Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Tweemaal cruciale driepunters voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 14-04-2023

Zonder thuiswedstrijden voor de Dragtster teams was het deze week met ‘slechts’ vier wedstrijden behoorlijk rustig. Met name bij de twee woensdagse wedstrijden was het belang van een overwinning erg belangrijk, zo niet cruciaal.

Futsal Dragten 1 kijkt met de nodige spanning naar beneden op de ranglijst. Met de tot nu toe behaalde 22 punten staat men op de achtste plaats en dat aantal is slechts één puntje meer dan de nacompetitie-plek. Het zou dus van het grootste belang zijn, om in en tegen Hoogeveen de punten mee naar huis te nemen. Met de huidige vijfde plaats is er voor hen geen vuiltje aan de lucht en het enige doel is om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Dragten kende de enige opdracht en zette een puike wedstrijd op de mat, vol overgave en passie. De eerste helft werd dan wel afgesloten met een 2-1 achterstand, maar men voelde dat er toch wel iets te halen viel. Het spel was zeker niet minder dan dat van het thuisteam en met een iets ander spelconcept werd de tweede helft afgewerkt. Dragten kon de achterstand ombuigen naar een 2-3 voorsprong en hield achterin de lijnen gesloten. Hoogeveen drong tot de laatste seconden aan om toch nog een punt aan de wedstrijd over te houden. Dat bleek vergeefs, toen het laatste fluitsignaal klonk. FD 1 pakte drie zeer belangrijke punten!

Voor Futsal Dragten 4 ziet het er heel anders uit. Men is met Steenwijker Boys 1 en Futsal Buitenpost 1 in een felle strijd gewikkeld om de drie podiumplaatsen te verdelen. Daarbij staat Buitenpost er qua verliespunten er het beste voor. En juist dit team was woensdagavond gastheer voor de Dragtsters. De wedstrijd begon overrompelend. Na precies 10 seconden had Dragten al de 0-1 te pakken en drie minuten later stond al de 0-2 op het bord. Dragten had de zaken goed voor elkaar en de vele afstandsschoten van Buitenpost waren amper een gevaar, omdat de zuiverheid in de schoten ontbrak. En bovendien stond er een geweldig acterende keeper tussen de palen. Dragten liep in de eerste helft rustig uit naar 0-5, voordat Buitenpost in de 20e minuut kon tegenscoren. Deze tegentreffer werd meteen weer beantwoord en na het rustsignaal stond een heerlijke 1-7 tussenstand op het bord. De tweede helft zag er echter heel anders uit. Dragten deed het rustiger aan en werd slordiger in het spel. Buitenpost kreeg zowaar de gelegenheid om tweemaal te doelpunten, waar Dragten gedurende de hele tweede helft de bal maar niet voorbij de doellijn kreeg, ondanks meerdere kansen en komische capriolen. Maar met de 3-7 eindstand was het doel bereikt en is de spanning bovenin de 1e klasse 4 alleen maar groter geworden.

Ook de vrijdagavond was gevuld met twee uitwedstrijden. Als eerste kwam Futsal Dragten 6 binnen de lijnen en dat gebeurde in Sporthal Peize. Het plaatselijke tweede team fungeerde als gastheer en kreeg het in de eerste helft zowaar lastig. Dragten bood kranig verweer en kon de nummer drie van de ranglijst prima bijhouden, resulterend in een nipte 3-2 achterstand bij rust. In de tweede helft trok Peize de wedstrijd ineens naar zich toe met als gevolg dat de voorsprong langzaam, maar zeker werd uitgebouwd. Het lukte de Dragtster niet meer om terug te komen in de wedstrijd, die uiteindelijk bij de stand 8-2 werd afgefloten.

Futsal Dragten 5 was afgereisd naar Zuidhorn en begon om 20.00 uur aan de wedstrijd tegen Real Camaradas 3. Hier was het scoreverloop enigszins tegenovergesteld in vergelijking met de clubgenoten van FD 6. Dragten werd in de eerste helft overrompeld door de dadendrang van Camaradas. Met 5-1 als ruststand leek de wedstrijd al gespeeld, maar daar werd door de gasten toch anders over gedacht. In de tweede helft kwam men beter in hun spel en dat leidde ook tot doelpunten. Real Camaradas zette meer in op balbezit om niet verrast te worden en daarmee werd de overwinning definitief veiliggesteld. Voordat het scorebord ‘op zwart’ werd gezet, noteerde de scheidsrechter de eindstand: 7-4.

Voor de komende week staan er maar liefst acht wedstrijden op het programma, te beginnen op maandag met de topper tussen Steenwijker Boys 1 en Futsal Dragten 4. Op vrijdag zullen zeven FD-teams actief zijn, waaronder FD 1, dat zich bij een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Usquert 1 definitief kan verzekeren van nóg een jaar Topklasse-voetbal.