Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Puntendeling voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 26-02-2017

In een wedstrijd tussen teams die nog op zoek zijn naar de nodige punten, is het altijd afwachten wat het strijdplan zal zijn. Wordt er afgewacht en rustig begonnen of zoekt men meteen de aanval om zo snel mogelijk te kunnen scoren? Beide mogelijkheden zagen we vrijdagavond in Groningen, waarbij uiteindelijk geen winnaar aan te wijzen viel: 5-5.

Futsal Dragten speelde in het ACLO Sportcentrum tegen Drs. Vijfje een wel goede wedstrijd, vanaf het begin werd meteen druk gezet op de tegenstander, maar het gaf ook onnodig de doelpunten weg. Tot viermaal toe werd een voorsprong weggegeven, waarna Dragten in de slotminuut zelfs op achterstand kwam. Maar met een van richting veranderd schot in de slotseconden redde Tim Hof toch nog een punt voor zijn team. Qua veldspel bereikten beide teams ook een puntendeling. In de eerste helft was Dragten de bovenliggende partij en had men afstand kunnen en moeten nemen. De betere kansen waren voor de gasten, maar dichtbij het vijandelijke doel kon het net niet worden gevonden. Na de 0-1 van Sander Germeraad (4e min) had men mogelijkheden om de score uit te breiden. Een goed oplettende keeper en een te hoog schot vlak voor het doel zorgden er voor dat de stand ongewijzigd bleef. In de 7e minuut kwam Drs. Vijfje op gelijke hoogte. De bal werd aan de linkerkant voorgegeven, waarna bij de tweede paal de bal in het doel werd gewerkt. Het spel ging vervolgens heen en weer en beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Pas in de 23e minuut kwam Dragten weer op voorsprong. Tim Hof kreeg de bal knap voor het doel, waar Rachid Akdim klaar stond en beheerst voor 1-2 tekende. Maar nog voor rust werd de stand weer gelijkgetrokken. Een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied kon nog worden gepareerd en weggewerkt, maar in de direct opvolgende aanval was het toch raak. Met deze 2-2 stand konden beide coaches hun spelers opnieuw instrueren.

De tweede helft was amper een minuut oud, toen Dragten weer op voorsprong kwam. Marco Braaksma ontfutselde de bal van zijn directe tegenstander, waarna hij Mark Kooistra in de gelegenheid stelde om uit te halen: 2-3. In de 37e minuut werd bij Dragten niet goed opgelet. Een aanval, die leek op een situatie eerder in de wedstrijd, zorgde er voor dat er voor de derde keer een gelijkspel op het bord stond. In de 42e minuut kwam Drs. Vijfje met een man minder te staan. Marco Braaksma werd vastgehouden toen hij er met de bal vandoor wilde en een gele kaart was de beloning voor de Groninger. In deze overtal werd wel geprobeerd om te scoren, maar driemaal binnen tien seconden werd de bal op de keeper geschoten. Toch kwam de 3-4 er. Tim Hof schoot van afstand de bal knap in de linkerhoek. Ondertussen had Drs. Vijfje de regie over de wedstrijd overgenomen en men ging op zoek naar de volgende gelijkmaker. Werd in de 46e minuut nog een bal voor open goal gemist, even later later was het wel raak. En opnieuw werd een aanval vanaf links bij de tweede paal binnengeschoten. Een schot op de paal in de 50e minuut kwam via het hoofd van keeper Jelmer Hoekstra opnieuw op de paal terecht, waarna deze kon worden weggewerkt. Drs. Vijfje bleef echter in balbezit en de aanvalsdrang werd beloond: de 5-4 werd als ultieme overwinning gevierd. Het ongeloof straalde af van de gezichten bij Dragten. De scheidsrechter keek op zijn horloge en liet toch nog opnieuw aftrappen. Tim Hof kreeg de bal en hij schoot uit wanhoop (of was het frustratie?) de bal richting doel. Zou de bal onderweg niet zijn aangeraakt, dan was hij zeker naast gegaan. Nu verdween hij achter de kansloze keeper in het doel: 5-5!

Drs. Vijfje en Futsal Dragten deelden dus de punten en dat is, gezien het spelbeeld, een terechte uitslag. Daar waar Dragten de eerste helft het betere van het spel had, was het Drs. Vijfje dat in het tweede bedrijf mogelijkheden had voor de drie punten. Komende vrijdag komt WMC (Winschoten) naar sporthal De Drait. Futsal Dragten kan hier uitstekende zaken doen als van de Oost-Groningers wordt gewonnen en een stevige plaats in de middenmoot kan worden ingenomen. Aanvang wedstrijd: 20.00 uur.