Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Teams Futsal Dragten tonen veerkracht

Gepubliceerd op 26-02-2022

De vier wedstrijden op de vrijdagavond in De Drait leverden in totaal tien wedstrijdpunten op, wat gezien het scoreverloop toch enigszins verrassend genoemd mag worden. Bij drie van de vier wedstrijden toonde Futsal Dragten over een flink portie veerkracht te beschikken en dat maakte het spel het aanzien meer dan waard.

Maar eerst gaan we terug naar woensdagavond. Daar waar Futsal Dragten 3 noodgedwongen haar wedstrijd bij ZVF moest laten uitstellen, vocht ‘het tweede’ zich bij en in Buitenpost naar een verdienstelijk 6-6 gelijkspel. Met deze puntendeling was Dragten het meest content, gezien de 6-2 tussenstand die gedurende de wedstrijd op het scorebord stond. Maar met o.a. drie eigen doelpunten hielp de thuisploeg een bijna zekere winst zelf om zeep.

De vrijdagavond begon in De Drait met de wedstrijd tussen Futsal Dragten 5 en TLC 2. Gezien de stand op de ranglijst mocht deze wedstrijd als een heuse topper bestempeld worden, hoewel het aantal gespeelde wedstrijden van de beide teams een vertekenend beeld geeft. FD 5 had voorafgaande aan de wedstrijd met 13 punten weliswaar een punt meer dan TLC, maar had daar wel drie wedstrijden meer voor nodig gehad. Met tot nu toe slechts één verloren wedstrijd was duidelijk dat TLC grootse plannen heeft en dat was ook tijdens de wedstrijd te zien. De 1-4 ruststand gaf hen dan ook een geruststellend gevoel, maar na 10 seconden in de tweede helft scoorde FD de 2-4 en toen even later ook de 3-4 viel, was de spanning weer volledig terug. Vermoeidheid bij de gasten en daarmee een mindere concentratie was er debet aan dat de eerder gedachte driepunter in rook opging na de gelijkmaker, enkele minuten voor tijd. Beide teams drongen nog aan en creëerden ook kansen, maar het net werd niet meer gevonden.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 4 tegen Nieuw Roden 1. Beide teams hebben nog veel wedstrijden in te halen, wat een voorlopige rangschikking in de onderste helft van de stand tot gevolg heeft. De gasten gingen voortvarend van start en namen al vrij snel met twee treffers brutaal de leiding. De spelers van Dragten keken elkaar aan, overlegden intensief en ineens ging het beter lopen. Men hervond zich en de 3-2 ruststand gaf een meer dan tevreden gevoel. Gedurende de tweede helft ging men door met doelpunten maken, wat uiteindelijk resulteerde in de terechte 7-3 eindstand.

Voor Futsal Dragten 10 was er voorafgaand aan de wedstrijd tegen TLC 5 maar één opdracht: de rode lantaarn overdragen aan een ander team in de 4e klasse 14 en daarin slaagde men met overtuiging. Halverwege de eerste helft gaf het scorebord een 2-0 voorsprong aan, maar TLC 5 gaf zich niet gewonnen. Met 2-1 werd het eerste bedrijf afgesloten en deze tussenstand beloofde een spannend vervolg van de wedstrijd. Via 3-1 en 3-2 bleef het lange tijd onzeker wie de winst naar zich toe zou trekken, totdat FD 10 na de 4-2 de deur op slot gooide en deze tussenstand tot het einde wist vast te houden.

De ‘tien uur’-wedstrijd was voor Futsal Dragten 7 tegen de buren van ONT/CHZ 6. De gasten namen halverwege de eerste helft brutaal de leiding, maar nog voor rust wist FD 7 de gelijkmaker te scoren. Gezien de stand op de ranglijst was dit misschien een verrassende tussenstand, maar het vertoonde spel deed anders vermoeden. ONT/CHZ hield, mede door uitstekend keeperswerk, lang stand en een stunt leek in de maak. Totdat Dragten het welletjes vond en aan het eind van de wedstrijd alsnog drie keer het net wist te vinden. Met de 4-1 overwinning kon men na afloop met een gerust gevoel de gele rakkers en bruine fruitschaal tot zich nemen.

Op dat moment kwam Futsal Dragten 9 terug van hun wedstrijd bij Potetos 6 (Groningen). We kennen hen als een altijd gevaarlijke tegenstander, die al jaren meedraait in de top van de 4e klasse en dat ook deze jaargang laat zien. Toch hadden de ‘stadjers’ het moeilijk tegen de Dragtsters, wat gedurende de wedstrijd goed merkbaar was. De zuinige 1-0 ruststand verraadt misschien weinig spektakel, in de tweede helft barstte de strijd echt los. Futsal Dragten 9 liet zich niet kennen en toonde meermalen hun veerkracht door de stand tijdens de volle vijftig minuten spannend te houden. Helaas ging men na de 6-5 eindstand met lege handen naar huis.

De komende week geeft een overvol programma te zien, omdat alle negen teams in actie komen. Futsal Dragten 2 bijt al op maandag het spits af in en tegen Oosterwolde, om via de dinsdag (FD 3 bij Workum) en woensdag (FD 1 tegen Futsal Frisia) op vrijdagavond te eindigen met FD 9 in de eigen Drait.