Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Sneu verlies Futsal Dragten tegen zvv Urk

Gepubliceerd op 09-11-2013

De verwachtingen waren hooggespannen. Het zelfvertrouwen volop aanwezig. Futsal Dragten ontving koploper en kampioenskandidaat zvv Urk in sporthal De Drait en gezien het spel van de afgelopen weken zou dit een mooie wedstrijd kunnen worden. De eer ging naar de thuisploeg, maar de voormalige eilandbewoners namen de punten mee: 1-3.

Futsal Dragten was op z’n minst gelijkwaardig. Of, zoals coach Erik Donker het in de rust verwoordde: “We zijn lichtelijk beter.” Het aantal kansen voor Dragten oversteeg de mogelijkheden die de gasten kregen. Het lukte echter niet om die kansen om te zetten in doelpunten, mede door een subliem optreden van de Urker keeper. Daar waar Dragten meerdere mogelijkheden onbenut liet, was Urk slordig in de afwerking. Keeper Marnick Dam had het in de eerste helft niet erg druk, want men was te gehaast om een aanval doelpuntend af te ronden. Dragten had via Aaron Tahaparij de score kunnen openen. In de 14e minuut werd zijn inzet, na prima voorbereidend werk van Tim Hof en Blend Barzinghi, door een verdediger van de doellijn gehaald. Even later knalde Thommy Saija de bal keihard tegen de onderkant van de lat en de voor het doel staande Barzinghi kopte vervolgens de bal nogmaals tegen de lat, waardoor ook deze kans verloren ging. Na het eerste bedrijf stond voor beide teams de teller nog op nul. Voor beide coaches de taak om het zelfvertrouwen op peil te houden en hun spelers te wijzen op de mogelijkheden.

In de 27e minuut kwam Urk tegen de verhoudingen in op 0-1. Een afgeslagen aanval werd vanuit de tweede lijn alsnog tot doelpunt gepromoveerd. Even was Dragten van slag, maar hervond zich snel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Urk kreeg hierdoor meer ruimte en Marnick Dam moest enkele keren handelend optreden. Maar ook de sluitpost van Urk was niet werkloos. Hij ontpopte zich tot de held van de avond door zeker lijkende doelpunten te verijdelen. In de 40e minuut kwam Urk plotseling op 0-2. Een klein misverstand aan Dragtster zijden gaf Urk de gelegenheid voor een afstandschot, waar Marnick Dam door werd verrast. Maar Dragten gaf niet op en ruim een minuut later tekende Aaron Tahaparij voor de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Marco Braaksma belandde in de muur en in de rebound legde hij de bal in de voeten van Tahaparij die vanaf de linkerkant in de verre hoek knalde. Slordig balverlies op het middenveld leidde de 1-3 in. Oog in oog met keeper Dam werd niet verzaakt, waardoor de marge weer op twee kwam. Ondanks enkele kansen lukte het Dragten niet om de stand alsnog gelijk te trekken, zodat Futsal Dragten voor het eerst dit seizoen bij een thuiswedstrijd geen punten kon bijtellen.

De teleurstelling was groot bij de thuisploeg. Coach Erik Donker vatte dit samen in drie woorden: “Het had gekund.” Komende woensdag speelt Futsal Dragten in Peize, waar het om 21.00 uur aantreedt tegen ONR.

De statistieken van de spelers zijn weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 1.