Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Rustige voetbalweek wordt nog stiller

Gepubliceerd op 10-03-2023

Van de vijf geplande wedstrijden gingen er op het laatste moment om verschillende redenen twee niet door. Dus bleven er drie (thuis)wedstrijden staan, waaronder de broederstrijd tussen FD 7 en FD 6 op woensdag.

Het was lang wachten op de officiële mededeling, maar eigenlijk was er al een beetje op gerekend. Futsal Dragten 4 kreeg woensdagmiddag rond 14.00 uur te horen, dat ze een vrije avond tegemoet konden zien. Sneek Wit Zwart heeft op last van de KNVB de competitie moeten verlaten, vanwege het driemaal niet verschijnen bij een uitwedstrijd (BNO). De uitwedstrijd voor FD 4 kwam die avond hierdoor te vervallen.

Wat wel doorging, waren de twee thuiswedstrijden. Futsal Dragten 5 ontving het Groninger Potetos 7 en beide teams waren gebrand om hun laatste verloren wedstrijden te doen vergeten. Er ontstond een levendig duel, waarbij tot de laatste seconde niet duidelijk was, of er een winnaar aangewezen zou worden. Al in de 4e minuut kwam Potetos met de 0-1 op voorsprong, Dragten wist echter zo’n vijf minuten later met twee snelle doelpunten de achterstand te corrigeren. Nog voor rust namen de gasten weer een voorsprong en met deze 2-3 werd er gerust. Snel na de hervatting was het ook al weer 3-3 en in het vervolg van de wedstrijd werd door beide teams vol op de aanval gespeeld. Daarbij was Potetos wat gelukkiger in het afwerken van de kansen en men liep uit naar 3-5. Dragten wist nog wel terug te komen tot 4-5, maar had de pech dat de Groninger keeper in topvorm was. Het was aan hem te danken dat de krappe voorsprong in stand bleef, ook al was Dragten in de slotfase de bovenliggende partij.

De tweede wedstrijd van de avond was de strijd tussen Futsal Dragten 7 en Futsal Dragten 6. Ook gedurende deze partij was de spanning groot. Na wat speldenprikken over en weer kwam FD 7 na een klein kwartier op voorsprong met de 1-0. Beide keepers stonden hun mannetje, waardoor deze tussenstand ook nog bij rust op het bord stond. Ook in de tweede helft gingen beide teams door met kansen creëren zonder het net te kunnen vinden. Een verrassend afstandsschot in de 32e minuut bracht FD 7 ineens op een bevrijdende 2-0 voorsprong. FD 6 kreeg kansen op de verdiende aansluitingstreffer, die er ook kwam. Een schot op de paal leek daarna over de achterlijn te gaan, ware het niet dat bij diezelfde paal een speler klaar stond om de bal alsnog binnen te tikken: 2-1. FD 6 bleef in het resterende ruime kwartier hopen op de gelijkmaker, maar die hoop vervloog naar mate de wedstrijd vorderde. Ook FD 7 kon het net niet meer vinden en dus bleek de eindstand al in de 32e minuut te zijn bereikt.

De traditionele “vrijdagavond-voetbalavond” deed deze week zijn naam geen eer aan. Er stonden slechts twee wedstrijden op het programma, waaronder voor Futsal Dragten 1 de uitwedstrijd bij REUZ 1 uit het Drentse Vries. Gezien de steeds slechter wordende weersomstandigheden met voortdurende sneeuwval en steeds gladder wordende wegen werd besloten om niet aan de reis te beginnen. Veiligheid gaat nog altijd boven een potje voetbal!

Futsal Dragten 3 ontving om 21.00 uur ZVF 1 uit Franeker. De koploper in de Hoofdklasse I is aardig op weg om opnieuw kampioen te worden, nadat men het vorige seizoen ook al met vlag en wimpel de titel binnenhaalde. Dragten begon brutaal aan de wedstrijd en creëerde de eerste kansen. Tot een doelpunt leidde dit echter niet. Langzaam, maar zeker begon ZVF de wedstrijd naar zich toe te trekken en enigszins tegen de verhouding in viel na een klein kwartier spelen ineens de 0-1. De jacht op de gelijkmaker pakte voor Dragten verkeerd uit. ZVF counterde naar 0-2 en ook 0-3, voordat de thuisploeg tegen kon scoren. In de slotminuut van de eerste helft tilde ZVF de score naar 1-4. In de tweede helft gingen beide teams door met het hoge tempo in de wedstrijd. Het lukte Dragten om de stand iets draaglijker te maken met de 2-4 in de 33e minuut. Maar al snel werd dit doelpunt weer beantwoord (2-5). Toen in de 44e minuut ook de 2-6 werd gescoord, leek de wedstrijd gespeeld. De nieuwe aftrap leverde echter vrijwel direct een doelpunt op en een minuut later ook de 4-6. Verder liet ZVF het niet meer komen. Vlak voor tijd werd de eindstand bereikt via een doelpunt voor de gasten: 4-7.

IJs en weder dienende worden de komende week zes interessante wedstrijden gespeeld, waaronder een treffen tussen FD 10 en FD 8.op woensdag. Hopelijk gaan deze wel alle door.