Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Teleurstellende remise Futsal Dragten

Gepubliceerd op 07-11-2015

Vrijdagavond speelde Futsal Dragten na drie weken weer eens een competitiewedstrijd. In de eigen sporthal De Drait was het gastheer van Real Camaradas uit Zuidhorn. Positief was na afloop dat opnieuw niet was verloren. Maar de 1-1 eindstand werd wel als zodanig ervaren.

Futsal Dragten kon inderdaad geen potten breken. Ondanks alle goede bedoelingen bleek de ‘muur’ voor het Groninger doel niet te slechten en had de factor geluk ook niet de zijde van Dragten gekozen. Anders gezegd: Real Camaradas had achterin de zaken meer dan uitstekend voor elkaar en konden de vele Dragtster aanvallen redelijk eenvoudig worden gepareerd. Qua balbezit was Dragten de bovenliggende partij en mocht men van Camaradas ook het spel maken. Dit leidde wel tot enkele doelrijpe kansen, maar het laatste tikje werd steeds op het laatste moment van richting veranderd, waardoor ‘de nul’ niet van het scorebord verdween. In de 16e minuut mocht Sander Germeraad na een ietwat overdreven gegeven gele kaart voor twee minuten naar de kant en in deze ‘man-meer’-situatie kwamen de gasten plotseling op 0-1. Een prima voorzet kon bij de tweede paal binnen worden gewerkt. Futsal Dragten ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar tot de rust kwam er geen wijziging meer in de stand.

In het tweede bedrijf zag men eenzelfde beeld. Het meeste balbezit was opnieuw voor de Dragtsters, maar ondanks enkele pogingen kon men het net niet vinden. Real Camaradas bleef eenvoudig overeind en loerde op kansen bij een aantal uitbraken. In de 41e minuut kwam dan toch de gelijkmaker. Tim Hof ontfutselde op het middenveld de bal van zijn directe tegenstander en na een paar meter haalde hij van afstand verwoestend uit met een bal in de rechter hoek: 0-1. In de resterende minuten gingen beide teams op zoek naar mogelijk de winnende treffer. Het tempo werd opgevoerd, maar beide teams bleken niet in staat om de tussenstand nog te wijzigen. Voor Futsal Dragten was deze 1-1 nog het meest teleurstellend. Speler Arnaud Donker vatte de wedstrijd kort samen: “Het ontbreken van scorend vermogen breekt ons bijna op, maar achterin geven we ook weinig weg, Dit is wat we op dit moment in huis hebben.”

Met deze vijfde puntendeling in zeven wedstrijden bezet Futsal Dragten nog altijd de 4e plaats op de ranglijst. Maar de onderlinge verschillen zijn dusdanig klein, de nummer vier heeft slechts drie punten meer dan nummer negen, dat na de volgende speelronde het er heel anders uit kan zien. Voor Dragten is dat komende vrijdag bij sv Bedum. In sporthal De Beemden zal om 21.00 worden afgetrapt.

Zie de teampagina van Futsal Dragten 1 voor de statistieken van dit seizoen.