Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Spannende wedstrijd eindigt in driepunter

Gepubliceerd op 01-12-2012

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wat de bedoeling was van de thuisclub. Er werd meteen druk gezet om te voorkomen dat Dragten in het spel kon komen. Men probeerde het tempo hoog te houden en zo ontstond meteen al een levendige wedstrijd. Dragten was echter goed bij de les om dit ‘geweld’ op te vangen om onder de druk uit te komen.In de 5e minuut was het toch 1-0. Aaron Tahaparij wilde terugspelen op keeper Marnick Dam, maar een teen van een aanvaller was net iets eerder bij de bal, waarna eenvoudig gescoord kon worden. Even later liet Dragten met een man meer, een LTC’er kreeg geel, de gelijkmaker noteren. LTC trok zich terug rond het eigen doel, maar Blend Barzinghi vond Thommy Saija bij de tweede paal, die beheerst kon intikken. Halverwege de eerste helft kwam Dragten op voorsprong. Aaron Tahaparij legde de bal op een presenteerblaadje voor de voeten van Dennis Jansen, die met een bekeken schot uit de tweede lijn voor de 1-2 tekende. LTC bleef hoog tempo spelen op zoek naar de gelijkmaker, maar de Dragtster verdedigers gaven geen krimp. Toen vijf minuten later de 1-3 viel, werd het rustiger in de sporthal. Marco Braaksma zette een aanval op en alsof hij ogen in zijn achterhoofd had, stopte hij plotseling door de bal stil te leggen voor de inlopende Blend Barzinghi. Vanaf 11 meter schoot hij verwoestend hard in.

De tweede helft startte identiek aan de eerste. Het opnieuw fel spelende LTC probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar Dragten was attent. Toch gebeurde er in de 28e minuut iets wat als “onverklaarbaar” bestempeld mag worden. Binnen 40 seconden wist LTC tweemaal te scoren en stond er 3-3 op het scorebord. Het spel kon opnieuw beginnen en daar leek het ook op. LTC ging op jacht naar de voorsprong door het hoge tempo vol te houden. Dragten werd onder druk gezet, maar verder dan een afstandschot kwam men niet. Sterker nog, een vrije trap van Dennis Jansen belandde onverwacht in de verre hoek, daar waar de keeper dacht dat de bal naast zou gaan. LTC dacht in de 35e minuut opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar de scheidsrechter had vlak daarvoor gefloten voor een overtreding. Zo werd een aanval afgeblazen en kwamen er protesten van de Asser spelers. Vanwege die overtreding kreeg Dennis Jansen geel en in deze overtal-situatie kwam alsnog de gelijkmaker. Met een tot het kookpunt oplopende spanning werd vervolgens aangezet voor het eindscenario. Daarin was Futsal Dragten het meest koelbloedig. Dennis Jansen tekende met een afstandschot van 20 meter voor zijn derde van de avond en uitstekend samenspel tussen Dennis de Vries en Aaron Tahaparij werd knap ingetikt door laatstgenoemde. LTC leek verslagen, maar bleef op jacht gaan naar het vijandelijk doel. Het geloof in een beter resultaat ebde weg naarmate de tijd verstreek. In de slotminuut dacht Blend Barzinghi nog te scoren, maar vanwege vermeend hands werd deze treffer afgekeurd. Toen even later voor de laatste keer werd gefloten, kwam een eind aan deze enerverende wedstrijd en kon Futsal Dragten drie punten bijschrijven.

Samenvattend:

Doel vooraf: winnen om aansluiting te houden met de subtop. Conclusie achteraf: een meer dan uitstekend gespeelde wedstrijd met de gewenste overwinning.