Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw geen winst Futsal Dragten 1

Gepubliceerd op 09-02-2013

Hij begint er op te lijken, dat Futsal Dragten een contract heeft afgesloten met doelpalen. Net zoals in voorgaande wedstrijden was ook nu het houtwerk mede debet aan een nieuwe nederlaag. Leekster Eagles 2 ging er met de winst vandoor: 7-3.

Al in de 2e minuut kwam Futsal Dragten op voorsprong. Aaron Tahaparij ging op avontuur en legde met een hakje de bal klaar voor de inkomende Thommy Saija, die beheerst voor 0-1 zorgde. Dragten speelde op dat moment fris voetbal en drukte de Eagles terug op eigen helft. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Ondertussen kwamen de Eagles wat meer onder de druk vandaan en meteen zorgde dit voor gevaarlijke situaties voor het doel van Dragten. De goed oplettende keeper Marco Braaksma kon nog enkele keren reddend optreden, maar in de 7e minuut was hij kansloos: 1-1. Twee minuten later kwam Leekster Eagles op voorsprong. Vanaf de linkerkant werd de bal teruggelegd en door het midden kwam een verdediger aanlopen, die de bal tegen de touwen schoot. Onderschepping van de bal op het middenveld zorgde ervoor, dat Dragten enkele minuten later weer op gelijke hoogte kwam. Aaron Tahaparij pikte de bal op en met slechts één verdediger voor zich, maar mét Blend Barzinghi als afleiding en met André Landman zorgend voor een perfecte één-twee, kon hij niet missen: 2-2. In de 22e minuut leek Leekster Eagles weer op voorsprong te komen, maar Marco Braaksma voorkwam met twee monsterreddingen erger. Nog voor rust werd Thommy Saija op rechts in de gelegenheid gesteld om voor 2-3 te zorgen, maar de bal raakte eerst de rechterpaal, vervolgens de linker, om vervolgens via de zijlijn het veld te verlaten.

In de tweede helft kon Dragten er in de 28e minuut vandoor, maar een pass van André Landman kwam net niet in de voeten van Rachid Akdim, waardoor de kans verloren ging. Tussen de 32e en de 37e minuut verloor Dragten echter de wedstrijd. Alsof er bij de spelers sprake was van licht concentratieverlies, profiteerde de thuisploeg van deze mogelijkheid en liep het pardoes uit naar 5-2. Ondertussen had Rachid Akdim de buitenkant van de paal geraakt en ook na een mooie combinatie tussen hem en André Landman was het houtwerk schuldig aan het niet doorgaan van een Dragtster treffer. Toen in de 41e minuut de Eagles op 6-2 kwam, leek de wedstrijd helemaal gespeeld. Zeker toen het een minuut later de 7-2 op het scorebord verscheen, leek berusting de overhand te krijgen. Toch bleef Dragten op zoek naar mogelijkheden en in de 44e minuut kreeg ook André Landman het voor elkaar om de bal tegen de paal te schieten. Vlak voor tijd ging Aaron Tahaparij alleen op avontuur en wist na het passeren van drie spelers ook de keeper kansloos te laten: 7-3. In de laatste minuut was de laatste kans niet besteed aan Rachid Akdim. Hij kreeg de bal van André Landman, maar via de buitenkant van de paal (…) verdween deze naast de goal.

Opnieuw een nederlaag dus voor Futsal Dragten. Daar waar twee teams goed aan elkaar gewaagd waren, bleven de punten in Leek. Met de beginnende zin “Als de bal niet zo vaak tegen de paal was gekomen, …” werd na afloop al meteen geëvalueerd, hopende op meer geluk in de thuiswedstrijd van volgende week tegen Drs. Vijfje.