Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Soap rond bekerwedstrijd

Gepubliceerd op 26-01-2024

Er is een heuse soap ontstaan rond de bekerwedstrijd zvv Urk 2 - Futsal Dragten 1. Hoewel de thuisploeg formeel gezien in hun recht staat, begrijpen we de halsstarrige houding niet.

We gaan even terug naar 15 december 2023. Op die dag speelde Futsal Dragten 1 de uitwedstrijd bij zvv Urk 2 in het kader van het KNVB-bekertoernooi. Die wedstrijd eindigde in 4-5 en daarmee zou Dragten door zijn naar de 1/4 finale. Zou...

Tijdens de wedstrijd werd enkele minuten voor tijd een speler van Urk met een 2e gele kaart van het veld gezonden en na een doelpunt voor Dragten (3-5) gaf de scheidsrechter geen toestemming aan Urk om het team weer aan te vullen. Dit bleek onjuist te zijn. In de week erna heeft zvv Urk officieel bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de scheidsrechter en er volgde een onderzoek naar de gang van zaken tijdens deze laatste minuten van de wedstrijd.

De KNVB kon niet anders dan zvv Urk in het gelijk stellen en bepaalde dat de laatste drie minuten van de wedstrijd moeten worden overgespeeld. Hiervoor had de KNVB een prima oplossing bedacht door deze afgelopen woensdag, voorafgaande aan de competitiewedstrijd FVC 1 - zvv Urk 2 (in Leeuwarden), te laten spelen. Futsal Dragten zou daarna door kunnen reizen naar Franeker voor hun uitwedstrijd bij ZVF 1.  

Maar hiermee ging zvv Urk ook niet akkoord en wilde absoluut gebruik maken van het 'thuisvoordeel'. Ondanks meerdere verzoeken van de KNVB en een mailwisseling tussen beide verenigingen hield zvv Urk voet bij stuk. Dat de spelers van Futsal Dragten voor deze drie minuten zo'n twee uren in de auto moeten zitten, deerde de club niet. En dat hierdoor ook nog de nodige (brandstof)kosten worden gemaakt, was voor hen ook niet interessant. 

Dus zal FD 1 op vrijdag 09 februari met tegenzin naar Urk afreizen om de voorsprong te verdedigen. De wedstrijd wordt hervat bij de stand 3-5, het moment dat zvv Urk weer met vijf man had mogen spelen.