Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Ook Futsal Dragten VR1 naar de finales van de Smallingerland Cup

Gepubliceerd op 29-12-2013

De dames van Futsal Dragten hebben zich op redelijk eenvoudige wijze geplaatst voor de finaleavond in de strijd om de Smallingerland Cup. De start tegen absolute topfavoriet Drachtster Boys zaal 2 ging nog verloren, maar in de twee wedstrijden daarna was er eigenlijk niet veel meer aan de hand.

In de eerste wedstrijd voor de dames van Futsal Dragten kwam men competitiegenoot Drachtster Boys 2 tegen. Hierin wist Dragten niet echt het spel te maken. Drachtster Boys had een overwicht en zette dat uiteindelijk met een 0-3 overwinning op papier.

De nederlaag van de eerste wedstrijd werd rechtgezet tegen Drachtster Boys veld 1. Annick Oudenhoven en Tessa van Kammen zorgden voor de eerste treffers, waarna José Hoekstra voor 3-0 tekende. Na de 3-1 wist Annick Oudenhoven nog tweemaal te score om zo de 5-1 eindstand vast te stellen.

De laatste wedstrijd tegen ONB zou de beslissing brengen wie als tweede zou eindigen in de poule. Futsal Dragten liet zien over meer zaalervaring te beschikken en in een vrij eenzijdige wedstrijd was duidelijk wie het meest recht had om op de finaleavond aanwezig te zijn. Door doelpunten van Annick Oudenhoven, Tineke Hospes en Tessa van Kammen werd de avond afgesloten met een 3-0 overwinning en zo een ticket bemachtigd voor de feestelijke finaleavond van 3 januari.