Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Uitstekende start Futsal Dragten 1

Gepubliceerd op 03-09-2015

Futsal Dragten is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Woensdagavond mocht het in Leeuwarden aantreden tegen Blauw Wit’34 en na een afwachtend begin kwam er in de 8e minuut voor het eerst een wijziging in de stand. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een prima 3-5 overwinning.

Coach Erik Donker had vooraf de nodige zorgen. Maar liefst vier selectiespelers ontbraken om diverse redenen en mede daarom werd talent Efraïm Wagenaar bij de selectie gehaald. In de voorbespreking werd nog wel het ontbreken van de ervaren spelers gememoreerd, maar de concentratie en vooral motivatie kreeg de boventoon. Na wat plaagstootjes over en weer was het Futsal Dragten die in de 8e minuut de score opende. Mark Kooistra blokte een voorzet van zijn tegenstander, waardoor de bal bij Sander Germeraad in de voeten belandde. Hij snelde recht op de Leeuwarder keeper af en gaf vervolgens de bal breed op de meegelopen Kooistra. Hij had geen moeite om voor 0-1 te zorgen. Vier minuten later tikte Thommy Saija een intrap naar Sander Germeraad, die de bal zonder nadenken met een droog schot in de korte hoek knalde: 0-2. Een comfortabele tussenstand derhalve, maar Blauw Wit kwam terug in de wedstrijd en testte keeper Marnick Dam enkele keren op zijn kwaliteiten. Maar Marnick Dam is Marnick Dam. Als vanouds behoedde hij zijn team voor een tegentreffer. Toch moest hij in de 23e minuut capituleren. Aan de linkerkant was een Leeuwarder aanvaller alleen gelaten en Dam was vervolgens kansloos bij het diagonale schot. Met deze 1-2 tussenstand werd de rust bereikt.

Tijdens deze korte onderbreking complimenteerde Erik Donker zijn team. Speler Rachid Akdim kreeg een welgemeende schouderklop voor zijn onaflatende inzet. Donker: “Wat we vooraf besproken hebben, wordt prima uitgevoerd. Maar let op de vrijstaande spelers, zoals bij het tegendoelpunt. Blijf compact spelen.” In de 27e minuut ontving debutant Efraïm Wagenaar een gele kaart. “Te weinig afstand bij een intrap”, was het oordeel van de scheidsrechter en Wagenaar moest dus twee minuten naar de kant. Blauw Wit kon echter niet profiteren in deze overtal-situatie. Onnodig was in de 31e minuut de plotselinge 2-2. Een vrije trap werd pardoes langs de tweemans muur in de verre hoek geschoten, waar Marnick Dam te laat was om de bal nog te kunnen keren. In deze fase had Blauw Wit meer balbezit, maar het lukte niet om dit in doelpunten om te zetten. Futsal Dragten bleef geconcentreerd en loerde met snelle counters op mogelijkheden voor een nieuwe voorsprong. Die kwam er in de 35e minuut. Rachid Akdim dacht na over een voorzet, maar besloot de bal met een afstandschot langs de verraste keeper te knallen. Blauw Wit ging vervolgens meer de aanval zoeken op jacht naar de 3-3. En die kwam er ook. Nadat Dragten twee keer verzuimd had om de score uit te breiden, sloeg Blauw Wit toe met een afstandschot vanaf 10 meter in de linkerhoek (42e min.). Even later ontving een Blauw Wit-speler geel na commentaar op de leiding. Een gewenste corner werd niet aan hem toegekend en daar was hij het duidelijk niet mee eens. Futsal Dragten profiteerde hiervan via Dennis de Vries. Aan de rechterkant van het veld kon hij vrij uithalen en de 3-4 aantekenen. Aan het eind van de wedstrijd haalde Blauw Wit zijn keeper naar de kant voor een extra veldspeler, maar de poging om hierdoor alsnog een gelijke stand te forceren faalde. Sterker nog, Rachid Akdim zorgde in de slotminuut voor de bevrijdende 3-5 na een prima combinatie met Thommy Saija.

Vanzelfsprekend was Donker content met dit resultaat. “Ik kan alleen maar zeggen, dat we het uitstekend gedaan hebben. Vooraf had ik mijn zorgen door de vele afwezigen, maar deze jongens hebben het prima opgepakt. Dit geeft een goed gevoel!” Volgende week vrijdag (11 september) speelt Futsal Dragten zijn eerste thuiswedstrijd. Dan is Futsal Marum te gast in sporthal De Drait. Aanvang wedstrijd: 20.00 uur.

Ook dit seizoen worden alle doelpunten weer bijgehouden op de teampagina van Futsal Dragten 1.