Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Sensationele vrijdagavond in De Drait

Gepubliceerd op 30-09-2023

Nadat FD 3 deze week het spits mocht afbijten, was vanzelfsprekend nog niet bekend wat er vrijdag zou gebeuren. En dat werd een avond vol spektakel en sensatie! Maar bij een aantal spelers ook vol frustratie...

Futsal Dragten 3 was woensdagavond afgereisd naar het studentenhoofdkwartier van Drs. Vijfje, waar het derde team klaar stond. In het ACLO stond de rode lantaarn op de wedstrijdtafel, doordat beide teams deze jaargang waren begonnen met twee nederlagen en daardoor de ranglijst afsloten. Met aanvallende aspiraties waren de bedoelingen duidelijk, hoewel echt opgelegde kansen in eerste instantie uitbleven. De eerste grote kans was weliswaar voor Drs. Vijfje, maar Dragten kwam in de 9e minuut met de 0-1 op voorsprong. De 1-1 viel zo’n vijf minuten later na een prima aanval over drie schijven. Nog voor rust zorgden de gasten echter voor een geruststellende 1-3 voorsprong. In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Beide teams kregen grote kansen, waarbij de keepers behoorlijk aan het werk werden gezet. Drs. Vijfje drong aan en had enkele keren de kans voor de aansluitingstreffer. In de 38e minuut sloeg Dragen echter toe met de zeker lijkende driepunter. Maar vrijwel vanaf de aftrap was daar de 2-4 en met nog een doelpunt voor de studenten was de spanning volledig terug. Dragten leek door de dadendrang te wankelen en moest alle zeilen bijzetten om stand te houden. De 3-5 in de 45e minuut gaf echter bevrijding en bleek uiteindelijk de eindstand te zijn. Met een voldaan gevoel en de eerste drie punten werd aan de terugreis begonnen. En die rode lantaarn? Die bleef op de wedstrijdtafel achter.

En toen kwam de vrijdagavond. Over spektakel en sensatie gesproken….

Als eerste kwam Futsal Dragten 4 binnen de lijnen voor de wedstrijd tegen Steenwijker Boys. De Dragtsters begonnen matig aan de wedstrijd en door onzorgvuldigheid in het spel kregen de gasten de gelegenheid om al in de 3e minuut de score te openen. Dragten probeerde wel aan te vallen, maar Steenwijk was attent om het gevaar om te zetten in een nieuwe aanval. De wedstrijd leek voor FD op een ramp uit te lopen, want na 20 minuten spelen stond er een hatelijke 0-5 op het scorebord. Wat er vanaf dat moment gebeurde, valt amper te geloven. Met een hard schot vanaf zo’n twintig meter viel de bal pardoes via onderkant lat tegen de touwen (21e min.) en met opnieuw een doelpunt werd de stand enigszins draaglijker. Is het een handelsmerk van FD 4 om een wedstrijd om te kunnen buigen? Men is immers wel vaker teruggekomen van een schijnbaar onoverbrugbare achterstand. Hoe dan ook, amper tien seconden na rust stond het zowaar 3-5 en het geloof kwam volledig terug. Ineens kwamen de vloeiende combinaties terug in het spel en dat zorgde voor de aansluitingstreffer. Ondanks de 4-6 in de 28e minuut werd duidelijk dat de thuisploeg geenszins van plan was om het bijltje er bij neer te gooien. Een sensatie leek in de maak na opnieuw twee Dragtster doelpunten en zelfs een derde, waardoor er een 7-6 voorsprong op het bord stond. De kansen regen zich aaneen en na 7-7 doelpuntte Dragten in de 43e minuut tweemaal. Toch kwam Steenwijk weer terug en in de 49e minuut was de stand met 9-9 weer gelijkgetrokken. Dit leek ook de eindstand te worden, totdat Dragten vlak voor tijd toch nog het net wist te vinden. In de ogen van de gasten was daar een overtreding aan voorafgegaan en de hevige protesten waren tot in de kantine te horen. De scheidsrechter was ondanks het verweer niet van plan het doelpunt alsnog af te keuren. Niet lang na de nieuwe aftrap werd de wedstrijd afgesloten. FD 4 had het schier onmogelijke gepresteerd. Steenwijker Boys kon de nederlaag maar moeilijk verkroppen...

Nadat iedereen een beetje was bekomen van deze wedstrijd, was het de beurt aan Futsal Dragten 8. Men ontving koploper TLC 5, dat haar eerste twee wedstrijden in winst had omgezet. Ook Dragten had met een overwinning en remise ook nog niet verloren en dus zou het een leuke wedstrijd kunnen worden. Qua scoreverloop ging het er veel rustiger aan toe. Beide teams waren in het eerste deel van de wedstrijd goed aan elkaar gewaagd en er ontstond een leuk duel. In de 10e minuut kwam FD op voorsprong, waarna TLC probeerde om het spel naar zich toe te trekken. Men kwam steeds vaker en gevaarlijker voor het Dragtster doel en met de 1-1 in de 17e minuut viel de -terechte- gelijkmaker, een stand die tot de rust bleef staan. Na zes minuten in de tweede helft kwam TLC op voorsprong en wilde deze score uitbreiden. Even later viel toch de 2-2 en konden beide teams opnieuw beginnen. Daarin bleken de gasten conditioneel over meer inhoud te beschikken en kwamen opnieuw op voorsprong. Langzaam, maar zeker vloeiden de krachten bij de thuisploeg weg en TLC breidde de score in de slotfase uit naar de 2-6 eindstand.

Ondertussen was Futsal Dragten 5 ook al terug van hun uitwedstrijd. De vuurdoop in de 2e klasse verliep anders dan men zich vooraf had voorgesteld. Met alle goede bedoelingen werd begonnen aan de wedstrijd bij Zevenhuizen 1. In de eerste helft kon men het tempo nog goed bijbenen en waren er nog alle mogelijkheden voor de eerste punten in dit prille seizoen. Na de 2-1 ruststand sloeg de thuisploeg echter genadeloos toe. Dragten kwam niet meer terug in de wedstrijd en werd met maar liefst 7-1 terug naar Friesland gestuurd.

De laatste wedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 2 tegen Futsal Emmen 1. Beide teams hadden nog slechts één wedstrijd achter hun naam staan. Met een overwinning voor Emmen en een gelijkspel voor Dragten stonden hier dus ook twee teams tegenover elkaar zonder verliespartij. En dat wilden beiden graag zo houden. Het werd dan ook een zeer levendige wedstrijd, waar van alles in zat. De 1-0 werd door Emmen gecorrigeerd naar 1-2 en vervolgens weer door Dragten van een gunstige draai voorzien. Toch wisten de Drenten nog voor rust de stand met 3-3 gelijk te trekken. De tweede helft beloofde dan ook een aantrekkelijk schouwspel te worden en daarin werden de toeschouwers volop bediend. Dragten liep uit naar 5-3, waarna Emmen met een makkelijk gegeven penalty terugkwam in de wedstrijd. Men bleef aandringen en kansen creëren en dat leidde in de 42e minuut met de 5-5 tot een nieuwe gelijkmaker. Ondanks meerdere mogelijkheden voor de winnende treffer leek dit ook de eindstand te worden. Leek…. In de slotseconden van de wedstrijd konden bij Dragten toch de armen de lucht in. Een Dragtster voorzet werden door de Emmen-keeper en  medespelers verkeerd beoordeeld en van dichtbij kon de bal tegen de touwen worden gewerkt: 6-5! Anderhalve seconde na de nieuwe aftrap was de wedstrijd ten einde.