Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Smallingerland Cup

Gepubliceerd op 27-12-2017

In Drachten en omstreken staat de kerstvakantie traditiegetrouw in teken van de Smallingerland Cup. In 2017 is dat niet anders, en ook dit jaar is Futsal Dragten weer vertegenwoordigd op dit prestigieuze toernooi. Naast de vaste teams van Futsal Dragten 1 en 2, heeft Futsal Dragten 3 een wildcard gekregen van de organisatie, waardoor er dus drie teams meestrijden om de titel.

In vergelijking met de KNVB competities is de samenstelling van de teams wel verschillend; Het eerste team op de Smallingerland Cup zal bestaan uit de mannen die in de competitie uitkomen onder Futsal Dragten 3 in de eerste klasse. Deze veteranen hebben in het verleden al eens de Cup gewonnen, en zijn dus ook dit jaar weer een team om rekening mee te houden. Futsal Dragten 2 is ongewijzigd ten opzichte van de KNVB competitie, en betreft dus het team dat op dit moment op een verdienstelijke derde plaats staat in de Hoofdklasse. Tenslotte zal Futsal Dragten 3 een gooi doen naar het kampioenschap; dit is een mixteam dat in de KNVB competitie onder meer uitkomt onder de vlag van FD1, FD4, FD5 en FD7.

Loting heeft uitgewezen dat op de Smallingerland Cup FD2 en FD3 bij elkaar in de poule zijn ingedeeld, samen met titelverdediger en favoriet Drachtster Boys veld 1. Aangezien de eerste twee teams doorgaan naar de finaleavond zal het een hele klus worden om beide teams heelhuids door de poule heen te loodsen. Poule A wordt gecomplementeerd door ONB 2, ONT 2 en Boornbergum Zaterdag 2. De wedstrijden worden gespeeld op donderdagavond 28 december vanaf 19:00.

Futsal Dragten 1 komt twee dagen later in actie in poule D. Samen met Rottevalle 1, Drachtster Boys zaal 1 en Boornbergum Zondag 1 gaan zij uitmaken welke twee teams naar de finaleavond gaan. Alle drie de tegenstanders hebben in het verleden al laten zien over prima zaalvoetbalkwaliteit te beschikken, waarbij met name Boornbergum zondag 1 op dit moment uit het oog springt. Met slechts twee tegendoelpunten in de competitie is het zeker geen team dat onderschat moet gaan worden. De wedstrijden worden dus gespeeld op zaterdag 30 december, vanaf 19:00.

Zoals gewoonlijk zullen alle wedstrijden weer gespeeld worden in Sporthal de Drait. We hopen u daar te zien!