Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw geen winst in Vries voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 19-09-2015

Futsal Dragten heeft nog nooit gewonnen in Vries tegen Reuz en dat zou deze keer ook niet lukken. Drie minuten voor tijd schoten de Drenten de gelijkmaker (1-1) achter de sterk keepende Luuk Westerhof en daar zou het bij blijven. Beide coaches konden er mee leven.

Twee hard werkende, goed georganiseerde teams speelden een spannende wedstrijd vrijdagavond in Vries. Reuz, zonder topscorer Patrick Steenbergen en Futsal Dragten, zonder spelmaker Tim Hof, maakten er een aantrekkelijke pot van. Na wat beschietingen over en weer trakteerde scheidsrechter Pultrum uit Oosterwolde Sander Germeraad op een gele kaart. Marco Braaksma, Dennis de Vries en Mark Kooistra bleven echter overeind tegen een met name sterk schietende Robert Hamming van Reuz. Daarbij speelde doelman Luuk Westerhof (46 jaar) een hoofdrol. Vlak voor rust draaide Sander Germeraad naar binnen en haalde verwoestend uit: 0-1.

In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld: twee hardwerkende teams, goed georganiseerd. Het ging er steeds meer op lijken dat de Drachtsters een hele zuinige overwinning zouden halen maar de druk nam toe. Doelman Westerhof toonde met regelmaat zijn klasse maar moest uiteindelijk buigen toen Reuz een meespelende doelman inzette. Daarvoor had Futsal Dragten een aantal keren verzuimd een tweede doelpunt te maken en ook de doelman van Reuz stond steeds goed.

Teleurstelling bij Futsal Dragten wanneer je kort voor tijd een voorsprong moet prijsgeven. Tegelijkertijd is dit de realiteit: de eerste acht teams in de topklasse ontlopen elkaar nauwelijks en ook in deze speelronde waren er drie gelijke spelen te noteren. Coach Erik Donker gaf zijn spelers toch een compliment: "de jongens hebben er alles aan gedaan en ik heb daarbij ook verbeteringen gezien ten opzichte van vorige week. Het is nu toegroeien naar zelfvertrouwen en topvorm en dan blijven we gewoon bovenin meedoen in deze spannende competitie."

De teampagina van Futsal Dragten 1 is weer bijgewerkt met de goal van Sander van deze wedstrijd.