Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Personele problemen zorgen voor afgelastingen

Gepubliceerd op 14-05-2022

Van de vijf wedstrijden, die deze week op het programma stonden, konden er twee niet doorgaan. Een tekort aan spelers bij zowel Futsal Dragten 1 als FD 3 zorgde er voor dat de wedstrijden moesten worden afgelast.

Maar de voetbalweek begon al op maandagavond met de uitwedstrijd van Futsal Dragten 6 bij Zevenhuizen 3. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong en deze magere tussenstand bleef lang op het bord staan. Met het schakelen naar een hogere versnelling kwam Dragten in de tweede helft op gelijke hoogte en men rook meer. Met vereende krachten probeerde Zevenhuizen stand te houden, maar het werd -misschien door vermoeidheid- achterin wat onrustig. Dragten profiteerde daarvan en met nog zo’n twee minuten op de klok sloeg men toe. De 1-2 eindstand zorgde er voor dat de drie punten mee naar huis gingen.

De wedstrijdkleding moest opnieuw snel de wasmachine in, want op woensdagavond stond voor Futsal Dragten 6 al de derde uitwedstrijd binnen zes dagen op het programma. Dit keer reisde men naar Surhuisterveen, waar ’t Fean’58 klaar stond. De thuisploeg had na drie weken rust duidelijk een meer gunstige voorbereiding op de wedstrijd. Maar ook in deze wedstrijd van FD 6 was het zoeken naar doelpunten. Het duurde lang voor de klok bediend kon worden. Dat gebeurde uiteindelijk ‘slechts’ tweemaal en beide keren via een score voor Dragten. Met name de 0-2  werd uitbundig gevierd en gaf een bevrijdend gevoel. In het resterende deel van de wedstrijd kwam er geen wijziging meer in de stand.

De vrijdagavond zorgde voor aanmerkelijk meer doelpunten. Futsal Dragten 9 was afgereisd naar Roden voor hun wedstrijd tegen het plaatselijke 4e team. De thuisploeg doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap en dacht een gemakkelijke avond te kunnen hebben, met name doordat Dragten helaas maar één wissel had. In de tweede helft moest Zevenhuizen echter nog volop aan de bak, want halverwege de wedstrijd stond er een verrassende 0-2 stand op het bord. Roden 4 slaagde er weliswaar in om met 5-3 te winnen, maar men zal zich absoluut achter de oren hebben gekrabd.

De overgebleven wedstrijd was een broederstrijd tussen de derdeklassers Futsal Dragten 5 en FD 4. Met voor beide teams een aanvallend concept ging het gedurende de hele wedstrijd relatief gelijk op. FD 4 kwam tweemaal op voorsprong, waarna het ‘thuisteam’ na de 2-2 ineens uitliep naar 4-2. Het eerste bedrijf werd afgesloten met een 5-4 tussenstand en dus kon het nog alle kanten op. Enkele minuten na de hervatting stond het ineens weer gelijk. Halverwege deze tweede helft nam FD 5 met 2 goals binnen enkele minuten definitief afstand om daar later nog eentje aan toe te voegen en zo de eindstand op 8-5 te bepalen.

Voor komende week spelen zowel Futsal Dragten 7 als FD 4 op de woensdagavond een thuiswedstrijd en kunnen FD 2 en FD 6 carpoolen voor hun wedstrijden bij teams van Drs. Vijfje uit Groningen. Vervolgens staan er voor de vrijdagavond ook nog drie uitwedstrijden gepland.