Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Twee "makkies" bij thuiswedstrijden

Gepubliceerd op 06-04-2024

Zowel FD 2 als FD 8 deden de afgelopen weken dezelfde uitspraak: “Het wordt weer eens tijd voor drie punten.” En wat denk je? Na enkele tegenvallende uitslagen werd die wens vrijdagavond vervuld.

Helaas geldt dat niet voor Futsal Dragten 7. Net als twee weken geleden reisde men af naar Marum, waar men toen een goede eerste helft tegen het 4e team geen vervolg geven. Nu was FD 7 te gast bij Futsal Marum 3, dat nog volop kans maakt op het kampioenschap. Dragten verraste de thuisploeg door brutaal de leiding te nemen in de wedstrijd en die voorsprong nog voor het rustsignaal uit te breiden naar 0-3. In de tweede helft ging het echter toch mis. Al snel na de hervatting wist Marum tweemaal het net te vinden, waardoor de Dragtsters toch wat zenuwachtig werden. De gastheren zetten een tandje bij en in de 35e minuut kwam men met de 3-3 langszij. Pech in de afwerking voorkwam een nieuwe Dragtster voorsprong en Marum profiteerde vervolgens optimaal van balverlies: 4-3. Om toch nog met een gelijkspel naar Friesland terug te kunnen keren, ging de Dragtster keeper mee naar voren, waarna Marum in de slotminuut geen moeite had om de bal in het lege doel te plaatsen en de 5-3 eindstand op het bord liet noteren.

Ook Futsal Dragten 5 beleeft een teleurstellend seizoen. Daar waar het spel bij vlagen best goed is te noemen, blijkt de tegenstander veelal net iets vernuftiger te zijn om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vrijdagavond kwam men aan in Leeuwarden om de strijd aan te gaan met Futsal Frisia 2, óók een kanshebber om kampioen te worden. Helaas was Dragten verre van compleet, maar men besloot niet meteen bij de pakken te gaan neerzitten. Ondanks de 3-1 achterstand bij rust, hield men de moed er in om in de tweede helft alles op alles te zetten. De vermoeidheid stak echter de kop op en langzaam, maar zeker werd het verschil in doelpunten groter. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen, toen men na het laatste fluitsignaal nog even achterom keek, waar op het scorebord de uitslag 10-4 werd getoond.

De eerste wedstrijd in De Drait was voor Futsal Dragten 4. Men ontving Roden 1, dat -hoewel vertekenend – de tweede plaats inneemt in de 1e klasse 1. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op en ondanks kansen over en weer bleef de brilstand lang op het scorebord staan. Tot de 23e minuut. Roden zette bij de achterlijn prima voor, waarna de bal vlak voor de goal tegen de touwen kon worden gewerkt. In de laatste minuut counterde Roden naar de overkant van het veld en wist ook de 0-2 aan te tekenen. Enkele minuten na rust kwam Dragten via een onberispelijk binnengeschoten penalty (ongelukkig hands van een verdediger) terug in de wedstrijd. Beide teams waren nog steeds goed aan elkaar gewaagd en het duurde tot de 45e minuut voor er weer gejuicht kon worden. Dat deden de Dragtsters, toen na een door de keeper gekeerd schot de tweede poging binnen werd geschoten: 2-2. Vrijwel vanaf de nieuwe aftrap sloeg Roden echter meteen weer toe met de 2-3. In de laatste minuten wilde FD toch nog een goed resultaat halen en zette alles op de aanval. Roden profiteerde van de dadendrang en wist via twee snelle uitbraken de wedstrijd met een enigszins geflatteerde 2-5 af te sluiten.

Futsal Dragten 8 beleefde een zorgeloze avond. De dit keer in het volledig zwart spelende thuisploeg liet tegen Zevenhuizen 2 zien, dat het de zaken achterin prima voor elkaar had. De gasten kregen weliswaar kansen, maar die konden vrij makkelijk opgepikt worden. Ondertussen had FD 8 ruim de leiding genomen en vergrootte de voorsprong bij rust tot een geruststellende 4-0. Enkele minuten na de hervatting werd na een misverstand tussen de keeper en zijn verdediger ook het 5e doelpunt gescoord en was het duidelijk, dat de drie punten in Drachten zouden achterblijven. De symbolische eretreffer viel in de 46e minuut, waarna Dragten in de laatste seconden van de wedstrijd met 6-1 voor het slotakkoord zorgde.

De laatste wedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 2 om het in een heuse zes-punten-wedstrijd op te nemen tegen Tunas 1 uit Hoogeveen. Na een weifelend begin van beide teams met slechts één doelpunt voor rust, kregen de mannen achter de wedstrijdtafel in de tweede helft meer te doen. Tunas wist het tegendoelpunt uit de eerste helft weg te poetsen en ging op jacht naar de voorsprong. Dat brak hun echter op en Dragten trok de regie over de wedstrijd volledig naar zich toe. Na de nieuwe voorsprong had men de smaak te pakken en met nog vijf minuten te gaan, keek men elkaar inmiddels geruststellend aan bij het zien van de 5-1 tussenstand. Misschien was dat de reden, dat Tunas met twee doelpunten toch nog iets van spanning terug mocht brengen in de wedstrijd. De tevredenheid bij Dragten was er met deze 5-3 eindstand niet minder om.