Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw teleurstellend resultaat Futsal Dragten 3

Gepubliceerd op 10-10-2015

Het zit nog niet mee dit jaar voor Futsal Dragten 3. Daar waar vorig jaar in de 1e periode overwinning op overwinning werd geboekt wil dat dit jaar nog niet lukken. Ook tegen de jonge “mannen” van Leekster Eagles A1 wilde deze opzet niet slagen.

Kansen waren er genoeg in de 1e helft voor Futsal Dragten 3. Alleen werden deze niet afgemaakt. Helaas lukte zelfs het simpel intikken bij de tweede paal een aantal malen niet. En dan krijg je het, zoals een oude voetbalwet zegt: “als je zelf niet scoort dan maakt de tegenstander ze wel.” En zo bleek ook. Na een onachtzaam moment in de Dragtster verdediging zag een van de Leekstenaren een kans om te schieten. Met akelige precisie schoot hij de bal in langs de kansloze doelman, 0-1. En het werd zelfs 0-2. Na een overtreding, wel of niet in de cirkel, wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip, penalty. Dit buitenkansje werd prima benut door de strafschopnemer. Toch werd er nog met een gelijke stand de rust opgezocht. Eerst was het Jasper van Dijk die voor 1-2 zorgde. Vlak voor rust was het Efraim Wagenaar, die eerder pech had bij het afronden, die met een harde vrije trap voor 2-2 zorgde. Futsal Dragten was prima terug gekomen. In de rust werd overlegd om zo rustig mogelijk te blijven. Uiteindelijk zou de extra fysieke kracht die het team voorhad op de tegenstander genoeg moeten zijn om de overwinning te halen.

De tweede helft verliep moeizaam. Futsal Dragten bleef gevaarlijk maar had het vizier niet op scherp staan. De ene na de andere kans werd om zeep geholpen. Daarnaast stond bij Leekster Eagles A1 een uiterst talentvolle doelman tussen de palen. Met kunst- en vliegwerk hield deze jonge doelman veel ballen buiten de palen. Op deze manier zou het een moeilijk avond worden. En dat bleek ook. Leekster Eagles slaagde er wel in om te scoren. Het team liep zelfs uit naar een 2-5 voorsprong. En de klok tikte door. De tijd om dit goed te maken werd steeds korter. Toen Efraim Wagenaar 7 minuten voor het einde de 3-5 maakte, leek er nog wat mogelijk. Helemaal toen dezelfde Wagenaar zijn derde van de avond maakte en er een 4-5 tussenstand van maakte. Met nog 2 minuten op de klok werd er besloten om keeper Taede Groenewoud in te wisselen voor speler Jasper van Dijk om op deze manier te proberen toch nog de punten in Drachten te houden. Helaas zonder succes. Kansjes kwamen er nog wel maar doelpunten leverde dit niet op voor Futsal Dragten. In de laatste seconden was het Leekster Eagles wat nog scoorde. Het doel van Futsal Dragten was inmiddels leeg en zo was het een koud kunstje om te scoren. Eindstand 4-6.

Volgende week mag Futsal Dragten nogmaals proberen om van de “0” af te komen. In de vierde wedstrijd van het seizoen moet er nu eindelijk toch eens gewonnen worden. Tegenstander in deze wedstrijd is Potetos 1. Voor de echte liefhebber. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 16 oktober 2015 in de wijk Lewenborg in Groningen. Enige support kunnen de heren van Futsal Dragten 3 wel gebruiken in deze zware periode zonder punten.

De teampagina van Futsal Dragten 3 is bijgewerkt met de doelpuntenmakers van deze wedstrijd.