Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Return tegen Zevenhuizen levert Futsal Dragten 8 weer drie punten op

Gepubliceerd op 19-10-2013

Vrijdag 18 oktober stond alweer de return tegen Zevenhuizen 1 op het programma. Ook dit keer leverde de wedstrijd drie punten op, en voor het eerst dit seizoen was het veldspel ook acceptabel.

Coach Oh Oh Sjonnie en assistent coach Zaag hadden met in totaal acht veldspelers een ongekend luxe-probleem. Besloten werd daarom twee teams te maken; Beukenoot, Wibi, Tweederde en Eerlik Wier vormden het eerste team, en op de bank begonnen Stûrt, Slakje, Teppy en Nikos. Er werd afgesproken een strakke deadline te hanteren van vijf minuten per team, wat later bleek goed uitpakte. De wedstrijd begon afwachtend; de eerste tien minuten gebeurde er niet veel. Futsal Dragten dicteerde de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden, en Zevenhuizen deed niet meer dan tegenhouden, wat in het begin ook nog aardig lukte. Een individuele actie van Tweederde in de 12e minuut was nodig om de wedstrijd open te breken. Vanaf de achterlijn zag hij Eerlik Wier vrij staan op de vijf-meter lijn, en passte de bal terug. Eerlik Wier haalde uit, en via de tegenstander kwam de bal terug bij Tweederde, die nog steeds bij de achterlijn stond. Tweederde schonk Eerlik Wier een tweede kans door de bal opnieuw in te passen, en nu wist hij er wel van te profiteren; 1-0. Even later wist Tweederde opnieuw zijn man te passeren op de rechterflank. Hij leverde een harde voorzet af die, aardig genoeg, door een verdediger van Zevenhuizen in het eigen doel werd gewerkt. Zo stond het in een paar minuten 2-0. Futsal Dragten 8 kwam steeds beter in de wedstrijd, en begon steeds meer kansen te creëeren. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Teppy. Uit de counter werd Niek weggestuurd, die Slakje vrij zag staan. Slakje passte de bal in één keer door op Teppy, die bij de tweede paal alleen nog maar hoefde in te tikken. En voor rust werd het ook nog 4-0 door opnieuw Eerlik Wier; Beukenoot speelde een corner hard in op Eerlik Wier, hij draaide zo'n 180 graden om zijn as, en plaatste de bal strak en laag in de rechterhoek. Zo kon men gaan rusten met een 4-0 voorsprong.

De coaches hamerden in de rust op concentratie, en als we zo door bleven voetballen, dat het nog een hele leuke avond kon gaan worden. Echter bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Futsal Dragten 8 bleef ook de tweede helft domineren, kreeg zowaar misschien nog wel meer kansen dan in de eerste helft, maar wist niet meer te scoren. Zelfs een keeperswissel aan de kant van Zevenhuizen (welke keeper was eigenlijk beter..?), een man-meer situatie, én een conditioneel beter team konden er niet voor zorgen dat de voorsprong werd uitgebouwd. Desalniettemin was iedereen zeer tevreden na afloop, en was het enige verbeterpunt het afmaken van de kansen.

Conclusie; na drie wedstrijden negen punten in de pocket betekent meteen ook dat je dit seizoen al meer punten hebt dan het hele vorige seizoen bij elkaar. Daarnaast is Futsal Dragten 8 samen met Roden 8 het enige team in de competitie die nog geen punten heeft gemorst. De clash tussen deze twee teams staat trouwens op 1 november op het programma. Maar eerst mag Futsal Dragten 8 volgende week proberen de punten mee te nemen uit Hoogkerk, waar Martinistad 2 de tegenstander is. De goals en assists van de mannen is ook weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.