Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Smallingerland Cup barst weer los

Gepubliceerd op 09-12-2015

De kerstvakantie staat in Drachten en omstreken traditiegetrouw in het teken van de Smallingerland Cup.Ook dit in 2015 zal er vanaf 22 december gestreden worden om deze roemruchte beker, natuurlijk in Sporthal de Drait. Waar Futsal Dragten de afgelopen jaren telkens weer de beker de lucht in mocht tillen op de finaleavond, werd de rood-zwarte hegemonie vorig jaar verbroken door Drachtster Boys veld 1. Deze mannen waren in een hoogstaande finale te sterk voor de selectie van Erik Donker, en zo was er voor de verandering eens een wit-zwart feest na afloop. Dit jaar zullen de mannen van FD1 dus gebrand zijn op revanche. Maar niet alleen FD1 doet mee; de winnaars van 3 jaar terug, Futsal Dragten 2, doen ook weer een gooi naar het kampioenschap. En ook de youngsters van Futsal Dragten 3 mogen middels een wildcard dit jaar deelnemen aan het toernooi. De pouleindelingen en wedstrijddagen van de FD-teams zien er als volgt uit:

HEREN POULE A:
VV Drachten 1
Rottevalle 1
ONT veld 2
Futsal Dragten 2
Futsal Dragten 3
HEREN POULE C:
Futsal Dragten 1
Boornbergum zaterdag 1
ONT / CHZ 1
Drachtster Boys zaal 1
VV Drachten A1
vv ONB 2

In poule A nemen Futsal Dragten 2 en 3 het tegen elkaar op, maar komen dus ook VV Drachten 1, Rottevalle 1 en ONT veld 2 tegen. Op basis van de prestaties van afgelopen jaar zou je verwachten dat Rottevalle de grootste kans maakt om door te gaan, maar Futsal Dragten 2 heeft zich versterkt ten opzichte van vorig seizoen, dus daar mag men ook wat van verwachten. De start in de competitie van Futsal Dragten 3 is niet al te best, maar de jongens hebben meer in hun mars dan dat er dit seizoen tot nu toe is uitgekomen.

Futsal Dragten 1 zit op het oog in een relatief makkelijke poule; grote tegenstanders als Drachtster Boys veld 1, ONB 1 en vv Drachten 1 worden ontlopen, maar de mannen van Erik Donker hebben wel het nadeel dat de twee finaleplaatsen moeten worden verdeeld over zes teams in plaats van vijf. Daarnaast is de wedstrijd met Drachtster Boys zaal 1 ook een wedstrijd tussen vader en zoon Donker, waardoor dit toch weer een op zichzelf staande wedstrijd wordt. Toch mag je verwachten dat FD1 doorgaat naar de volgende ronde; zij het als winnaar, danwel als nummer twee.

De finaleavond van de Smallingerland Cup 2015 zal worden gehouden op woensdag 30 december 2015, uiteraard ook in Sporthal de Drait.