Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Rustige week met wisselend resultaat

Gepubliceerd op 04-02-2023

Met slechts vier wedstrijden op het programma was het rustig op voetbalgebied. Maar er viel deze week van alles te beleven: van een comeback tot en met een teleurstelling over het resultaat.

Woensdagavond stonden met Futsal Dragten 6 en Zevenhuizen 2 twee teams tegenover elkaar, die tot nu toe een teleurstellend seizoen meemaken. De respectievelijke 11e en 10e plaats was niet verwacht en om een opmars te maken richting ‘het linker rijtje’ was winst voor beide teams noodzakelijk. Na een enigszins afwachtend begin werden de aanvallende aspiraties duidelijk en daarmee ontstond een aantrekkelijke wedstrijd. Na de 0-1 kwam FD met twee doelpunten op voorsprong. Zevenhuizen sloeg echter nog voor rust keihard terug en met 2-4 nam men een voorschot op de mogelijke driepunter. In de tweede helft bleef het lange tijd rustig. De doelpogingen waren er wel, maar in de stand veranderde er niets, tot Dragten met nog zo’n acht minuten te gaan de aansluitingstreffer fabriceerde. Bij de gasten werd men zenuwachtig en in de 46e minuut viel de -terechte- gelijkmaker. Zevenhuizen stortte in en met nog twee doelpunten vlak voor tijd was de comeback geslaagd. Met een brede glimlach werd de 6-4  overwinning verwelkomd.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 5. Met de mede-sporthalbewoners van ONT/CHZ 2 stond opnieuw een wedstrijd op het programma tussen twee teams, die graag een aantal plaatsen hoger hadden gestaan. Dragten ging voortvarend van start en binnen tien minuten stond al een redelijk geruststellende 3-0 op het bord. Na de 3-1 werd de marge van drie redelijk snel weer hersteld om deze ook niet meer uit handen te geven. Met 5-2 als ruststand leek er voor de thuisploeg weinig aan de hand. In de tweede helft deden beide teams het wat rustiger aan. De 6-2 in de 33e minuut gaf voldoening en na nóg een doelpunt was het helemaal klaar. ONT/CHZ doelpuntte nog wel tegen, maar met de 7-3 eindstand was duidelijk wie het meest recht had op de overwinning.

Op vrijdag was er slechts één thuiswedstrijd. Futsal Dragten 3 ontving Avanti 1 uit Stiens en dit werd een wedstrijd van de gemiste kansen. Over en weer werden regelmatig de doelverdedigers getest, die uitstekend voor de dag kwamen. Dragten kwam al snel op een 1-0 voorsprong en met aanvallende uitbraken werd getracht om de voorsprong uit te breiden. De Stienster keeper stond meermalen een verdubbeling van de score in de weg. Daartegenover stonden ook gevaarlijke situaties aan de andere kant van het veld. Ook hier kon erger worden voorkomen. In de 18e minuut was het met de gelijkmaker echter toch raak. Deze 1-1 leek de ruststand te worden, maar een uitgeschoven been zorgde alsnog voor de 2-1. De laatste minuut duurde wat langer dan 60 seconden en dat was precies genoeg voor de nieuwe gelijkmaker. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. In een hoog tempo werd steeds de vijandelijke helft opgezocht. De snelle 3-2 werd weer gelijkgetrokken en ook de 4-3 voorsprong bleef slechts enkele minuten op het scorebord staan. In de laatste tien minuten toonden beide teams hun wil om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten, waarin men overigens niet meer slaagde. Met 4-4 werd de wedstrijd afgesloten.

Futsal Dragten 1 was in de auto’s gestapt om naar het noordelijk gelegen Uithuizen te rijden. Daar wachtte het volledig onbekende Usquert 1. Nog niet eerder stonden deze teams tegenover elkaar en het was dus afwachten welk strijdplan op de mat zou worden gelegd. Ook voor deze twee teams gold dat een overwinning het enige doel was om het linker rijtje niet uit het oog te verliezen. Gedurende de wedstrijd bleek dat Usquert de zaken goed voor elkaar had. Langzaam, maar zeker trok men de wedstrijd naar zich toe en dat vertaalde zich ook in de score. Halverwege het bedrijf keek Dragten tegen een 4-1 achterstand aan en dat leek niet meer recht te trekken. De tweede helft was wel meer in evenwicht en met een gelijke verdeling van de zes goals na rust ging FD met een teleurstellende 7-4 terug naar Friesland.

De komende week is het voor Futsal Dragten een iets drukkere week. Ondanks een uitgestelde wedstrijd voor FD 3 gaan nog altijd zes teams de strijd aan om meerdere driepunters bij te schrijven.