Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Prima seizoenstart voor FD 4 en FD 8, gelijkspel bij FD 1 en FD 2

Gepubliceerd op 23-09-2023

Deze voetbalweek begon al op maandagavond om te worden afgesloten met vier wedstrijden op vrijdag, waarvan er drie thuis werden gespeeld. Vrijwel alle wedstrijden leverden de nodige spanning op.

Futsal Dragten 3 stond drie dagen na hun thuiswedstrijd alweer binnen de lijnen. Op bezoek bij zvv Grijpskerk 1 werd het een wedstrijd van de gemiste kansen. Al in de 3e minuut had Dragten tot twee keer toe de openingstreffer op de schoen, ware het niet dat de keeper met de nodige moeite het doelpunt kon verhinderen. Dragten was meer dan goed aan de wedstrijd begonnen en het had na vijf minuten ook zo maar 0-3 kunnen zijn. Grijpskerk was nog nauwelijks bij het Dragtster doelgebied geweest, maar wist toch voor het eerste doelpunt te zorgen om vervolgens uit te lopen naar 3-0, alvorens Dragten kon tegenscoren. Grijpskerk was in die fase bijzonder effectief door bijna alle kansen tot doelpunten te promoveren. Dragten had pech met het missen van kansen, waardoor er bij rust 5-2 op het bord stond. De tweede helft begon vrijwel identiek als in het begin van de wedstrijd. Dragten nam weer het voortouw en dat had nu wel resultaat. Men kwam terug tot 5-4 en de gastheren leken te wankelen. Het was wachten op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Grijpskerk sloeg in de 39e minuut met de 6-4 keihard toe. Een nieuwe aansluitingstreffer gaf nog hoop, maar het thuisteam stelde orde op zaken en liep in de laatste minuten nog uit naar een geflatteerde 9-5 eindstand.

De vrijdagavond begon met Futsal Dragten 8, dat thuis aantrad tegen TLC 6. In deze wedstrijd was het eerst even aftasten, hoewel beide teams wel meteen op zoek gingen naar het vijandelijke doel. Afgezien van enkele ‘speldenprikjes’ hielden beide teams elkaar lange tijd in evenwicht. Een ongelukkig spelmoment zorgde in de 16e minuut voor de 0-1 en meteen ging Dragten op jacht naar de gelijkmaker. Die viel enkele minuten voor de korte pauze. De tweede helft begon voor de thuisploeg voortvarend. Een op het laatste moment afgeslagen bal verdween net niet tussen de palen, maar vlak daarna was het wel raak: 2-1. Vier minuten later stonden beide teams na de 2-2 weer gelijk. Dragten nam meteen het heft weer in handen, resulterend in een nieuwe voorsprong (32e min.). Met enig fortuin (o.a. buitenkant paal) kon de thuisploeg stand houden tot het laatste fluitsignaal en daarmee de 3-2 overwinning vieren.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 4 voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. Men ontving Avanti 2 uit Stiens en de Dragtsters lieten er geen gras over groeien, dat men zin had om de nieuwe jaargang te beginnen. Men kwam al vrij snel op voorsprong en die werd gedurende de eerste helft uitgebreid naar 3-0. Avanti hervond zich daarna enigszins en kwam vlak voor rust op 3-1. Deze tussenstand had ook zomaar (veel) hoger kunnen uitvallen. Aan beide zijden stonden uitstekend acterende keepers op doel, die meerdere reddingen verrichtten en daarmee de scores beperkt hielden. In de tweede helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en werd er een heerlijke pot voetbal op de mat gebracht. Beide keepers hielden hun zeer hoge niveau vast, maar toch moest de Stienser keeper nog tweemaal de bal uit zijn goal halen, daar waar bij Dragten het doel schoon bleef. Met deze 5-1 eindstand was het voor FD 4 een prima start van de competitie!

Na het minieme verlies (0-1) in de bekerwedstrijd van twee weken geleden begon ook voor Futsal Dragten 2 de competitie. Daarin was men gastheer voor Inter Maluku 1 uit Assen en dat werd een wedstrijd van een hoog niveau, die -bij vlagen- ook nog eens in een hoog tempo werd gespeeld. De Dragtsters namen al vrij snel een voorsprong, die werd uitgebreid naar 3-1. Vlak voor rust sloeg Inter Maluku toe met de aansluitingstreffer. Vanaf dat moment was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was en ondanks de 4-2 in de 35e minuut bleef men er niet gerust op. Drie minuten later verdween een laag schot achter de Dragtster keeper en de spanning was weer helemaal terug. De Assenaren zetten alles op alles voor de gelijkmaker en vielen daarbij bijna in het denkbeeldige mes. De bevrijdende Dragtster goal wilde echter niet vallen en vlak voor tijd kwam dan toch de gelijke stand. Het afstandsschot had net iets te veel snelheid om te kunnen pareren: 4-4.

Met een reis naar het Drentse Borger wilde Futsal Dragten 1 het sneue verlies van vorige week (2-3) doen vergeten. Voor de plaatselijke trots was het de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en men begon voortvarend aan de wedstrijd door in de eerste helft een 2-0 voorsprong te nemen. Dragten kwam daarna beter voor de dag en zag de kansen toenemen. Na een zorgvuldig overleg in de rust was het duidelijk dat men zichzelf nog zeker niet kansloos achtte. En daarin had men gelijk. De tweede helft zorgde voor een ommekeer en Borger moest toezien hoe het verschil in de stand met de 2-1 eerst kleiner werd gemaakt en daarna zelfs teniet werd gedaan. Beide teams gingen vervolgens vol voor de winst en dat leverde een mooi schouwspel op. Doelpunten vielen er echter niet meer, zodat de wedstrijd met deze 2-2 werd afgesloten.