Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Overvolle vrijdag met zeven wedstrijden

Gepubliceerd op 22-04-2023

Afgelopen maandag nam FD 4 de punten al mee uit Steenwijk (zie eerdere verslag), op vrijdag stonden er maar liefst zeven teams in de dieverse sporthallen binnen de lijnen, waarbij sommigen zorgden voor een verrassend scoreverloop.  

Vier FD-teams begonnen om 20.00 uur aan hun wedstrijd. De langste reisafstand was daarbij voor Futsal Dragten 2, dat in Gieten was aangekomen voor hun laatste optreden van het seizoen. In de eerste helft had Dragten veelal het nakijken door de dadendrang van de gastheren. Gieten 1 had de touwtjes stevig in handen en dat resulteerde in een schier onoverbrugbare 4-0 ruststand. De tweede helft zag er heel anders uit. Gieten deed het rustiger aan en daarvan werd geprofiteerd. Aan het eind van de wedstrijd was het voor hen nog behoorlijk billenknijpen, want FD was teruggekomen tot 4-3. Het lukte de Dragtsters net niet om alsnog de gelijkmaker te scoren.

Futsal Dragten 7 was te gast in Roden, waar Nieuw Roden 2 het ontvangende team was. De nummer twee in de 3e klasse 13 liet zien over veel kwaliteit te beschikken, tot een echte overrompeling kwam het niet. Sterker nog, de zuinige 1-0 ruststand was de verdienste van de gasten. Dragten verweerde zich hevig en dat zorgde weer voor een aantrekkelijke wedstrijd. Met het verhogen van het tempo kwam er een doelpuntrijk vervolg van de tweestrijd. Nieuw Roden scoorde daarin het meest. Met 7-4 als eindstand werden de kleedkamers weer opgezocht.

In de SnijNoordhal ontving Drachtster Boys 3 de mannen van Futsal Dragten 8. Zonder de aanwezigheid van een scheidsrechter maakten beide teams er een gezellige wedstrijd van, waarbij halverwege nog geen voorspelling gedaan kon worden wie als winnaar van het veld zou stappen. Met 3-3 werd er gerust en in de tweede helft trok Dragten de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. De spanning bleef weliswaar tot het eind, maar met 4-6 als eindstand was de driepunter een feit.

Stanfries 1 is met Futsal Heerenveen 7 in een felle strijd verwikkeld om het kampioenschap. Om in het restant van de competitie geen fouten te maken, was een overwinning op Futsal Dragten 10 dan ook ‘een must’. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. De competitiegenoten van FD 8 maakten het Stanfries meer dan lastig en met de 2-1 na het eerste bedrijf was de spanning nog volop aanwezig. De tweede helft bracht dan toch het verschil. De jonkies uit Appelscha hielden met de uiteindelijke 7-3 eindstand de kampioensaspiraties levend.

Voor Futsal Dragten 3 was hun wedstrijd bij Avanti 1 er zeker eentje met twee gezichten. In de eerste helft liep men steeds achter de feiten aan en ondanks alle goede bedoelingen lukte het niet om het vijandelijke net te vinden. Dat deed Avanti wel, met een voor hen geruststellende 4-0 ruststand tot gevolg. Maar wat kan er in een twee minuten durende pauze tussen beide helften veel gebeuren. Onduidelijk is, wat er gezegd werd, maar de ommekeer kwam vanaf het nieuwe startsignaal. Avanti werd in de tweede helft volledig teruggedrongen op hun eigen helft en moest lijdzaam toezien hoe de druk hen te groot werd. De doelpuntenmachine was volop aan het draaien en stopte pas toen de grote achterstand was omgezet in een bevrijdende 5-7 eindstand.

Futsal Dragten 1 zou bij een gelijkspel in haar thuiswedstrijd tegen Usquert 1 zeker zijn van lijfsbehoud in de Topklasse. Die zekerheid is er voor de gasten nog zeker niet. Voor hen was het de laatste wedstrijd van het seizoen en met alleen een overwinning zou de hoop op het ontlopen van de nacompetitie levend worden gehouden. De spanning was dan ook bij beide teams van de gezichten af te lezen voorafgaande en tijdens de wedstrijd. En die spanning bleef er tijdens vrijwel de hele wedstrijd. De strijd ging gelijk op en met 1-2 als ruststand was alles nog onzeker. Beide teams scoorden in de tweede helft nog eenmaal, waarna Dragten met nog zo’n vijf minuten voor tijd alles op de aanval gooide om toch nog dat ene punt te kunnen halen. Men verving de keeper voor een extra aanvaller en trok volop ten strijde. Dat pakte echter verkeerd uit. De door Usquert in paniek naar voren geschoten bal viel pardoes in het Dragtster doel, dat op dat moment onbemand was. De resterende tijd was voor Dragten te kort om nog tweemaal te scoren en men liet de wedstrijd lopen. Dat het ook nog 2-5 en 2-6 werd kon niemand meer iets schelen. Behalve dan Usquert. Zij mogen nog hopen op een vervolg in de Topklasse.

De laatste wedstrijd van de avond was een Drachtster onderonsje. Futsal Dragten 6 stond tegenover de withemden van Drachtster Boys 3 en daarin was men de onderliggende partij. Hoewel het toch nog wel even duurde, namen de gasten de voorsprong met 0-1, even later gevolgd door een knappe gelijkmaker. Drachtster Boys kreeg meerdere kansen op een nieuwe voorsprong en die kwam er ook. De 1-4 ruststand had nog wel iets hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat men veelal op de keeper stuitte. In de tweede helft wist Dragten tot tweemaal toe de marge te verkleinen, maar met 3-6 als eindstand werden de punten uit het Sportcentrum meegenomen.

Komende week is het weer veel rustiger op voetbalgebied. Hoewel…. Behalve een thuiswedstrijd voor FD 7 op woensdag en op vrijdag twee uitwedstrijden voor FD 6 en FD 10 kan Futsal Dragten 1 een hoofdstuk toevoegen aan het Dragster geschiedenisboek met de finalewedstrijd tegen Futsal Emmeloord 2 om de noordelijke KNVB-beker.