Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Opnieuw veel doelpunten in De Drait

Gepubliceerd op 14-10-2023

Er vielen deze week weer veel goals te noteren bij de (thuis)wedstrijden van Futsal Dragten. Daarbij greep FD 7 in de slotminuten de winst, liet FD 3 zich bijna de kaas van het brood eten en bereikte ‘het vijfde’ de derde ronde in de beker.

Maar eerst reisde Futsal Dragten 4 al op maandag naar Grijpskerk voor de wedstrijd tegen het plaatselijke 2e team. Tenminste, op papier was het FD 4. Door werk en blessures waren slechts drie spelers beschikbaar en dus moest noodgedwongen een beroep worden gedaan op spelers van andere teams. Vol goede moed werd aan de wedstrijd begonnen, maar Dragten speelde zichtbaar onwennig en was enkele keren kansloos bij uitbraken van de thuisploeg. Na een 5-1 tussenstand halverwege de eerste helft ging het bij Dragten echter beter lopen en verkleinde men de achterstand nog voor de pauze tot 5-3. In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op, totdat Grijpskerk weer tweemaal kon toeslaan. De Friezen waren ongelukkig in hun doelpogingen, die òf net naast gingen, òf recht in de handen van de keeper belandden. Terecht werd vanaf de bank de opmerking “het zit ook niet mee” gemaakt. Aan de andere kant van het veld verrichtte de Dragtster keeper een aantal keren katachtige reddingen, maar hij kon niet voorkomen dat de gastheren aan het eind van de wedstrijd via snelle counters verder uit konden lopen naar 11-4. In de slotminuut wist Dragten toch nog het net te vinden en werd de wedstrijd bij 11-5 afgesloten.

Futsal Dragten 7 was vrijdagavond gastheer voor TLC 2 uit Leek en daarin zat het venijn in de staart van de wedstrijd. TLC nam vroeg in de wedstrijd een 0-1 voorsprong, maar moest enkele minuten later de gelijkmaker toestaan. Gedurende het vervolg in de eerste helft ging het redelijk gelijk op, hoewel de gasten wel het betere van het spel hadden. Echt grote kansen werden niet gecreëerd en zo werd bij deze 1-1 gerust. In de tweede helft was TLC veelal de bovenliggende partij en drukte dat in de 36e minuut uit in de score: 1-2. Het lukte Dragten niet om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en TLC verdiende met snelle counters een uitbreiding van de score. In de 49e minuut belandde een Dragtster pass vanuit het achterveld vlak voor het doel, waarna de bal zonder nadenken in het vijandelijke doel werd getikt: 2-2. Beide teams probeerden daarna in de laatste minuut alsnog voor de overwinning te gaan  Met twee gestrekte reddingen werd de mogelijke 2-3 tenietgedaan, waarna de bal razendsnel naar de overkant van het veld werd gespeeld en Dragten zowaar de winnende treffer produceerde. Na de nieuwe aftrap was er geen tijd meer om de 3-2 nog te doen veranderen. Ook de thuisploeg moest erkennen dat dit een ‘gestolen overwinning’ was.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 1. Zij ontvingen het Groninger Usquert 1, dat het afgelopen seizoen via de nacompetitie lijfsbehoud had weten te bewerkstelligen. Beide teams maakten er een aantrekkelijke pot voetbal van en hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Pas in de 25e minuut viel de 1-0 te noteren, toen na een schot op de paal in de rebound de bal alsnog tegen het net viel. In de tweede helft leek Dragten de wedstrijd naar zich toe te trekken, door de voorsprong uit te breiden naar 3-0. Ook na de tegentreffer was er nog niks aan de hand, omdat de marge vrij snel daarna weer werd vergroot naar drie. Usquert gaf echter niet op en gooide alle schroom van zich af. Na de 4-2 (40e min) ging de keeper als extra veldspeler mee naar voren en het team werd daarmee dreigender. Enkele Dragtster pogingen om vanaf eigen helft de bal in het lege doel te deponeren mislukten en vlak voor tijd zette Usquert hun aanvallende aspiraties om in twee doelpunten. Net als vorige week konden de Dragtsters de voorsprong niet vasthouden en met (opnieuw) 4-4 als uitslag was de teleurstelling van de Dragtster gezichten af te lezen.

Futsal Dragten 2 was na een lange reis aangekomen in Winschoten om als gast op te treden bij WMC 2. De Oost-Groningers hadden na drie overwinningen vorige week voor de eerste keer verloren en Dragten was van plan om daar een tweede nederlaag aan toe te voegen. Gedurende de hele wedstrijd kon het lange tijd alle kanten op en het was tot het eind van de wedstrijd niet duidelijk hoe de punten verdeeld zouden worden. Na de 1-1 bij rust viel het kwartje voor de Dragtsters in de tweede helft net de verkeerde kant op. Met een nipte 4-3 nederlaag werd aan de terugreis begonnen.

Na de eerste twee competitiewedstrijden te hebben verloren wist Futsal Dragten 3 begin vorige week voor het eerst te winnen. Vrijdagavond was promovendus Buitenpost 1 te gast, dat de competitie met twee driepunters meer dan uitstekend was begonnen. Maar FD 3 was gemotiveerd en dat liet men vanaf het begin merken. Na de vroege 1-0 moest men noodgedwongen wat gas terugnemen, omdat Buitenpost duidelijk op zoek was naar de gelijkmaker. Na ruim een kwartier spelen kreeg men met de 1-1 loon naar werken. Dragten stelde echter meteen orde op zaken en nog voor rust werd een geruststellende 4-1 voorsprong genomen. Na de 4-2 (30e min) ging het ineens snel. In een tijdsbestek van vier minuten was bijna elke Dragtster aanval raak en leek de wedstrijd met 8-2 als tussenstand gespeeld. Buitenpost dacht daar echter heel anders over en brachten met vier doelpunten de Dragtsters aan het wankelen. De bevrijding kwam in de 46e minuut met de 9-6, waarna een minuut later de eindstand op 9-7 werd bepaald.

Voor tweedeklasser Futsal Dragten 5 stond de bekerwedstrijd tegen Drachtster Boys 2 op het programma. In de SnijNoordhal maakten de competitiegenoten van FD 7 (3e klasse) het Dragten behoorlijk lastig, maar men kon niet voorkomen, dat er bij rust een 1-2 tussenstand op het bord stond. Ook in de tweede helft bleef het lange tijd spannend. De voorsprong kon echter worden vastgehouden en met eenzelfde score als in de eerste helft eindigde de wedstrijd in 2-4. FD 5 is hiermee geplaatst voor de 3e bekerronde, die begin komende maand afgewerkt zal worden. Wie daarin de tegenstander wordt, zal de komende week bekend worden gemaakt