Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Slechts twee competitiewedstrijden voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 29-04-2023

Vanwege de mogelijk historische voetbaldag op vrijdag had Futsal Dragten haar thuiswedstrijden al verplaatst naar een andere dag en daar kwam op verzoek van de tegenstander de uitwedstrijd van FD 6 nog bij.   

Daardoor bleven er slechts twee competitiewedstrijden over en die van Futsal Dragten 7 was daar één van. Woensdagavond nam men het op tegen rode lantaarndrageer TLC 6 en dit werd een wedstrijd in de categorie ‘kansen creëren’. Beide teams trokken tijdens de wedstrijd voortdurend ten aanval en hadden meer dan een handvol mogelijkheden om de score te openen. Het duurde echter tot de 19e minuut voor Dragten de brilstand van het bord liet verdwijnen. Dit bleek ook meteen ook de ruststand te worden. Ook in de tweede helft waren het veelal ‘net niet’-situaties, die de 1-0 op het bord lieten staan. Tot de 35e minuut. Een als voorzet bedoelde pass vanaf het middenveld werd ineens een doelpunt en de 2-0 was geboren. Toen amper een minuut later ook de 3-0 viel na een prima aanval, leek de wedstrijd gespeeld. TLC kwam nog wel terug tot 3-1, maar het slotakkoord was weer voor de thuisploeg: 4-1.

Futsal Dragten 10 speelde op de vroege vrijdagavond de uitwedstrijd bij ONT/CHZ 5. Ook bij deze wedstrijd stond de rode lantaarn op de wedstrijdtafel. De gastheren hielden het lange tijd vol en wisten ook wel het vijandelijke doel te bereiken, tot een score kwam het echter niet. Ook Dragten had moeite om het net te vinden, maar daar kwam in de 12e minuut verandering in met de 0-1. Enkele minuten later viel ook de 0-2 en het was mede aan de CHZ-keeper te danken, dat het tot de rust bij deze stand bleef. In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. De kansen voor FD gingen er nu wel in en men liep rustig uit naar 0-6, voordat het eerste doelpunt voor de thuisploeg genoteerd werd. Daarvoor had ONT/CHZ al driemaal het houtwerk getest, wat overigens Dragten ook al tweemaal had gedaan. Na nog twee doelpunten voor Dragten, doelpuntte ONT/CHZ in de laatste minuut nog eenmaal, wat de eindstand op 2-8 bracht. De rode lantaarn blijft hierdoor vooralsnog in bezit bij de thuisploeg.