Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Uitstekende start Futsal Dragten

Gepubliceerd op 07-09-2012

De competitiestart is voor het naar de Topklasse gepromoveerde Futsal Dragten uitstekend begonnen. In een aantrekkelijke wedstrijd werd mede-promovendus REUZ uit het Drentse Vries met 4-2 aan de kant gezet.

Vooraf was dit natuurlijk een mooi affiche. Beide teams speelden het vorig seizoen in de Hoofdklasse I en waren tot de laatste speeldag in de race voor het kampioenschap. Dat Futsal Dragten de kampioensbokaal kreeg uitgereikt was op zich terecht, maar REUZ had veerkracht getoond door de nacompetitie winnend af te sluiten. Wat is er dan mooier om de nieuwe competitie meteen tegen elkaar te starten?

Vrijdagavond stonden beide teams tegenover elkaar en ook nu was Dragten de bovenliggende partij. Vanaf het begin zochten de gastheren de aanval en werd flink druk gezet op het doel van de Drentenaren. Dit leidde in de 9e minuut tot de 1-0 van Blend Barzinghi, na een goed gegeven voorzet van Rachid Akdim. Futsal Dragten bleef kansen creëren, maar het tweede doelpunt bleef vooralsnog uit. Futsal Dragten liet halverwege de eerste helft het hoge tempo iets zakken, waardoor REUZ wat beter in de wedstrijd kwam. Men kreeg meer kansen, maar een alert keepende Marnick Dam voorkwam een tegentreffer. Pas in de laatste minuut voor rust viel er weer een doelpunt te noteren. Een vrije trap van Thommy Saija werd knap voor de voeten van Barzinghi gelegd, die de REUZ-keeper niet kon tegenhouden: 2-0.

Na de korte pauze kwam REUZ sterk uit de startblokken. Goede combinaties leidden tot meer gevaar en Marnick Dam kreeg meer werk te verrichten. In de 33e minuut kwam dan ook de aansluitingstreffer. Dam kon een strakke voorzet net niet wegtikken voor de voeten van zijn tegenstander, die gretig de bal tegen het net wist te werken. Maar Futsal Dragten bleef de betere ploeg. In de 15e minuut werd de marge weer twee. Daar waar REUZ dacht aan een overtreding, liet de scheidsrechter doorspelen en uit de counter stond de 3-1 op het scorebord. Thommy Saija ging er met de bal vandoor, wist met een breedtepass de van Futsal Heerenveen overgekomen Dennis Jansen te bereiken, die vervolgens voor de goal Blend Barzinghi vond: 3-1. Drie minuten voor tijd was het pleit beslecht. Met de voorzet van topschutter Barzinghi wist ‘tweede nieuweling’ Marco Braaksma wel raad. Een verdediger en de keeper kwamen te laat en de 4-1 was geboren.

Ondanks de 4-2 van REUZ, keeper Marnick Dam was kansloos op de inzet, kwam de overwinning niet meer in gevaar en bleek de eindstand een feit.

Komende woensdagavond staat de tweede wedstrijd al op papier. In Peize is dan ONR de tegenstander, die vrijdagavond in Leeuwarden Futsal Cambuur op een 4-8 nederlaag had getrakteerd.