Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw driepunter voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 07-12-2013

Na de goede thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum van vorige week stond Futsal Dragten vrijdagavond opnieuw in de eigen sporthal De Drait voor de aftrap. Ditmaal was De Griffioen uit Oosterwolde de tegenstander. Het verschil op de ranglijst - Futsal Dragten staat 2e, De Griffioen laatste - werd in het veld niet duidelijk gemaakt. Dragten won ‘slechts’ met 3-1.

Al in de 3e minuut kwam Futsal Dragten op voorsprong. Marco Braaksma gaf de bal prima mee aan Aaron Tahaparij, die vanaf de rechterkant de bal op het doel afvuurde. Via onderkant lat stuitte de bal achter de doellijn op de grond en kwam terug het veld in. De scheidsrechter had dit niet opgemerkt, maar gelukkig was Braaksma meegelopen om de bal alsnog tegen de touwen te tikken. Futsal Dragten verzuimde vervolgens door te drukken om de score te vergroten. Hierdoor kon De Griffioen in de wedstrijd blijven, zonder gevaarlijk te worden. In de 16e minuut had Marco Braaksma de score kunnen uitbreiden, maar zijn inzet werd net gestuit door de keeper. Ook daarna had Dragten nog mogelijkheden voor de 2-0. Het vizier stond echter niet op scherp, waardoor men ging rusten met de minimale voorsprong. In de rust wees coach Erik Donker op de gemiste kansen: “We hebben verzuimd om drie 100%-kansen af te maken. Het wordt nu een spel van geduld houden.”

Dat geduld werd in de tweede helft al snel omgezet in een doelpunt. Arnoud Donker bediende Aaron Tahaparij, die de bal over de vallende keeper lepelde: 2-0. Toen Dennis Jansen in de 35e minuut zijn tweede gele kaart (en dus rood) ontving, probeerde De Griffioen het spel te forceren door meer op de aanval te spelen. De gasten leken de 2-1 te scoren, maar dit gebeurde na een overtreding op keeper Marnick Dam. De vrije trap belandde via Tim Hof bij Thommy Saija, die aan de linkerkant zijn tegenstander het bos in stuurde en ook de keeper kansloos liet: 3-0 (37e min). Ondanks de 3-1 in de 42e minuut kwam de overwinning niet meer in gevaar, waardoor Dragten opnieuw drie punten kon bijschrijven en de tweede plaats op de ranglijst steviger in handen nam.

Volgende week speelt Futsal Dragten bij SV Bedum. In sporthal De Beemden zal om 21.00 uur worden afgetrapt voor de laatste competitiewedstrijd van 2013. De statistieken van de spelers zijn ook weer bijgewerkt op de teampagina.