Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw gelijkspel Futsal Dragten 1

Gepubliceerd op 04-10-2015

Voor de derde keer op rij is het Futsal Dragten niet gelukt om een driepunter te noteren. Na de 2-2 tegen Marum en de 1-1 bij REUZ werd vrijdagavond opnieuw gelijkgespeeld. In sporthal De Drait was Futsal Delfzijl te gast, waar een spannende wedstrijd werd afgesloten in 3-3.

Na een wat afwachtend begin kwam Futsal Dragten goed in de wedstrijd en probeerde het Delfzijl vast te zetten op eigen helft. Er werden een paar speldenprikjes uitgedeeld, maar echt gevaar kon niet worden gesticht. Ook Futsal Delfzijl was niet bij machte om de Dragtster verdediging zenuwachtig te maken. De eerste grote kans kwam in de 7e minuut van Dragten. Aaron Tahaparij legde de bal perfect op het hoofd van Thommy Saija. Met een mooie draai leek de bal in het doel te verdwijnen, maar via de vingertoppen van de keeper verdween de bal naast het doel. Even later bracht de lat redding voor Delfzijl na een bekeken schot van Tahaparij. In de eerstvolgende aanval leek Delfzijl langszij te komen. Keeper Luuk Westerhof leek al gepasseerd, maar na te slap terugleggen op een medespeler kon hij zich toch nog op de bal storten. In de 11e minuut kwam er voor het eerst een wijziging in de stand. Aaron Tahaparij legde een corner voor de voeten van Arnaud Donker, die verwoestend uithaalde: 1-0. In de 13e minuut kwam Delfzijl met een man minder te staan door een gele kaart en Futsal Dragten zocht rustig naar een opening. Met een soort basketbalopstelling duurde het lang voor het gaatje werd gevonden, maar vlak voor het einde van de straftijd wist Thommy Saija via de binnenkant van de paal voor 2-0 te zorgen. Onnodig was de tegengoal in de 19e minuut. Een vrije trap aan de linkerkant ging door de muur en kwam te snel voor Luuk Westerhof. Pas tegen de touwen kwam de bal tot stilstand. Na een makkelijk gegeven gele kaart voor Sander Germeraad, werd uit de vrije trap direct gescoord. Westerhof was kansloos toen de bal onderweg van richting werd veranderd. Futsal Dragten kon opnieuw beginnen, maar in de extra tijd van de eerste helft was het opnieuw Donker die de bal met een harde knal in het doel werkte.

In de tweede helft werd de wedstrijd slordiger. Beide teams probeerden sneller de aanvallers te zoeken, wat tegelijkertijd zorgde voor minder goed spel. In de 30e minuut kwam Delfzijl opnieuw via een vrije trap op gelijke hoogte en net als bij het eerste doelpunt kon de muur niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. Met veel kleine overtredingen over en weer werd het tempo uit de wedstrijd gehaald, maar Delfzijl had in de in de 40e minuut op voorsprong moeten komen. Met veel spelers in het strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van een Delfzijl-speler. Hij schrok zo van de geboden kans dat hij de bal niet óver de liggende Westerhof tikte, maar tégen hem aan schoot. In de 45e minuut besloot coach Erik Donker om Marco Braaksma in te zetten als 5e veldspeler om op die manier alsnog de overwinning te behalen, maar ook Delfzijl ging nog vol voor de winst. Dit leidde tot tweemaal toe voor hachelijke momenten voor het Dragtster doel en de thuisploeg mocht van geluk spreken dat een handsbal als ‘aangeschoten’ werd beoordeeld. Zo eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel en waren beide teams niet echt tevreden. Zowel Futsal Dragten als Futsal Delfzijl spraken van “een verloren kans op drie punten”. Of zoals Donker het na afloop omschreef: “We hebben er alles aan gedaan om de overwinning naar ons toe te trekken, maar het ontbreken van scorend vermogen deed ons nog bijna de das om.”

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is Futsal Emmeloord te gast in De Drait. Aanvang wedstrijd: 20.00 uur.

De teampagina van Futsal Dragten 1 is ook bijgewerkt met de doelpuntenmakers.