Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Prima revanche Futsal Dragten

Gepubliceerd op 21-09-2013

Vooropgesteld: Futsal Dragten leed vorige week een kansloze nederlaag tegen het tweede team van Leekster Eagles en tegenstander REUZ had na twee wedstrijden nog geen enkel punt gehaald. Beide teams hadden dus een goede reden om de onderlinge strijd in winst om te zetten. Futsal Dragten bleek duidelijk de bovenliggende partij: 4-1. Die nederlaag van vorige week zat hen niet lekker. Futsal Dragten was er dubbel gemotiveerd door geraakt om deze voor eigen publiek weg te poetsen. Vooraf was door coach Erik Donker het woord ‘concentratie’ als steekwoord gebruikt. Hiermee moest de wedstrijd worden ingegaan en daarmee moest de wedstrijd ook eindigen. Na afloop was Donker dan ook zeer tevreden: “Omschakelen bij balverlies en meeverdedigen als de situatie daar om vraagt. Dat heb ik vanavond gezien.”

De wedstrijd was het aanzien meer dan waard. Futsal Dragten kreeg al vrij snel de kans op de openingstreffer, maar een goed blok aan REUZ-zijde voorkwam dit. REUZ leek te wankelen, toen vrij snel achter elkaar met lange ballen geprobeerd werd de verdediging te verschalken, maar even zovele keren ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook REUZ zocht naar mogelijkheden. Dragten had echter de deur op slot, waardoor het scorebord lang niet bediend hoefde te worden. Tot de 17e minuut. Een prima combinatie tussen Blend Barzinghi en Dennis de Vries zette een tweetal Vriezenaren op het verkeerde been, waarna Barzinghi de trekker kon overhalen: 1-0. Vlak voor rust werd de score verdubbeld. Arnoud Donker zette zijn directe man op het verkeerde been en na een drietal kapbewegingen was ook de keeper kansloos door in de korte hoek raak te schieten.

In de tweede helft probeerde REUZ het tij te keren. Men ging op zoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er eigenlijk onverwacht. Daar waar misschien op een voorzet was gerekend, werd de bal op doel geschoten. Ook keeper Marnick Dam, na een schorsing was dit zijn eerste wedstrijd, werd verrast (33e min.). Futsal Dragten stelde meteen orde op zaken door twee minuten later de marge al weer naar twee te tillen. Het lukte Dennis de Vries om de bal bij de achterlijn door de benen van een verdediger voor te geven. Marco Braaksma stond op drie meter voor de doellijn al te wachten om doeltreffend af te ronden: 3-1. In de 45e minuut viel definitief het doek voor REUZ. Een hard schot van Arnoud Donker kon nog wel met de vuisten gekeerd worden door de keeper. Hij kaatste echter de bal recht in de voeten van Blend Barzinghi, die geen genade kende en de bal tegen de touwen joeg. REUZ gaf zich gewonnen en ondanks een tweede gele kaart voor een REUZ-speler in de 48e minuut vond Futsal Dragten het ook wel goed. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en met deze 4-1 winst werd de driepunter vol tevredenheid bijgeschreven.

Komende maandagavond speelt Futsal Dragten om de KNVB-beker tegen eersteklasser De Griffioen 3 uit Oosterwolde. In sporthal De Boekhorst zal om 19.30 uur worden afgetrapt.