Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw één goal te weing voor Futsal Dragten 5

Gepubliceerd op 26-01-2013

Opnieuw trok Futsal Dragten 5 aan het kortste eind dit seizoen. Niet voor het eerst had er meer in gezeten, en ook niet voor het eerst gaven de mannen het in de laatste minuut weg. Surhuisterveen ging terug naar huis met de 3 punten in de tas.

Het was voor de wedstrijd alweer als vanouds gezellig in de kleedkamer. 2/3 en Jari moesten het al ontgelden omdat ze iets te laat waren, maar toen Toivonen als laatste binnenkwam met een mislukte imitatie van het kapsel van Mateja Kežman, was het hek van de dam. Na een paar minuten grappen en grollen over haar, werd er eindelijk gefocust op de wedstrijd. Met vijf wissels op de bank zou Futsal Dragten 5 de wedstrijd in ieder geval niet verliezen op conditie.

De wedstrijd begon levendig; over en weer waren er kansen te vinden, waarbij aan beide kanten meerdere keren het houtwerk (of is het kunststof?) werd getest. Zo stond Jari al met de handen in de lucht toen hij een schot afvuurde op de goal. Dit was echter een typisch gevalletje van te vroeg juichen, want hoewel hij de keeper het nakijken gaf, spatte het schot uiteen op de punt van de kruising van de goal. Toen na een minuut of tien Toivonen een gele kaart kreeg voor een simpele vraag aan de scheidsrechter, moesten 2/3, Wibi en Stûrt met zijn drieën proberen de bal weg te houden voor de goal van Roekenêst. In de man minder situatie wist wist 2/3 via een counter zelfs nog gevaar te stichten, maar de roller tussen de benen van de keeper door belandde net naast de goal. Toen de straf van Toivonen er bijna op zat, wist Surhuisterveen echter te scoren; 0-1. Lang kon de tegenstander echter niet genieten van de voorsprong, want vlak erna wist Teppy door middel van een gevalletje Fischer/Matthijsen te scoren; 1-1! En vlak daarna wisten de Dragtsters zelfs op voorsprong te komen doordat Zaag koelbloedig een actie afrondde. De wedstrijd bleef vol met kansen zitten, en het was ook een kwestie van tijd voordat er weer een goal viel; via de rug van een verdediger wisten de Surhuisterveeners weer langszij te komen. Maar opnieuw liet Jari zijn klasse en ervaring gelden; een mooie voorzet van 2/3 wist hij op waarde te schatten, en perfect langs de keeper te knikken en er dus 3-2 van te maken. In de hoop dat deze stand een mooie stand bij rust zou betekenen, werd er geprobeerd de voorsprong over de streep te trekken. Dit lukte helaas niet; de 3-3 zou nog op het scorebord staan voordat het rustsignaal zou klinken.

Coach Oh Oh Sjonnie vond eigenlijk dat het hartstikke goed ging de eerste helft; de enige tips die hij meegaf was; (1) eerder aansluiten bij de aanval, en (2) eerder terugzakken bij balverlies. Het kwam er dus op neer dat de jongens meer moesten draven dan dat ze gewend zijn.

De tweede helft bleek aan beide kanten slordiger dan de eerste helft. Veel balverlies zorgde voor veel hachelijke situaties voor beide goals. Dit resulteerde opnieuw in een goal aan de verkeerde kant; Roekenêst was kansloos bij de 3-4. Gelukkig had Toivonen na een half uur voetbal de haren eindelijk uit zijn ogen geveegd, en was hij de geknipte persoon om de gelijkmaker aan te laten tekenen. In een snelle counter was de keeper te slim af, en schoot hij koelbloedig raak (4-4). Futsal Dragten rook bloed en voelde dat de eerste overwinning van het seizoen er eindelijk in zat. Slakje gaf dit nog extra kracht bij door op aangeven van Niek uitstekend de 5-4 binnen te schieten. Daarna waren er nog meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar Zaag besloot dat het de schuld van de bidon was dat de 5-5 in het netje vloog, en gaf en passent de bidon een korte vliegcursus door middel van zijn rechterwreef. De gele kaart van de Postbode laten we hierbij buiten beschouwing. Met nog tien minuten te gaan, hinkte Futsal Dragten een beetje op twee gedachtes; tevreden zijn met een punt en verdedigen, of alsnog proberen de drie punten binnen te harken? Er werd gekozen voor het tweede; er werd meer risico voorin genomen waardoor er achterin meer gaten vielen. In de laatste seconde profiteerde Surhuisterveen hiervan door in een goed opgezette aanval de bal tergend langzaam over de doellijn te laten rollen, waardoor Futsal Dragten 5 opnieuw met lege handen stond; en ook niet voor het eerst met slechts één doelpunt verschil.

Na afloop werd er nog hevig over de wedstrijd nagepraat, maar gelukkig duurde dit niet zo lang. Naarmate de avond vorderde werd er steeds meer interesse getoond in het vrouwelijk schoon dat nog aanwezig was, en konden de mannen die nog over waren om twee uur het licht uitdoen bij Simon in de Drait. De derde helft was in ieder geval gewonnen, maar ja, daar win je geen punten mee...