Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Slechts twee thuiswedstrijden voor Dragten

Gepubliceerd op 19-05-2023

Het zal je maar gebeuren. Je staat bovenaan de ranglijst en je hebt alle wedstrijden inmiddels gespeeld. Toch duurt het nog ruim twee weken voor je weet of je kampioen bent in de 1e klasse 4.

Dat heeft alles te maken met de om dubieuze redenen uitgestelde wedstrijden van de enig overgebleven concurrent. Het overkomt Futsal Dragten 4, dat woensdag haar laatste competitiewedstrijd speelde tegen zvv Urk 3. De enig mogelijke kans op het kampioenschap was een overwinning uit het vuur slepen en dan nog is het niet zeker of die eerste plaats behouden blijft. Met die wetenschap in het achterhoofd begon Dragten aan de wedstrijd en het leek in het begin wel goed te komen. Al na acht minuten stond een vooralsnog geruststellende 2-0 op het bord, maar daarna begon Urk meer aan te dringen. Met enig fortuin kon Dragten ‘de nul’ vasthouden, totdat vlak voor rust een ongelukkige handsbal tot een penalty leidde. Urk profiteerde van deze kans en bepaalde daarmee de ruststand op 2-1. Vol overgave begonnen de gasten aan de tweede helft en Dragten moest toezien, dat in de 27e minuut met 2-2 de gelijkmaker werd gescoord. Met een formidabele aanval over vier schijven binnen enkele seconden kwam Dragten weer op voorsprong. Urk bleef aandringen en dat zinde de Dragtsters niet. Men leek de grip op de wedstrijd te verliezen en de nieuwe gelijkmaker in de 39e minuut was op dat moment ook wel terecht te noemen. Onbedoeld sloop de twijfel in het team en twee minuten later nam Urk met 3-4 zelfs de leiding in de wedstrijd. ”Wat gebeurt ons nu?” zal iedereen gedacht hebben en ineens was weer aan het spel te zien, waarom men de koppositie inneemt. Binnen drie minuten werd de achterstand omgedraaid naar 6-4. Maar Urk zou Urk niet zijn, als men de spanning niet weer terug zou brengen. Na de 6-5 was het weer billenknijpen en de laatste minuut leek een eeuwigheid te duren. De spanning bereikte het kookpunt, toen in de 52e minuut nog een indirecte vrije trap aan Urk werd gegeven. Tot opluchting van iedereen werd deze hoog over het doel geschoten, waarna de wedstrijd eindelijk werd afgefloten. Nu is het wachten op de verrichtingen van Futsal Buitenpost 1, dat nog drie wedstrijden te spelen heeft. Als men daarin minder dan zeven punten haalt, is het kampioenschap voor Futsal Dragten 4 een feit. 

Voor Futsal Dragten 6 is de competitie, met nog vier wedstrijden te gaan, nog niet afgelopen. Men speelde vrijdagavond al wel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Daarin moest men het opnemen tegen Nieuwe Roden 1, het team dat nog een minieme kans heeft op het kampioenschap. Daarin zou een overwinning een op de Dragtsters ‘een tussendoortje’ moeten zijn, maar men kwam bedrogen uit. Dragten verweerde zich kranig en wist de score lang op de brilstand te houden. Toch kwam Nieuw Roden in de 9e minuut op 0-1 en vlak daarna tekende men ook voor de 0-2. Men was duidelijk van plan om het doelsaldo verder op te krikken, maar daar was Dragten niet van gediend. De thuisploeg trok ten aanval en vanaf de linkerkant werd in eerste instantie de bal op de paal geschoten. De rebound was onhoudbaar: 1-2. Nieuw Roden had gedurende de wedstrijd weliswaar het veldoverwicht en vuurde meerdere schoten af op het doel. Men was daarbij vooral te gehaast en mede daardoor lukte het niet om in de eerste helft definitief afstand te nemen. De korte pauze werd gebruikt voor overleg en bij de hervatting schoot Dragten meteen uit de startblokken. Welgeteld 24 seconden na de hervatting stond het zowaar 2-2 en Nieuw Roden schrok wakker. Na de 2-3 in de 29e minuut werd vijf minuten later de marge weer op twee gezet. Dragten bleef echter standhouden en een schot op de paal had zomaar weer de aansluitingstreffer kunnen opleveren. Nieuw Roden bleef tot het eind niet gerust op een goede afloop en daarmee verdiende FD een compliment. Pas toen de klok bij de laatste minuut was stilgezet, slaakten de gasten een diepe zucht van opluchting. Enkele seconden na de nieuwe aftrap werd de wedstrijd, met 2-5 als eindstand, afgefloten.