Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Onnodige verliespartijen in De Drait

Gepubliceerd op 28-10-2023

De twee eerste wedstrijden van vrijdagavond leverden na afloop veel gesprekstof op. En daarbij ging het niet zozeer over de nederlagen die Futsal Dragten had geleden. Alsof Sinterklaas al in het land was, zo werd er met gele kaarten gestrooid.

De vroege wedstrijd was voor Futsal Dragten 5. Met ONT/CHZ 2 als tegenstander trof men de ‘bewoners’ van het Sportcentrum. Na voor beide teams wat kleine kansen in het begin van de wedstrijd was het Dragten dat in de 10e minuut de score opende, om daar enkele minuten later een tweede goal aan toe te voegen. ONT/CHZ ging daarna aanvallender spelen en kwam nog voor rust terug tot 2-1. In de tweede helft leek Dragten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks de 2-2 (29e min.) werd men sterker en met de 4-2 zag het er naar uit, dat de eerste overwinning behaald zou worden. Enkele overdreven (lees: onterecht) gegeven gele kaarten deed de wedstrijd kantelen en ONT/CHZ nam het initiatief. De achterstand kon teniet worden gedaan en met opnieuw een Dragtster man minder kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Even later viel zelfs de 4-6, toen de Dragtster keeper mee naar voren was gegaan en het doel leeg was. Met deze stand werd de wedstrijd ook afgesloten.

Futsal Dragten 4 had een deel van de wedstrijd gezien en daarmee ook het verloop van de wedstrijd, inclusief de administratieve werkzaamheden voor de scheidsrechter. Men was dus enigszins gewaarschuwd om niet tegen tijdstraffen aan te lopen. Aan de andere kant van het veld stond Drachtster Boys 1, de degradant uit de Hoofdklasse van het vorige seizoen. De met ‘9 uit 3’ nog foutloze Boys zullen favoriet zijn voor de titel in de 1e klasse en dat was bij vlagen ook te zien in de wedstrijd. Futsal Dragten speelde goed, maar kon niet voorkomen dat na een kwartier spelen het scorebord een 0-3 achterstand aangaf. Daarna was het de beurt aan Dragten. Met een vrije trap en prima uitgevoerd combinatiespel werd de achterstand verkleind tot 2-3, wat ook de ruststand was. Ook in deze wedstrijd leek de Sint aanwezig te zijn: de stoelen naast de wedstrijdtafel werden meerdere keren warm gehouden vanwege de kaartenregen. Dit had weer gevolgen voor het scoreverloop. Drachtster Boys profiteerde daarvan met de 2-4. De aantrekkelijke wedstrijd werd gevoed met spanning door een nieuwe aansluitingstreffer (3-4). Beide teams stroopten de mouwen nog eens op en vele kansen over en weer konden worden tenietgedaan. Een ultieme poging om in de laatste minuut alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, werd FD fataal. Vanaf eigen helft konden de Boys rustig naar de overkant lopen om de eindstand op 3-5 te bepalen.

De derde thuiswedstrijd van de avond ging tussen Futsal Dragten 8 en Zevenhuizen 3. Of, zoals een van de spelers opmerkte, de ‘opa’s tegen de ‘kleinzoons’. Nooit eerder in de lange geschiedenis van Futsal Dragten was het verschil van de gemiddelde leeftijd tussen beide teams zo groot. De jonkies kwamen in het begin van de wedstrijd snel op voorsprong, maar deze 0-1 werd al binnen de minuut weer rechtgetrokken, gevolgd door de 2-1. Onoplettendheid leidde tot een nieuwe gelijkmaker, waarna Dragten nog voor rust de score wist uit te breiden naar 5-2. Het enthousiasme van Zevenhuizen kende geen grenzen en in de tweede helft werd door beide teams een heerlijke pot voetbal op de mat gelegd. Met nog zo’n vijf minuten te gaan stond een geruststellende 6-3 op het scorebord, maar het werd voor FD toch nog spannend na twee tegengoals. Zou Zevenhuizen alsnog hun eerste punt kunnen binnen sprokkelen? Het antwoord was negatief. Meteen na de nieuwe aftrap floot de scheidsrechter voor het einde en kon FD 8 na deze toch wel benauwde 6-5 drie punten aan het totaal toevoegen.

De enige uitwedstrijd van deze week was voor Futsal Dragten 7. Net over de Friese grens bereikte men Marum, waar het plaatselijke 4e team als gastheer optrad. Vreemd genoeg is deze competitie na twee maanden nog amper begonnen. FD won haar tot nu toe twee gespeelde wedstrijden, terwijl Futsal Marum 4 dit seizoen nog maar één competitiewedstrijd speelde en in winst had omgezet. Tijd dus voor een heuse clash, waarin het spel over en weer ging. Dragten nam een 0-1 voorsprong, die na de gelijkmaker een 1-2 ruststand kende. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid naar 1-3, maar het slotakkoord was voor Futsal Marum. In de laatste minuten wist men alsnog met 3-3 een puntendeling overeen te komen.

Alsof FD de komende week pas de herfstvakantie gaat vieren, is het op voetbalgebied vrijwel stil. Alleen Futsal Dragten 4 komt komende vrijdag in actie voor de 3e ronde-bekerwedstrijd bij Roden 2. Aanvang van deze wedstrijd in sporthal De Hullen is om 21.00 uur.