Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Spannende wedstrijden in De Drait

Gepubliceerd op 11-11-2023

De aftrap voor de nieuwe voetbalweek werd woensdagavond verricht door Futsal Dragten 3 en werd op vrijdag voortgezet met vijf wedstrijden. Alleen FD 8 had een vrije week.

Op bezoek bij Blauw Wit’34 1 uit Leeuwarden ging het bij Futsal Dragten 3 tijdens de wedstrijd wat op en neer, als we alleen naar het scoreverloop kijken. Na de 1-0 kwam FD in overtal weliswaar weer langszij, maar Blauw Wit strafte matig verdedigen tweemaal af en kwam daarmee op een 3-1 voorsprong. Dragten rechtte de rug, nam het initiatief over en vlak voor rust trok men de stand met twee schitterende doelpunten weer gelijk (3-3). In de tweede helft was Dragten ook de bovenliggende partij en tilde de stand in de 30e en 31e minuut naar 3-5. Een lichte verslapping in de concentratie leverde voor Blauw Wit de aansluitingstreffer op en met een Dragtster man minder in het veld ook de 5-5. Dragten verzuimde daarna enkele keren een nieuwe voorsprong te nemen. Voorzetten kwamen net niet aan en ook de paal voorkwam een doelpunt. Tot de 44e minuut. Ineens was het weer raak na een prima aanval over de hele breedte van het veld (5-6) en een achterwaartse kopbal op de achterlijn kwam precies voor de voeten van een medespeler terecht, wat de 5-7 opleverde. In het resterende deel van de wedstrijd bleef de score onveranderd, waarna Dragten inclusief de -terechte- drie wedstrijdpunten aan de terugreis kon beginnen.

Koploper Futsal Dragten 7 kwam vrijdagavond als eerste binnen de lijnen en was gastheer voor hekkensluiter vv Westerkwartier 2. Dit zou een erg vreemde wedstrijd worden, want op de een of andere manier lukte het Dragten niet om de vele kansen tot doelpunten te promoveren. Men kwam halverwege de eerste helft weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar Westerkwartier sloeg nog voor rust toe met twee doelpunten. Geen man overboord natuurlijk, want in de tweede helft was er nog volop tijd om de derde overwinning van het seizoen te boeken. Dat lukte echter niet. Ondanks prima aanvallen en doelpogingen wilde de bal er gewoon niet in, met de aantekening dat ook de keeper formidabel verweer gaf. Aan de andere kant wist ook Westerkwartier het net niet meer te vinden, waardoor de wedstrijd met 1-2 werd afgesloten.

Voor Futsal Dragten 1 stond daarna de cruciale wedstrijd tegen CSVC op het programma. Met één nipte nederlaag en daarna drie gelijke spelen was het zaak om aansluiting te houden met de andere teams in de Topklasse. Daarvan zou het team uit Coevorden de dupe moeten worden. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de gasten. Al na zes minuten nam men een 0-2 voorsprong, waarna FD beter in de wedstrijd kwam en in de 10e minuut de achterstand verkleinde. Sterker nog, de stand werd later gelijkgetrokken en op slag van rust was ook een 3e doelpunt voor de Dragtsters een feit. De tweede helft ging gelijk op en Dragten kon profiteren van een man-meer situatie met de 4-2 als resultaat (35e min.). Toen veertig seconden later ook de 5-2 viel, leek de winst zo goed als binnen. Het thuisteam nam wat gas terug, wat voor CSVC weer aanleiding was om juist het pedaal wat extra in te trappen. Men kwam terug tot 5-4 en opeens was het weer spannend. De laatste minuut duurde 90 seconden en daarin trok Dragten definitief de winst naar zich toe met twee doelpunten: 7-4. De eerste overwinning van het seizoen was hiermee een feit.

Futsal Dragten 2 ontving in Futsal Meedhuizen een onbekende tegenstander, dat haar thuiswedstrijden in Delfzijl speelt. Met een tweede plek in de Hoofdklasse H kreeg het thuisteam (5e) dus een geduchte tegenstander voor zich. Van een niveauverschil was echter nauwelijks sprake. Dragten nam brutaal de leiding en Meedhuizen had ook bij de 2-0 het nakijken. Bijna vanaf de aftrap doelpuntte men tegen, gevolgd door opnieuw een snelle 3-1. Het spel was op de wagen en er ontstond een heerlijk aanvallende wedstrijd. De kansen voor beide teams volgden elkaar in snel tempo op en het was eigenlijk opmerkelijk, dat het scorebord bij rust ‘slechts’ 3-4 aangaf. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en het was smullen geblazen. Meedhuizen leek de wedstrijd naar zich toe te trekken door de marge met de 3-5 naar twee te tillen, waarna Dragten weer aan zet was. Ineens was het met 5-5 weer gelijk en daarna zelfs 6-5 voor het thuisteam. Meedhuizen wisselde de keeper voor een extra veldspeler en dat had resultaat. Met de 6-6 steeg de spanning tot een hoogtepunt en de gasten wisten enkele minuten voor tijd het beslissende doelpunt te scoren. Met 6-7 leed FD 2 weliswaar een nipte nederlaag, maar speelde het de beste wedstrijd van het seizoen.

De laatste thuiswedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 5. Men heeft het moeilijk in de 2e klasse en dat was ook in deze wedstrijd zichtbaar. Het spel is niet verkeerd, maar de effectiviteit ontbrak helaas, waar de tegenstander, zvv Balk 2, deze avond wel over beschikte. Na het uitdelen van wat speldenprikken over en weer, nam Balk in de 11e minuut de leiding in de wedstrijd om deze nog voor rust uit te breiden naar 1-4. Na de korte pauze leek het doek met 1-5 definitief te vallen. Dragten kwam echter terug tot 3-5 en leek sterker te worden. Men zette alles op de aanval en de 4-5 hing in de lucht, maar een snelle uitbraak werd FD fataal. Aan het eind van de wedstrijd liep Balk nog uit naar 3-8.

De enige uitwedstrijd op vrijdag was voor Futsal Dragten 4. Men hoefde daarvoor niet ver te reizen, want ONT/CHZ 1 was gastheer in het Sportcentrum. De doelstelling voor deze wedstrijd was duidelijk: FD 4 wilde het aantal winstpartijen gelijktrekken met de tot nu toe drie verloren partijen en dat zou ten koste moeten gaan van de gastheren, die hun tot nu toe zes gespeelde wedstrijden alle hadden verloren. ONT/CHZ zette in het begin een behoorlijke muur op en mede daardoor kon de Dragtster dadendrang niet omgezet worden in doelpunten. Toch wist Dragten een gaatje te vinden en de ruststand op 0-1 te brengen. In de tweede helft kroop ONT/CHZ wat meer uit hun schulp met de 1-1 als resultaat. Voor Dragten was dat het sein om de druk te verhogen en een nieuwe voorsprong was een feit. ONT/CHZ hoopte opnieuw gelijk te kunnen maken, maar zo ver kwam het niet. FD breidde de stand langzaam uit naar 1-4 en kon na het laatste fluitsignaal drie wedstrijdpunten bijschrijven.