Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw beperkt programma voor Dragten

Gepubliceerd op 26-05-2023

Nu de competities naar het einde lopen, worden ook het aantal te spelen wedstrijden steeds minder. Hoewel sommige teams nog een aantal weken te gaan hebben, stonden er deze week ‘slechts’ drie duels op het programma.

Futsal Dragten 6 moest na de thuiswedstrijd van vorige week vrijdag op maandag al weer ten tonele verschijnen. TLC 5 was in Sportcentrum Leek gastheer voor de Dragtsters, dat helaas een aantal vaste spelers moest missen. In de eerste helft konden de gasten nog wel goed meekomen en speelden op momenten een prima wedstrijd. Toch kon niet voorkomen worden, dat men halverwege de wedstrijd tegen een 3-1 achterstand aankeek. In de tweede helft zette TLC een tandje bij en dat leidde tot een grotere voorsprong. Ondanks nog twee doelpunten kon Dragten niet meer aanhaken en eindigde de wedstrijd in een 9-3 nederlaag.

De vrijdagavond was ingeruimd voor twee thuiswedstrijden. Daarvan werd er eentje na onderling overleg verschoven naar een latere datum.

Dus bleef alleen de wedstrijd tussen Futsal Dragten 7 tegen Roden 7 over. Daarin had de thuisploeg het vooral in de eerste helft behoorlijk moeilijk. De dadendrang van de gasten bleef maar aanhouden, toch bleef Dragten vrij lang overeind door prima verdedigend werk. In de 16e minuut was het dan toch raak met de 0-1, om daar nog voor rust een tweede doelpunt aan toe te voegen. In de tweede helft kwamen de Dragtsters met een meer dan schitterende vrije trap in de rechterbovenhoek terug in de wedstrijd. Deze 1-2 smaakte naar meer en blijkbaar was de afdruk van de bal nog zichtbaar, want bij een aanval in de 33e minuut werd op dezelfde plek nogmaals het net gevonden: 2-2. Dragten had daarna zelfs kans op meer en die kansen kwamen er ook. Roden hield echter het doel verder schoon en ondanks meerdere pogingen kwam men zelf ook niet meer tot scoren. De eindstand bleek al te zijn bereikt.