Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Prima Futsal Dragten heeft makkie aan Bedum

Gepubliceerd op 13-12-2014

Bij bijna elke wedstrijd worden in de voorbereiding bepaalde ideeën geopperd hoe een tegenstander een wedstrijd zal ingaan. Dit gebeurde vrijdagavond ook bij Futsal Dragten. De tegenstander was sv Bedum en gewaarschuwd werd voor hun fysieke mogelijkheden. De waarschuwing bleek eigenlijk loos alarm. Een onmachtig Bedum werd eenvoudig over de knie gelegd: 9-0.

Al binnen 5 minuten stond een 2-0 tussenstand op het scorebord. Eerst was het Dennis de Vries, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en even later bediende Tim Hof de opkomende Marco Braaksma, die de bal in de loop meekreeg en met een punter de keeper verbouwereerde. Bedum had daar nog weinig tegenover kunnen stellen en met verre uitworpen van de keeper probeerde men gevaar te stichten. Dit had weinig effect en Futsal Dragten kon telkens simpel uitverdedigen. In vorige wedstrijden zijn de kwaliteiten van de achterhoede vaak gememoreerd en ook deze avond was het niet anders. Keeper Richard Claus had vooral in de eerste helft een rustige avond door de onmacht van de tegenstander. Hoewel, een vrije trap in de 14e minuut werd hard op doel geschoten, maar Claus stond paraat om de bal weg te boksen. Ondertussen had Sander Germeraard de score al naar 3-0 getild, nadat het drie man van Bedum bij de achterlijn niet lukte de bal weg te krijgen. Nog voor rust werd het 4-0 door Dennis de Vries na een prima pass van Marco van der Heide en leek de wedstrijd al voortijdig beslist.

Na de korte pauze kwam Bedum aanvallender uit de startblokken. Daar had Dragten in eerste instantie geen antwoord op en was het wachten op de eerste treffer van de Groningers. Maar met een katachtige duik van Richard Claus werd voorkomen dat ‘de nul’ van het scorebord verdween. De Bedumer storm ging langzaam liggen en Futsal Dragten nam de regie van de wedstrijd weer over. Dit leidde in de 37e minuut tot de 5-0. Daar waar iedereen een voorzet verwachtte, besloot Marco van der Heide vanaf 15 meter afstand zelf te schieten en de keeper kansloos te laten. Enkele minuten later deed Aaron Tahapary ook een duit in het zakje door een hard schot tot doelpunt te promoveren (6-0) en Tim Hof mocht vrij eenvoudig het 7e doelpunt op zijn naam zetten. Bedum kon weinig uitrichten en onzuiverheid in de afwerking was debet aan het feit dat het net niet gevonden werd. In de laatste minuut van de wedstrijd vielen nog twee doelpunten. Arnaud Donker wilde Marco van der Heide aanspelen, die vlak voor het doel klaarstond, maar een verdediger was hem voor. Helaas voor hem ketste de bal de verkeerde kant op en verdween pardoes achter zijn eigen keeper in het doel. Het slotakkoord was voor Marco van der Heide. Hij schoot de bal achter het standbeen langs, die vanaf het eigen doelgebied door Tim Hof naar voren was geschoten en hierdoor van richting veranderde: 9-0.

Na afloop van de wedstrijd waren er aan Dragtster zijde uitsluitend tevreden gezichten te zien. Coach Erik Donker prees zijn team: “We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld met veel concentratie. Hierdoor kon Bedum weinig uitrichten en konden we vrij eenvoudig een prima uitslag neerzetten.” Volgende week vrijdag speelt Futsal Dragten de lastige uitwedstrijd tegen REUZ uit het Drentse Vries, met als inzet de tweede plaats op de ranglijst. Aanvang wedstrijd is 21.00 uur.

De teamstatistieken zijn weer bijgewerkt op de pagina van Futsal Dragten 1.