Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Revanche voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 15-03-2014

Ruim vier maanden geleden speelde Futsal Dragten de thuiswedstrijd tegen zvv Urk. En het was het geluk van de toenmalige koploper uit de Topklasse dat er toen met een geflatteerde 1-3 vandoor ging. Futsal Dragten kon dat vrijdagavond rechtzetten en slaagde daarin. Met de kleinst mogelijke overwinning gingen de Dragtsters terug naar Friesland: 0-1.

Al na 50 seconden stond de 0-1 op het scorebord. Tim Hof futselde de bal op het middenveld af van zijn tegenstander en kon vervolgens alleen op de keeper af. Thommy Saija liep op links mee als afleiding, maar zijn sprint was niet nodig: beheerst schoof Hof de bal langs de uitkomende keeper. Amper een minuut later had dezelfde Hof zelfs de 0-2 op de schoen, maar deze inzet ging net voorlangs. Futsal Dragten speelde de eerste minuten agressief en door veel druk te zetten domineerde het de wedstrijd. Het lukte de voormalige eilandbewoners niet echt om een gevaarlijke aanval op te zetten. Halverwege de eerste helft nam Dragten wat gas terug en kwam Urk ook wat beter in het spel en ontstonden er kansen. Maar ondertussen had Dragten via Thommy Saija en Dennis de Vries de voorsprong al kunnen vergroten. Hun inzetten gingen echter net lang de verkeerde kant van de paal. Aan het eind van de eerste helft leek Urk de schroom van zich af te gooien en ging het op jacht naar de gelijkmaker door meer op de aanval te spelen. In die fase stond Dragten echter zeer geconcentreerd te verdedigen, waardoor het dreigende gevaar goed werd opgevangen en met de 0-1 werd de wedstrijd onderbroken voor een rustmoment.

Urk was uiteraard van plan om in de tweede helft orde op zaken te stellen. Futsal Dragten was hier op beducht en stond achterin opnieuw met opperste concentratie de zaak in de gaten te houden. Met enkele afstandschoten probeerde men keeper Marnick Dam te verschalken, maar de Dragtster sluitpost gaf geen krimp. Met enkele reflexen hield hij zijn doel schoon of was een inzet gedegradeerd tot een makkelijke vangbal. Naar gelang de tweede helft vorderde begon Urk steeds aanvallender te spelen, op zoek naar de zo gewenste gelijkmaker. Maar wat men ook probeerde, verdedigend speelde Dragten misschien wel een van zijn beste wedstrijden van de laatste maanden. Daarnaast had Urk pech dat een afstandschot op de paal afketste, maar ook geluk dat het bij counters goed weg kwam. Dennis de Vries, die een breedtepass van Thommy Saija net over schoot en Aaron Tahaparij, die net te laat bij de bal kwam, hadden de wedstrijd in het slot kunnen gooien. De laatste minuten werd de druk nog maar eens verhoogd, toen ook de Urker keeper mee ten aanval trok. De spanning was te snijden, maar Futsal Dragten wist stand te houden. Het bevrijdende eindsignaal klonk als muziek in de oren.

Deze wedstrijd was vooraf bestempeld als een topwedstrijd. En deze kwalificatie bleek terecht. Beide teams speelden in een hoog tempo en het aanschouwen van de wedstrijd was zeker geen straf. Zowel Urk als Futsal Dragten lieten prima voetbal zien, waarbij het tot de laatste seconde spannend bleef. Voor Futsal Dragten golden deze drie punten als een revanche op de (onterechte?) nederlaag bij de thuiswedstrijd. Men ging met een zeer voldaan gevoel terug naar Drachten.