Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Teleurstellende remise voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 23-10-2016

Futsal Dragten heeft verzuimd drie punten mee te nemen uit Groningen. Tegen hekkensluiter en het nog puntloze AS Exstudiantes creëerde het genoeg kansen, maar het vizier stond niet geheel op scherp: 4-4.

Van het hoge wedstrijdtempo uit de vorige wedstrijden was in eerste instantie weinig te merken. Op zich is dat geen schande, maar het zou de wedstrijd aantrekkelijker kunnen maken. Nu bleven beide teams tactisch zoeken naar mogelijkheden om de score te openen zonder zelf in de problemen te komen. Daarin slaagde men in eerste instantie goed. De eerste echte kans was voor Dragten. In de 7e minuut kwam Aaron Tahaparij een teenlengte te kort om een verlengde bal van Sander Germeraad binnen te tikken. Amper een minuut later moest invaller-keeper Marco Braaksma handelend optreden bij een counter van de gastheren. Futsal Dragten had ondertussen de regie in de wedstrijd overgenomen en was duidelijk op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er in de 9e minuut. Tahaparij schoot vanuit de tweede lijn via binnenkant paal raak: 0-1. Lang genoot men niet van deze voorsprong. Vrijwel vanaf de aftrap trok Exstudiantes de stand weer gelijk door in de korte hoek Marco Braaksma te verrassen. Plotseling stond in de 15e minuut de 2-1 op het scorebord. Achterin wist Dragten de bal niet weg te krijgen en daarvan profiteerde de thuisploeg. Exstudiantes koesterde deze voorsprong door de bal rustig rond te spelen, wat voor Dragten weer aanleiding was het over een ander boeg te gooien. Marco Braaksma ging in het slot van de eerste helft mee naar voren als vijfde veldspeler om zo de aanvalsdrang te ondersteunen. Ondanks een aantal grote mogelijkheden leidde dit niet tot het gewenste resultaat en bleef het tot de rust verder doelpuntloos.

Na de korte pauze en de tactische aanwijzingen werd begonnen aan de tweede helft en al snel kwam Dragten weer op gelijke hoogte. Bijna vanaf de middellijn schoot Tim Hof richting vijandelijk doel, waar Mark Kooistra klaar stond om met een hakje de keeper te passeren: 2-2. Futsal Dragten had het betere van het spel en het wachten was op de eerste voorsprong voor de gasten. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Bij een counter was Marco Braaksma kansloos tegenover drie tegenstanders en de bal verdween in het lege doel (33e min.). Op zoek naar de nieuwe gelijkmaker ging Braaksma weer mee naar voren en dat resulteerde in de 3-3. Hijzelf schoot plotseling van afstand en dat verraste ook de keeper. Door het missen van diverse kansen aan Dragtster zijde zag Exstudiantes in dat er misschien iets te vieren viel en na een prima combinatie over meerdere schijven kwam men in de 37e minuut voor de vierde keer op voorsprong. Daarna trok het zich steeds meer terug op eigen helft om het zo de gasten moeilijker te maken om een gaatje te vinden. Dat werd uiteindelijk toch gevonden door Tim Hof, die door Aaron Tahaparij in stelling werd gebracht en hard uithaalde voor de 4-4. In de slotfase leek Dragten toch nog het onderspit te delven, maar oplettendheid van met name Braaksma voorkwam dat er nog gescoord werd.

Exstudiantes was content met het eerste wedstrijdpunt in deze competitie, daar waar Futsal Dragten deze remise als een nederlaag ervoer. “Ik ga de KNVB vragen of de goals een metertje breder en hoger mogen,” was na afloop het veelzeggende commentaar van coach Eding over de vele ‘net-niet’-doelpunten. De eerstkomende wedstrijd voor Futsal Dragten is op vrijdag 4 november. Dan ontvangt men LTC uit Assen om 20.00 uur in de eigen sporthal ‘De Drait’.