Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Prima revanche Futsal Dragten 1

Gepubliceerd op 15-10-2012

In de wetenschap dat die hun eerste wedstrijd met 4-4 gelijkspeelden tegen Drachtster Boys was duidelijk dat bij een overwinning meteen de koppositie gepakt zou kunnen worden. Beide teams begonnen fris aan de wedstrijd, waarbij Futsal Dragten iets meer balbezit voor zicht opeiste. Tot echte kansen leidde dit niet, hoewel af en toe enkele speldenprikjes werden uitgedeeld. In de 8e minuut had Aaron Tahapary de kans om het eerste doelpunt te maken, maar na het uitspelen van de keeper werd zijn inzet nog net op de doellijn gekeerd. In de 13e minuut was het wel raak. Rachid Akdim schoof vanaf links de bal in het doel, waarbij de keeper zich nog strekte om de bal uit het doel te halen. De grensrechter vlagde echter al voor een doelpunt voor de Dragtsters, maar de vlag ging snel naar beneden toen de spelers protesteerden tegen dit doelpunt. De scheidsrechter was ook resoluut en wees naar de middenstip: 0-1.

Thommy Saya in duel met een speler van de Herauten

De Herauten ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Marnick Dam stond zijn mannetje. In de 18e minuut speelde Aaron Tahaparij en Blend Barzinghi de bal enkele keren naar elkaar toe, om zo de verdedigers te frustreren. Blend Barzinghi haalde uiteindelijk de trekker over en zette de 0-2 op het bord. Commentaar op de leiding kostte een speler van De Herauten twee minuten tijdstraf en daarin vergrootte Barzinghi de score met een fraai afstandschot. Een aanval van De Herauten werd niet goed beoordeeld door Dragten en de verraste Marnick Dam zag de bal in de korte hoek verdwijnen. Maar lang kon De Herauten niet genieten. Nog in dezelfde minuut tikte Thommy Saija de bal ietsje breed, waarna Barzinghi de bal door de benen van de keeper in het doel schoof. Vlak voor rust maakte de thuisploeg hun tweede doelpunt. Rachid Akdim zag de bal al naast gaan, maar een snelle aanvaller prikte nog net de bal langs de andere kant van de paal het doel in: 2-4.

Futsal Dragten in de verdediging in de tweede helft

In de tweede helft speelde Dragten vrijer en waren soms mooie combinaties te zien. Dat leverde in de 31e minuut de 2-5 op, toen Aaron Tahaparij de bal zonder te worden gehinderd in het doel kon werken. Opnieuw een gele kaart voor de thuisploeg leverde in deze man-meer situatie opnieuw een doelpunt op. Marco Braaksma stond bij de tweede paal klaar na een mooie actie van Dennis de Vries en Rachid Akdim. Een toegekende penalty, Rachid Akdim werd getackeld door de keeper, verdween via buitenkant paal naast de goal, maar even later zorgde Thommy Saija voor de 3-7. Een hard schot op de handen van de reserve keeper kwam even hard weer terug, waarna een tweede poging wel lukte. De Herauten scoorde in de 43e minuut nog wel de 4-7 na een snelle uitbraak, maar het eindscenario was voor de gasten. Aaron Tahaparij onderschepte de bal op het middenveld en bediende na een passeerbeweging Blend Barzinghi, die zijn vijfde van de avond telde.

Een indirecte vrije trap wordt gemist door de Herauten

Futsal Dragten speelde een goede wedstrijd, waarbij de befaamde combinaties tussen diverse spelers weer werden getoond. Volgende week vrijdag wordt de tweede poulewedstrijd gespeeld tegen plaatsgenoot Drachtster Boys, waarna de eindstand in de poule wordt opgemaakt.

Doelpunten

Blend Barzingi: 4

Thommy Saya: 1

Rachid Akdim: 1

Aaron Tahapary: 1

Marco Braaksma: 1