Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Seizoenoverzicht: "een onwennig en vreemd jaar"

Gepubliceerd op 13-07-2023

Nadat pas eind juni de laatste wedstrijden waren gespeeld kwam er een eind aan het lange voetbalseizoen 2022/2023. En dit 15e seizoen van Futsal Dragten kunnen we bestempelen als een ietwat onwennig jaar vanwege het spelen op een voor Futsal Dragten vreemde locatie.

Natúúrlijk hadden de meeste teams wel wedstrijden gespeeld in het Sportcentrum Drachten, als ze op bezoek waren bij ONT/CHZ. Maar dat was altijd op de vrijdagavond. Vanwege de complete nieuwbouw van sporthal De Drait waren we genoodzaakt om het afgelopen seizoen voor onze thuiswedstrijden uit te wijken naar ditzelfde Sportcentrum, waar het overigens goed toeven was. Toch voelde het nooit echt als onze thuisbasis.

Dat kwam mede door de aanvangstijden van de wedstrijden en -vooral- het spelen op de woensdagavond. Dat waren we niet gewend en dat heeft zonder enige twijfel invloed gehad op de beschikbaarheid van spelers. Het gebeurde te vaak, dat teams een beroep moesten doen op een of meerdere spelers van andere teams en dat, zo eerlijk moeten we zijn, had wel invloed op de resultaten. Sterker nog, het was voor FD 5 aan het eind van de competitie niet meer op te brengen om met een volwaardig team wedstrijden te spelen op de woensdagen, waarna besloten werd tot terugtrekking.

Door het spelen van de thuiswedstrijden op zowel de woensdag- als vrijdagavond zagen veel spelers van de verschillende teams elkaar soms weken of zelfs maanden niet. Met grote zekerheid mag gesteld worden, dat dit de samenhorigheid binnen de vereniging geen goed heeft gedaan. 

Als we naar de eindstanden kijken, moeten we concluderen dat het voor Futsal Dragten over het algemeen een matig seizoen is geweest. Enkele teams nestelden zich in voorgaande seizoenen steevast in de top van de ranglijst, waar nu een plaats in de vaak grote middenmoot het eindresultaat was.

Maar er waren zeker ook wel positieve resultaten. De spelers van Futsal Dragten 4 beleefden in hun derde jaar voor het eerst een ononderbroken seizoen en meteen waren de uitslagen meer dan uitstekend. In de eerste klasse werd pas na de laatste wedstrijd in hun poule naast het kampioenschap gegrepen, wat een onbevredigend gevoel gaf. Daar waar een ander team (Avanti 3) door de KNVB uit de competitie werd gehaald vanwege het driemaal niet verschijnen voor een wedstrijd, mocht Futsal Buitenpost 1 wél gewoon de competitie afmaken en zelfs kampioen worden.

Het nieuwe FD 8 had een ietwat stroeve start, maar naarmate het seizoen vorderde, kwamen ook de resultaten en dat resulteerde uiteindelijk in een knappe derde plaats in de poule. Daarnaast beschikte het team over een ware goalgetter, die uiteindelijk de algehele topscorer van Futsal Dragten werd.

De uitslagen bij de wedstrijden van Futsal Dragten 1 waren in de eerste helft van de competitie bevredigend, maar in het tweede deel werden te vaak (onnodige) nederlagen geleden en wist men pas in de laatste wedstrijd lijfsbehoud te bewerkstelligen. Toch was het seizoen niet geheel teleurstellend. FD 1 plaatste zich opnieuw voor de bekerfinale, die (helaas) verloren werd van Futsal Emmeloord 2.

Nu maken we ons op voor het nieuwe seizoen, dat vanaf begin september van start gaat. Futsal Dragten zal dan weer terugkeren naar (de nieuwe) sporthal De Drait en haar thuiswedstrijden weer op de vrijdagavond spelen. Hopelijk gaan we ons daar snel weer thuis voelen, met positieve resultaten tot gevolg. En dan komt het ook wel weer goed met de samenhorigheid!

We kijken er naar uit!!!