Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

TLC scherper en doeltreffender dan Futsal Dragten 3

Gepubliceerd op 04-10-2015

Wat was het een groot verschil met de wedstrijd van vorige week. Na de bekerkraker tegen Futsal Heerenveen, die zo nipt werd verloren, mocht het team weer aan de bak in de 1e klasse van het zaalvoetbal. Nu was de Tolbert Leek-Rodenburg Combinatie 1, kortweg TLC 1, de tegenstander waarmee afgerekend zou moeten worden.

Daar waar vorig week alle kopjes strak stonden van de positieve concentratie en spanning, was het natuurlijk nu zaak dat weer voor elkaar te krijgen. Met een dergelijke wedstrijdinstelling moest deze tegenstander bedwongen kunnen worden. Alles werd helaas anders. Na eerst 20 minuten te hebben moeten wachten op de scheidsrechter welke in de verkeerde hal stond (of was de dames volleybal wedstrijd een zaal verderop interessanter?.. we zullen het nooit weten,) kon de wedstrijd gestart worden. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Futsal Dragten 3 het vandaag niet zou moeten hebben van oogstrelend combinatievoetbal. De passes waren onzuiver. De dekking was niet strak. De coaching bleef achter... en zo zou er nog meer te noemen zijn. Het hele team voelde dat het vandaag een zware opgave zou worden. Helemaal toen Futsal Dragten de kansen niet afmaakte en in het Dragtster doel er wel ballen invlogen (of rolden..) De 3-0 ruststand voorspelde weinig goeds.

In de rust werd afgesproken om de tweede helft wat opportunistischer te gaan voetballen. Met Efraim Wagenaar als sterke aanspeelpunt in de spits zou worden geprobeerd om toch nog de aansluiting te gaan krijgen. De 3-1 volgde ook. Het was de eerder genoemde Wagenaar die de eerste treffer voor Futsal Dragten 3 scoorde. Het zou niet het enige doelpunt van de tweede helft blijken te zijn. Eerst was het TLC wat haar vierde treffer realiseerde. De weg om nog te winnen werd zo wel erg zwaar. Met nog een dikke 5 minuten op de klok werd besloten om keeper Jan Sander Woudwijk te wisselen voor speler Jasper van Dijk om zo met een meevoetballende keeper de druk op te voeren. En niet zonder succes. Binnen 3 minuten werd de 4-1 achterstand een 4-4 tussenstand. Door doelpunten van Dennis Jansen (2 maal) en Jasper van Dijk werd de stand een stuk draaglijker. En het leek een kwestie van tijd voordat Futsal Dragten de winnende treffer zou maken. Alleen de klok leek nog de tegenstander van Futsal Dragten. Dit gegeven werd Futsal Dragten 3 noodlottig. Te geforceerd werd er naar de overwinning gezocht. De kansen kwamen er nog wel maar in de tegenstoot was het TLC wat wel doeltreffend was. De uiteindelijke 6-4 nederlaag was een fikse domper.

Volgende week zal er tegen de talenten van Leekster Eagles A1 uit een ander vaatje getapt moeten worden. Met een hopelijk complete selectie wordt het tijd om de eerste driepunter te noteren.

De doelpuntenmakers van deze wedstrijd zijn genoteerd op de teampagina van Futsal Dragten 3.