Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Strafschoppen nekken Futsal Dragten

Gepubliceerd op 19-01-2016

Toen Real Camaradas (Zuidhorn) in het begin van de tweede helft met twee doelpunten een 1-3 voorsprong nam, leek voor Futsal Dragten het doek in de bekercompetitie gevallen. Toch rechtte men de rug en door volop druk te zetten wankelden de gasten. Uiteindelijk moesten na de 4-4 eindstand strafschoppen uitkomst brengen.

Futsal Dragten begon gehavend aan de wedstrijd. Maar liefst drie spelers ontbraken om diverse redenen op het appel, waardoor coach Erik Donker behoorlijk moest improviseren. En toen binnen twee minuten het strijdplan ook nog eens aangepast moest worden door een plotseling doelpunt van de gasten, was het voor de spelers zoeken naar mogelijkheden. Real Camaradas trok zich helemaal terug tot het eigen strafschopgebied om via counters ten aanval te trekken. Met deze ‘handbalopstelling’ was het enkele keren billenknijpen voor de Dragtsters, maar een grotere voorsprong wist men niet te bewerkstelligen. Aan de andere kant was Futsal Dragten ook kansrijk, maar onzuiverheid in de afwerking was er debet aan dat de gelijkmaker lang op zich liet wachten. Tot de 20e minuut. Bij de achterlijn legde Aaron Tahaparij de bal terug op de inkomende Thommy Saija, die vervolgens de bal in het dak van het doel liet ploffen: 1-1. Dragten ging duidelijk op zoek naar een tweede goal, maar die bleef uit en de ruststand bleek te zijn bereikt.

In de tweede helft probeerde Futsal Dragten meer druk te zetten op de tegenstander. Dit was als koren op de molen voor de gasten. Via messcherpe counters wist Camaradas in de 32e en 34e minuut uit te lopen naar 1-3. Maar de thuisploeg liet zich niet kennen. Het gooide alle schroom van zich af en binnen een minuut zorgde Dennis de Vries voor de aansluitingstreffer na een mooie combinatie met Rachid Akdim. Met de rug naar het doel zocht Aaron Tahaparij naar een medespeler, maar toen die zich niet aandiende, draaide hij zich om –ondanks stevig te worden vastgehouden- en schoot de bal pardoes tegen de touwen om zo voor 3-3 te zorgen (35e min.). Real Camaradas wankelde en besloot wat gas terug te nemen om opnieuw de lijnen uit te zetten. Een van die lijnen werd onderbroken door Arnaud Donker. Vanaf zo’n 15 meter besloot hij tot een afstandschot en via binnenkant paal knalde hij de 4-3 binnen. In de laatste vijf minuten was de spanning te snijden. Futsal Dragten wilde eigenlijk nog wel een doelpunt om aan alle onzekerheid een einde te maken, maar uiteraard werd dit door Camaradas verhinderd. In de slotseconden van de wedstrijd kon door ongelukkig verdedigen aan Dragtster zijde vrij eenvoudig de 4-4 worden binnengetikt.

Gevolg van de deze uitslag was dat via strafschoppen een winnaar moest worden aangewezen. Ondanks dat keeper Luuk Westerhof bij de drie schoten zeer attent reageerde, kon hij net niet verhinderen dat een van deze ballen in het doel verdwenen. Bij de derde penalty voor Dragten nam Westerhof zelf plaats achter de bal en via onderkant lat kwam de bal terug in het veld. Onduidelijk was of de bal over de lijn was geweest. De meningen hierover waren verdeeld, maar de scheidsrechter oordeelde negatief.

Na afloop klonk duidelijk teleurstelling. “Zo’n loterij van strafschoppen hoort er nu eenmaal bij en dan heb je geluk nodig. Of de bal bij die derde strafschop over de lijn was? Tja, zeg het maar...”