Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Topper eindigt onbeslist

Gepubliceerd op 29-09-2018

Als je na twee wedstrijden al kunt spreken van een ‘topper’, dan werd vrijdagavond gedurende de wedstrijd duidelijk dat de wedstrijd tussen Futsal Dragten en ONR in die categorie thuishoort. Beide teams hadden de voorgaande twee wedstrijden gewonnen en dus stonden er in sporthal De Drait twee ‘zes puntenteams’ tegenover elkaar.

De wedstrijd begon spectaculair. Al na 30 seconden vloog de bal pardoes in het ONR-doel. Tim Hof schoot de bal op doel, maar werd half geblokt door zijn directe tegenstander. De bal veranderde van richting en verdween met een boog over de keeper tussen de palen.

Futsal Dragten zette meteen weer aan en het had binnen twee minuten ook zo maar 2-0 kunnen staan, ware het niet dat een inzet van Sander Germeraad net naast het doel ging.

ONR pakte de zaak op en er ontstond een meer dan aantrekkelijk schouwspel. Met meerdere kansen over en weer deden beide teams niet voor elkaar onder en de 1-1 viel dan ook al in de 4e minuut. Miscommunicatie was er debet aan dat Futsal Dragten ook de 1-2 moest slikken, maar dat was ook de verdienste van een goed spelend ONR. Met razendsnelle omschakelingen en dito counters kunnen ze de tegenstander beteugelen en daarop werd vrijdagavond ook Dragten getrakteerd. Het afstandsschot over 15 meter van Sander Germeraad zorgde na een kwartier spelen nog wel voor de 2-2, maar na het eerste bedrijf stond er een vervelende 2-5 op het scorebord.

Druk overleg in de korte pauze over de te hanteren speelstijl zou voor Dragten toch een ommekeer moeten brengen. Net als ONR overgaan op meer countervoetbal zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar waarom zou je van je eigen, mooie combinatievoetbal willen afstappen?

Met dat in het achterhoofd begon de 2e helft en had al snel resultaat. De ONR-verdediging werd overspeeld via datzelfde combinatievoetbal. Mark Kooistra stond bij de 2e paal helemaal vrij en kon een voorzet bij de achterlijn niet missen: 3-5.

Het hoge tempo van beide teams bleef in tact en de wedstrijd had ook zomaar in de dubbele cijfers kunnen eindigen. Maar dan wel voor beide teams. Over reclame voor het zaalvoetbal gesproken. In de 40e minuut bracht Thommy Saija de spanning weer helemaal terug. Mark Kooistra stuitte nog op de uitkomende keeper, maar voor de rebound stond Saija op de juiste plek.

Het leek alsof de vermoeidheid bij ONR om de hoek ging kijken. Niet verwonderlijk natuurlijk, want de spelers hadden nogal wat meters afgelegd. Men trok zich voorzichtig meer terug op de eigen helft en het tempo werd er wat uitgehaald. Aangemoedigd door het thuispubliek en geloof in een goed resultaat trok Futsal Dragten de regie naar zich toe en ONR leek te wankelen. Men had dan ook geen antwoord op een bevlieging van Dennis de Vries, die eerst twee verdedigers op het verkeerde been zette en met een harde knal ook de keeper kansloos liet.

Met nog zo’n acht minuten op de klok hervond ONR zich enigszins. “Houden we deze 5-5 vast of gaan we alsnog voor de winst? Beide mogelijkheden streden om voorrang. Dragten ging door met het hoge tempo, waar ONR onder leek te bezwijken. Toch hield ONR stand en eindigde de wedstrijd dus in deze 5-5.

Na afloop waren beide teams het er wel over eens, dat deze puntendeling een terechte uitslag was. Het was een schitterende wedstrijd, waarbij het -qua mogelijkheden- ook zomaar een hele hoge uitslag had kunnen worden. Maar dan wel weer met een gelijkspel, want beide teams verdienden niet te verliezen.

Komende vrijdag reist Futsal Dragten naar Groningen. Koploper Drs. Vijfje (negen uit drie) is om 20.00 uur gastheer in Sportcentrum ACLO en dus staat er opnieuw een topper op het programma.