Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw lonkt de finale

Gepubliceerd op 04-04-2023

Futsal Dragten 1 heeft voor de derde(!) achtereenvolgende keer de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. Daarvoor treedt het komende vrijdag 7 april aan tegen een andere Friese Topklasser, Futsal Frisia 1 uit Leeuwarden.

Het is alweer drie jaar geleden dat de strijd om de Noordelijke KNVB-beker abrupt werd beëindigd en dat was voor Futsal Dragten een hard gelag. FD 1 had zich namelijk geplaatst voor de finale en zou het opnemen tegen DOSKO 1 uit Emmer-Compascuum. Door het sterk opkomende corona-virus werd eind maart 2020 van overheidswege bepaald dat alle (zaal)sporten ‘not done’ waren en hierdoor konden de diverse competities niet worden uitgespeeld. De bekerfinale werd daardoor ook gecanceld. In de twee seizoenen daarna bleek het virus nog steeds niet verdwenen en werden er geen of nauwelijks bekerwedstrijden gespeeld.

Dit seizoen zijn we gelukkig weer in de gelegenheid om de competities volledig uit te spelen en daarmee ook het bekertoernooi. Futsal Frisia 1 speelde hierin slechts twee wedstrijden. In de eerste ronde werd ZVF 1 met 1-4 verslagen en in de kwartfinale was men met 3-5 te sterk voor zvv Urk 2.

Futsal Dragten versloeg achtereenvolgens Avanti 1 (4-5), Futsal Dragten 3 (1-4) en eind februari werd met 4-2 gewonnen van CSVC 1 uit Coevorden.

De Dragtsters manifesteren zich ondertussen als een heuse 'cupfighter'. Ook in 2019 reikte men tot de halve finales, waarin het verloor van de latere winnaar PKC'83. Met het credo “resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst”, zowel in positieve als negatieve zin, staat men dus al voor de derde achtereenvolgende keer in de halve finale. 

In competitieverband stonden Dragten en Frisia dit seizoen al twee keer tegenover elkaar. Begin oktober kwam er met 3-3 geen winnaar in de thuiswedstrijd en een kleine twee maanden geleden was Frisia door de 10-3 eindstand duidelijk een maatje te groot gebleken. Futsal Dragten zal gebrand zijn om die laatste wedstrijd te doen vergeten.

Misschien dat Futsal Dragten kan profiteren van het ‘thuisvoordeel’. In Sportcentrum Drachten zal komende vrijdag rond 20.00 uur worden afgetrapt met als inzet de finale, die op 28 april in Veendam zal worden gespeeld.