Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Turbo-start brengt Futsal Dragten winst

Gepubliceerd op 12-03-2017

Voordat de mannen van Exstudiantes in de gaten hadden dat de wedstrijd begonnen was, stonden ze tegen Futsal Dragten al met 3-0 achter. Wat een overrompeling! En binnen zes-en-een-halve minuut was het zelfs al 5-0!

Na de aftrap door de gasten uit Groningen ontfutselde Sander Germeraad direct de bal van zijn tegenstander, stormde richting vijandelijk doel en bracht na 9(!) seconden de stand op 1-0. En na de goals van Marco Braaksma (3e min), Aaron Tahaparij (4e), Mark Kooistra (6e) en Rachid Akdim in de 7e minuut kon er eigenlijk niets meer gebeuren voor de thuisploeg. Pas na deze turbo-start besloot Exstudiantes de aandacht te verplaatsen naar het verdedigen en trok men zich terug op eigen helft. Dat dit een vrij late aanpassing van de speelstijl was, moge duidelijk zijn. Futsal Dragten was furieus gestart en elk balbezit aan Groninger zijde werd tenietgedaan door het felle optreden van de mannen van Lucien Eding. Pas in de 10e minuut lukte het Exstudiantes om het eerste schot op doel te plaatsen, wat hoog en ver naast het doel tegen de muur afketste. Een ietwat onnodig gegeven gele kaart aan Sander Germeraad, hij blokkeerde op het middenveld een tegenstander, zorgde er voor dat in de twee minuten in overtal de hatelijke nul bij Exstudiantes van het scorebord verdween. Maar daarna was het opnieuw Dragten dat de kansen kreeg om nog verder uit te lopen. Marco Braaksma liep zich vast op twee verdedigers en Dennis de Vries kwam een teenlengte tekort bij een pass van Tim Hof. Een kleine twee minuten voor rust knalde Hof een korte corner van Akdim via de handen van de keeper hard tegen de touwen: 6-1. Ondanks deze comfortabele voorsprong wees Luchien Eding op de wedstrijd van vorige week. Toen stond Futsal Dragten ook op voorsprong, maar gaf het onnodig de doelpunten weg en verloor het de wedstrijd. "Dit gaat ons niet weer gebeuren!", was zijn duidelijke boodschap.

Toch speelde Dragten een beduidend mindere tweede helft. Het vloeiende spel uit de eerste helft was verdwenen en dat gaf Exstudiantes gelegenheid om in de 27e minuut op 6-2 te komen. Keeper Marnick Dam kon een schot nog wel blokkeren, maar in de rebound trof men toch doel. Maar twee minuten later was de marge weer vijf, toen Marco Braaksma vanaf de linkerkant naar binnentrok en via de voet van de keeper voor 7-2 zorgde. Toch stokte de doelpuntenmachine bij Dragten. Men speelde slordiger en minder geconcentreerd, waardoor er vaker kansen kwamen voor de gasten. Maar in de 41e minuut zorgde Sander Germeraad toch voor de 8-2. Bijna bij de achterlijn bracht hij de bal voor, die zowaar tussen de keeper en de eerste paal in het doel verdween. Even later paste de scheidsrechter uitstekend de voordeelregel toe, toen Tim Hof op het middenveld werd vastgehouden, maar toch met de bal kon wegsprinten. Zijn voorzet passeerde de uitkomende keeper en kwam in de voeten terecht van Germeraad. Hij gaf de eer aan Aaron Tahaparij, die ook voor het lege doel stond: 9-2.Het "tien-tien-tien" klonk al voorzichtig vanaf de tribune, maar zover kwam het toch niet. Twee onnodig weggeven doelpunten vlak voor tijd bracht de eindstand op 9-4. Coach Luchien prees zijn pupillen voor de strijd in de eerste helft, maar was minder tevreden over het tweede deel van de wedstrijd. "We hadden afgesproken om vanaf de eerste seconde volop druk te zetten en dat was geweldig. Vijf goals in zes minuten! We hadden misschien nog wel vier of vijf goals kunnen maken, maar dit is goed. Op naar volgende week!"

Dat is dan vrijdagavond de 17e, als Dragten naar LTC uit Assen opnieuw drie punten hoopt binnen te halen. In de altijd knusse Peelohal begint de wedstrijd om 20.00 uur.