Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Onverwacht minder drukke week voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 04-03-2023

Verdeeld over drie dagen zouden er door de Dragtster teams maar liefst acht wedstrijden worden gespeeld. Daarvan kwamen er op het laatste moment twee te vervallen, toevallig beiden op de woensdagavond.

Futsal Dragten 4 ging maandagavond voor de tweede keer op bezoek bij Avanti 3 uit Stiens. De routeplanner stond nog geprogrammeerd in de auto’s, omdat men er vorige week ook al was geweest en na de 4-7 winst de punten mee naar huis had meegenomen. Maandag ging men voor niets minder en zouden ‘wel eventjes’ een nieuwe driepunter produceren. Dat liep echter anders. Na een snelle 1-0 wist Dragten de achterstand om te zetten naar een voorsprong, In de extra tijd van de 1e helft kwam Avanti echter weer op gelijke hoogte. De gasten mochten van geluk spreken, dat Avanti bij hun aanvallen onzuiver waren in de afwerking. In de 32e minuut beloonde Avanti zichzelf door werklust om te zetten in een nieuwe voorsprong. Toen vond Dragten het welletjes. Binnen vijf minuten stond er ineens 3-5 op het bord en het was aan de Stienster keeper te danken, dat de score niet snel richting de dubbele cijfers ging. Met nog twee goals voor Dragten (44e en 45e min) was de wedstrijd gespeeld. Slordigheid in verdedigend opzicht was de oorzaak dat in de laatste minuten ook Avanti nog tweemaal kon scoren. Het slotakkoord was weer voor de gasten, waarna bij de stand 5-8 werd afgefloten.

De woensdagavond werd plotseling een voetballoze avond. Futsal Dragten 3 kreeg het niet voor elkaar om met voldoende spelers naar Leeuwarden af te reizen voor de wedstrijd tegen FVC 2. Maar ook Futsal Dragten 4 kwam niet in actie voor haar tweede wedstrijd deze week. Zvv Urk meldde zich aan het eind van de middag om dezelfde reden af voor een bezoek aan Drachten.

De vrijdagavond was gevuld met maar liefst vijf wedstrijden. Alleen Futsal Dragten 7 had een ‘echte’ uitwedstrijd met een bezoek aan vv Westerkwartier 2. In Marum begon men voortvarend met een vroege 0-1, maar kreeg al snel de gelijkmaker om de oren. De wedstrijd was daarna redelijk in evenwicht met kansen over en weer. Gescoord werd er tot de rust echter niet meer. De tweede helft begon vrijwel identiek als een klein half uurtje eerder met een nieuwe voorsprong (1-2) vlak na de hervatting. Toen zeven minuten later ook de 1-3 viel, leken de drie punten binnen te zijn. Westerkwartier zette echter behoorlijk druk, wat zo’n vijf minuten voor tijd beloond werd met de aansluitingstreffer. Verder kwam men echter niet. Sterker nog, de driepunter werd in de 47e minuut veiliggesteld via de 2-4.

Futsal Dragten 10 was ‘op bezoek’ bij ONT/CHZ 5. Daarmee stonden twee teams tegenover elkaar die zichzelf terugvinden op de twee onderste plaatsen. ONT/CHZ had tot nu toe slechts eenmaal gelijkgespeeld, maar de laatste weken waren er wedstrijden gespeeld, die misschien wel een beter resultaat verdienden. FD 10 liet zich in deze wedstrijd, met name in de tweede helft, verrassen door de dadendrang van de thuisploeg. De rustige eerste helft (1-0) werd gevolgd door een ambitieus tweede bedrijf. Dragten kwam met de 1-1 weer op gelijke hoogte, waarna ONT/CHZ ineens meer gas gaf en een nieuwe voorsprong wist te bewerkstelligen. Dragten had enkele keren de gelijkmaker kunnen scoren, maar pech in de afwerking (3x de paal!) en een goed acterende CHZ-doelman verhinderden dit. Even later werd de voorsprong uitgebreid en de eerste overwinning van het seizoen leek aanstaande. Bij het laatste fluitsignaal stond 5-1 op het bord en door dit resultaat wisselden de teams van positie op de ranglijst.  

Ook Futsal Dragten 8 speelde een semi-thuiswedstrijd. Hier was mede-sporthalbewoner ONT/CHZ 4 de gastheer, die in het begin van de wedstrijd de score opende met de 1-0. Er was totaal geen man overboord, want FD 8 heeft wel vaker laten zien over veerkracht te beschikken. De achterstand werd dan ook nog voor rust omgezet in een 1-2 voorsprong. Na de korte pauze kwam ONT/CHZ echter weer op gelijke hoogte door een vrije trap vanaf ruim twaalf meter onberispelijk binnen te schieten. Toen werd het voor Dragten tijd om ‘een blikje vernuft’ open te trekken en een voorschot te nemen op de winst. Met drie doelpunten binnen zes minuten stond er ineens 2-5 op het scorebord. ONT/CHZ wist vlak voor tijd nog voor een doelpunt te zorgen, waardoor dus 3-5 als eindstand werd genoteerd.

Even na 21.00 uur begon het interessante treffen tussen Futsal Dragten 1 en Futsal Emmeloord 1. Bij winst zou Emmeloord de koppositie weer kunnen overnemen in de Topklasse, maar het liet zich volledig overrompelen door een actief en druk zettend Futsal Dragten. De gasten keken elkaar verwijtend aan, toen men na een kleine tien minuten op een 3-0 achterstand waren gezet. Dragten stond achterin als een muur en in de extra tijd van de eerste helft werd het zelfs 4-0. In de tweede helft ontspon zich een wedstrijd waarbij met name Emmeloord vol op de aanval ging spelen. Gevolg was dat Dragten met een slinkse counter haar vijfde doelpunt kon scoren (29e min.). De wedstrijd zat zo goed als zeker in de tas, ook al kwam Emmeloord even later terug tot 5-2. Dragten kwam steeds meer onder druk te staan, maar hield knap stand. Enkele minuten voor tijd zette Dragten de kroon op het werk met de 6-2.

De laatste wedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 2. Uit Winschoten e.o. was het tweede team van WMC overgevlogen en gezien de stand op de ranglijst was dit een heuse ‘zes-punten-wedstrijd’. Futsal Dragten zou bij winst op gelijke hoogte kunnen komen met de gasten. Lang ging de wedstrijd gelijk op, wat ook in het scoreverloop zichtbaar was. De 2-2 halverwege de wedstrijd was daar een voorbeeld van. Ook na de hervatting kon het lang nog alle kanten op. Halverwege de tweede helft was het deels de vermoeidheid wat Dragten parten speelde en ineens nam WMC afstand. Dragten wist het net niet meer te vinden, wat WMC wel lukte. Bij de lichtelijk geflatteerde 3-7 werden na afloop van de wedstrijd de handen geschud.

De komende week is het relatief rustig. Met op woensdag drie wedstrijden, waaronder de strijd tussen FD 6 en FD 7, en twee op vrijdagavond zullen nieuwe pogingen gedaan worden om vaak genoeg de bal tussen de palen te krijgen.