Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Spanning overheerst tijdens wedstrijden

Gepubliceerd op 07-04-2023

Bij de vier gespeelde competitiewedstrijden in de week voor Pasen was het een en al spanning, waarbij voor de Dragtster teams de uitslagenmeter helaas steeds de verkeerde kant op viel. En er was nóg een wedstrijd.....

Maar eerst werd de woensdagavond gevuld met drie wedstrijden. Tenminste, dat was de bedoeling. Futsal Dragten 4 stond klaar om -in elk geval voor een week- de koppositie over te nemen in de 1e klasse 4. Daarvoor zou rode lantaarndrager Avanti 3 -dit seizoen nog zonder wedstrijdpunten- terug naar Stiens gestuurd moeten worden. Van dat naar huis sturen kwam echter niets terecht. De spelers wilden waarschijnlijk liever met z’n allen Feyenoord-Ajax kijken, i.p.v. af te reizen naar Drachten.

Dus was het wachten op de spelers van Futsal Dragten 7 en Drachtster Boys 3. Zij begonnen om 21.30 aan de wedstrijd en kwamen maar moeilijk tot scoren. Kansen waren er zeker wel, maar halverwege de wedstrijd was het scorebord alleen maar beroerd om de tijdklok te bedienen. De tweede helft was nauwelijks begonnen, of de gasten vonden een gaatje voor de 0-1. Met nog meer aanvallende intenties probeerde Dragten tot aan het eind van de wedstrijd de stand gelijk te trekken, maar mede door een meespelende keeper viel de bal aan de andere kant tegen de touwen. Dat het in de slotminuut ook nog een geflatteerde 0-3 werd, was uitsluitend voor de statistieken.

Futsal Dragten 3 was ondertussen terug van hun uitstapje naar Leeuwarden. Tegen runner-up FVC 1 speelde men een verdienstelijke en gelijk opgaande wedstrijd, die de volle vijftig minuten spannend bleef. De 2-2 ruststand was daar een voorbeeld van en ook in de tweede helft was het onduidelijk wie aan het langste eind zou trekken. Uiteindelijk was het de thuisploeg, dat met een moeizame 5-4 de overwinning voor zich opeiste, waardoor de punten in sporthal Nylân achterbleven.

Ook op de vrijdagavond stonden drie wedstrijden gepland. Niets ten nadele van de andere twee teams, maar de ogen waren vooral gericht op Futsal Dragten 1. In het ‘eigen’ Sportcentrum ontving men Futsal Frisia 1 uit Leeuwarden voor de halve finale in het KNVB-bekertoernooi. Een verslag van deze wedstrijd is elders op deze site te lezen.

Voor Futsal Dragten 10 stond al vroeg in de avond de lastige uitwedstrijd tegen Futsal Heerenveen 7 op het programma. De gastheren zijn van zins om het kampioenschap naar zich toe te trekken, maar maakten vorige week een halve misstap door met 3-3 gelijk te spelen tegen FD 8. Ook nu werd het hen moeilijk gemaakt.  FD 10, dat de laatste weken punten begint te verzamelen, hield gedurende de hele wedstrijd knap stand. Met name in de eerste helft rommelde het een beetje bij Heerenveen en de soms vloeiende combinaties ontbraken. Na het rustsignaal stond een voor Dragten verdienstelijke 1-1 tussenstand op het scorebord. Ook in de begin van de tweede helft was het nog even afwachten. Daarna kwam Heerenveen meer aan voetballen toe en wist men de winst naar zich toe te trekken. Dragten moest helaas capituleren en verliet met 4-2 het Friese Haagje.

In sporthal De Hullen werd Futsal Dragten 6 ontvangen door Nieuw Roden 2. En ook hier was de tegenstander voor de Dragtsters een team dat nog niet kansloos is voor te titel. Gezien de stand op de ranglijst zou men een eenvoudige overwinning verwachten voor de thuisploeg, maar niets was minder waar. Dragten bood kranig verweer en ondanks de 3-1 achterstand bij rust bleef men geloof houden in een goed resultaat. Vol overgave werd aan de tweede helft begonnen en daarin was men af en toe ongelukkig in de afronding. Nieuw Roden werd steeds zenuwachtiger en kon nog maar net de driepunter veiligstellen: 5-4.

De komende dagen genieten velen van de Paasdagen en wordt even gedacht aan het andere verhaal. De dagen daarna is het relatief rustig op voetbalgebied. Zonder thuiswedstrijden staan er ‘slechts’ vier wedstrijden op het programma, eerlijk verdeeld over de woensdag- en vrijdagavond.