Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Spanning tot en met de laatste seconde

Gepubliceerd op 08-10-2022

Bij al de vijf gespeelde wedstrijden van deze week was de spanning veelal te snijden. Tot en met de laatste seconden was steeds niet duidelijk wat de eindstand zou zijn.

Allereerst was het Futsal Dragten 2 dat het woensdag thuis opnam tegen Tunas 1 uit Hoogeveen. Een totaal onbekend team en dus werd het spreekwoord “de kat uit de boom kijken” uit de kast gehaald. Daar kwam echter niets van terecht, want de gasten wisten binnen 15 seconden al te scoren, zonder dat maar één Dragtster de bal had beroerd. Dragten moest dus meteen al in de achtervolging, wat na zo’n zes minuten de gelijkmaker opleverde. Met geniepige counters en snel combinatiespel wist Tunas met twee doelpunten nog voor rust de score naar 1-3 te tillen. In de tweede helft veranderde aan het spelbeeld weinig. Beide teams trokken volop ten aanval en de twee Dragtster aansluitingstreffers (2-3 en 3-4) werden beiden al redelijk snel beantwoord om daarmee de marge op twee te houden. In het laatste deel van de wedstrijd werd bij Dragten de keeper gewisseld ten faveure van een vijfde veldspeler om mogelijk toch nog een resultaat te halen. Met nog zo’n drie minuten op de klok viel mede hierdoor de 4-5 en in een alles-of-niets poging kreeg Dragten loon naar werken. De klok stond al een tijdje stil, toen na een scrimmage de bal in het Hoogeveense doel verdween en Dragten het vierde gelijke spel in deze competitie kon noteren: 5-5.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 9. Zij ontvingen De Herauten 5 uit Burgum en ook in deze wedstrijd was het een en al spanning. De gasten kwamen op 0-1, maar die achterstand werd nog voor rust omgezet in een 3-1 voorsprong. Op de 3-2 door De Herauten in de tweede helft volgde al redelijk snel de 4-2, maar ook de 4-3. Voor Dragten was het zaak om deze positieve stand in tact te houden, maar De Herauten probeerde vanzelfsprekend hun eerste competitiepunt(en) binnen te halen. Dit ging helaas ten koste van het spel, omdat beide teams te geforceerd gingen spelen. Dragten leek alsnog te wankelen, maar kon met veel kunst- en vliegwerk de krappe voorsprong tot het laatste fluitsignaal vasthouden.

Op vrijdagavond stonden drie wedstrijden gepland. Futsal Dragten 1 ontving Futsal Frisia uit Leeuwarden. De hoofdstedelingen waren na twee (volledig) gespeelde wedstrijden nog foutloos geweest en dus lag er voor de Dragtsters de moeilijke opdracht om hen het eerste puntenverlies toe te brengen. In een aantrekkelijke wedstrijd kwam Frisia in de eerste helft op voorsprong en na een voortreffelijk uitgevoerde counter werd de stand door Dragten weer gelijkgetrokken. Ook in het tweede bedrijf waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Meerdere doelrijpe kansen werden onschadelijk gemaakt door beide keepers, maar toch was het de thuisploeg die in de 34e minuut op voorsprong kwam. Lang kon men hier niet van genieten, want drie minuten later viel de 2-2. Met een nieuwe voorsprong dacht Dragten aan het langste eind te trekken, ware het niet dat opnieuw de gelijkmaker viel. Beide teams benutten de resterende tijd om voor de winnende goal te gaan, maar, gezien het spelbeeld, zou dat misschien wel onterecht zijn geweest. Dus werd er op 3-3 afgefloten.

Tegelijkertijd met FD 1 stond ook Futsal Dragten 3 binnen de lijnen voor hun uitwedstrijd tegen Drachtster Boys 1. In de Snij Noordhal stonden twee teams tegenover elkaar die na drie gespeelde wedstrijden nog steeds wachtten op hun eerste overwinning. Daar waar Dragten al wel eenmaal gelijk had gespeeld, waren de Boys nog geheel puntloos. Beide teams waren zich er van bewust dat het noodzaak was om de volle winst te pakken, wat ten koste ging van het veldspel. In een zenuwachtige wedstrijd kwam men maar niet tot goede uitgespeelde kansen. Toch konden bij Dragten -via een 0-1 ruststand- aan het eind van de wedstrijd de handen omhoog, na de benauwde 1-2 overwinning en dus de eerste driepunter van het seizoen.

Futsal Dragten 4 sloot de voetbalweek af met hun thuiswedstrijd tegen FVC 2, ook uit Leeuwarden. De eerste helft begon met aftasten, maar al snel werd het tempo verhoogd en kwam men tot doelrijpe kansen. Ook gedurende deze wedstrijd stonden beide keepers hun mannetje. De 0-0 ruststand was het gevolg. Na de korte pauze veranderde het spelbeeld. Het tempo werd verhoogd en FVC kwam in de 30e minuut op voorsprong. Dat liet Dragten niet op zich zitten en beantwoordde de achterstand enkele minuten later met de 1-1. FVC veranderde van speelstijl en met twee treffers nam men voorzichtig een voorschot op een eventuele overwinning. Die verandering had men beter niet kunnen doorvoeren. Dragten richtte zich op en met de 2-3 was de spanning weer volledig terug. FVC twijfelde tussen consolideren of de genadeklap toedienen. Dat werd ook door het thuisteam opgemerkt en vlak voor tijd viel de terechte gelijkmaker. Voor beide teams was de resterende tijd te kort om het naderende 3-3 gelijkspel alsnog in hun voordeel te kunnen beslissen.

Voor komende week staan er zeven wedstrijden gepland, waarvan ‘slechts’ twee thuiswedstrijden op vrijdagavond. Worden we weer verwend met spanning?