Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Seizoen 2017 / 2018 staat voor de deur

Gepubliceerd op 29-08-2017

Deze week starten de voorbereidingen van de teams voor het nieuwe seizoen. Wat is er veranderd, wat is hetzelfde gebleven, en wat zijn de teamindelingen? Lees hier alles over het nieuwe seizoen!

Futsal Dragten 1 heeft een solide seizoen achter de rug, ook al werd behoud van de Topklasse laat veilig gesteld. Qua selectie verandert er weinig, al zal er wel meer wisselwerking gaan optreden met de selectie van het nieuwe Futsal Dragten 2, vorig seizoen nog spelend onder het derde teamnummer. De indeling van de Topklasse kende weinig verrassingen. Zo is Futsal Emmeloord de degradant uit de Eerste Divisie A, en zijn de kampioenen uit de hoofdklasse H en I ook toegevoegd. Dit betreffen debutanten Flamingo uit Leeuwarden en Boerakker, die zijn thuiswedstrijden speelt in Leek. In de eerste (knockout) ronde van de beker is FD1 gekoppeld aan het Burgummer de Herauten. Deze hoofdklasser komt op 8 september op bezoek in Sporthal de Drait. De complete indeling ziet er als volgt uit:

 Topklasse F
1.Boerakker 1
2.Drs. Vijfje 1
3.Flamingo SC 1
4.Futsal Cambuur 1
5.Futsal Delfzijl / KBM 1
6.Futsal Dragten 1
7.Futsal Emmeloord/Mar Seafood 1
8.Futsal Winsum 1
9.LTC 1
10.ONR 1
11.REUZ 1
12.Real Camaradas 1
13.WMC 1/ EP De Treffer

Het team van Futsal Dragten 3 mag dankzij het kampioenschap in de Eerste klasse dit seizoen uitkomen in de Hoofdklasse I. FD2 heeft een aantal personele wijzigingen; zo stoppen er een paar langgeblesseerden, en wordt het team zowel vanuit lagere teams als van buitenaf versterkt. Op het eerste gezicht lijkt de Hoofdklasse I een zware indeling, met Exstudiantes en Futsal Marum twee degradanten uit de Topklasse. In de beker is FD2 gekoppeld aan Drachtster Boys 1. Beide teams kennen elkaar goed, dus dat belooft een spektakel te worden. Lokatie voor deze derby is de SNIJ Noord hal, ook gespeeld op 8 september om 19:00.

 Hoofdklasse I
1.A.S. Exstudiantes 1
2.Drs. Vijfje 2
3.Futsal Dragten 2
4.Futsal Marum 1
5.Futsal Winsum 2
6.Grootegast Fc. 1
7.Inter Maluku FC 1
8.Jong Leekster Eagles
9.REUZ 2
10.Roden 1
11.SV Bedum 1
12.Urk zvv 2

Dan FD3. Vorig seizoen nog spelend onder de vlag van het tweede team, werd er in de nacompetitie verloren van Beilen. Helaas vertrekt smaakmaker Dennis Hardenbol; hij gaat spelen op het veld bij VV Drachten. Ook vertrekken er nog een aantal andere oudgedienden zoals Henk Schotanus en Hans Keizer. In de plaats hiervoor komen Arnaud Donker en Rudolf Smedinga, waarmee de kwaliteit van de selectie wordt gewaarborgd. FD3 is ingedeeld in de Eerste klasse C, die op dit moment uit 11 teams bestaat. Met onder andere Futsal Buitenpost en Balk zitten hier een aantal teams in die FD3 vorig seizoen ook tegenkwam. Maar met Futsal Emmeloord 2 en Broekster Boys zitten er ook een aantal onbekende teams tussen. Op het eerste gezicht lijkt Buitenpost het te kloppen team, omdat zij vorig seizoen op een haar na het kampioenschap misten (deze ging naar Old Forward), maar het is ook altijd afwachten hoe de selectie van bijvoorbeeld Blauw Wit '34 eruit ziet. Overigens is FD3 in de beker gekoppeld aan Futsal Buitenpost; zij gaan elkaar dus drie keer tegenkomen dit seizoen.

 Eerste klasse C
1.Balk ZV 1
2.Blauw Wit '34 1
3.Broekster Boys 1
4.Drachtster Boys 1
5.Flamingo SC 2
6.Futsal Buitenpost/The Point 1
7.Futsal Dragten 3
8.Futsal Emmeloord/Mar Seafood 2
9.Futsal Frisia 2
10.ONT/CHZ 1
11.sc Genemuiden 1/ IJsselkern

Futsal Dragten 4 kende vorig jaar een solide seizoen, met als hoogtepunt het bereiken van de halve finale van de KNVB beker categorie B. Hierin werd helaas verloren van latere winnaar VV Gieten 1, maar deze prestatie liet wel zien over wat voor potentie dit team beschikt. Een aantal spelers stoppen en/of stappen over naar andere teams. Deze gaten worden opgevuld door spelers van buitenaf. In de beker is FD4 gekoppeld aan Futsal Buitenpost 2, die ze ook terug gaan zien in de competitie. Omdat de indeling van deze Derde klasse slechts 8 teams heeft, is gekozen voor een opzet van een anderhalve competitie. Hierdoor ziet elk team elkaar drie keer terug.

 Derde klasse 10
1.Blauw Wit '34 4
2.Drachtster Boys 3
3.Futsal Buitenpost/The Point 2
4.Futsal Cambuur 2
5.Futsal Dragten 4
6.Holwerd 1
7.V en V'68 1
8.VC Trynwalden 2

Futsal Dragten 5 en 6 zijn dit seizoen bij elkaar ingedeeld in de competitie. Waar FD6 vorig seizoen in de subtop eindigde, stelde FD5 op de laatste speeldag het kampioenschap veilig tegen ASC 3. Er is echter door de veteranen van FD5 gekozen om geen gebruik te maken van het recht op promotie, gezien de gemiddelde leeftijd van de heren (deze ligt ruim boven de 40). De selectie is voor dit seizoen aangevuld met oudgedienden Klaas Johan Knevelman en Giso Boelens, waarmee de bank weer eens goed gevuld is voor FD5. FD6 heeft nagenoeg dezelfde selectie als vorig seizoen, slechts één speler stopt waarbij het gat wordt opgevuld door een oud speler van FD4. In de beker speelt FD5 een derby tegen Drachtster Boys 3, en is FD6 gastheer van Futsal Buitenpost 3.

 Vierde klasse 14
1.Boerakker 3
2.Drs. Vijfje 31
3.Futsal Dragten 5
4.Futsal Dragten 6
5.Futsal Marum 4
6.ONR 8
7.ONT/CHZ 5
8.ONT/CHZ 6
9.Opende 1
10.Roden 5
11.TLC 2
12.Zevenhuizen 2

Ook Futsal Dragten 7 en 8 zijn net als vorig jaar bij elkaar ingedeeld in de competitie. Destijds ging FD5 er vandoor met het kampioenschap en eindigden FD7 en FD8 in de subtop van de vierde klasse. Dit seizoen kent FD7 een aantal personele wijzigingen; zo gaat keeper Jelmer Hoekstra voor zijn kansen bij de selectie van FD1, nadat hij afgelopen seizoen al een paar keer zeer verdienstelijk was ingevallen. Versterkingen voor dit team werden gezocht van buitenaf, onder andere in de vorm van Roel de Jong. De aanvoerder van Drachtster Boys zaal 1 maakt de overstap naar het vriendenteam van FD7. In de selectie van FD8 verandert ten opzichte van vorig seizoen niets. In de beker is FD7 gekoppeld aan Nieuw Roden 2, en mag FD 8 op bezoek bij ONR 3.

 Vierde klasse 09
1.ASC 2
2.Drachtster Boys 5
3.Drs. Vijfje 30
4.Futsal Dragten 7
5.Futsal Dragten 8
6.Nieuw Roden 2
7.ONR 4
8.ONR 5
9.ONT/CHZ 3
10.ONT/CHZ 4
11.TLC 3