Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Uitstekende winst Futsal Dragten

Gepubliceerd op 07-04-2017

De opdracht was duidelijk, de doelstelling nog meer. Futsal Dragten had nog één punt nodig voor het definitieve lijfsbehoud in de Topklasse, terwijl Futsal Cambuur nog in de race is voor de tweede periodetitel en dus minimaal een overwinning nodig heeft. Zie hier de ingrediënten voor de onderlinge confrontatie in het Kalverdijkje in Leeuwarden.

Dragten kwam beter uit de startblokken dan de gastheren uit de provinciehoofdstad. Het probeerde vanaf het begin het spel te maken door meteen de aanval te zoeken. Cambuur was daarvoor gewaarschuwd en wist relatief eenvoudig de aanvalsdrang te pareren. De eerste grote kans was wel voor de Dragtsters. Marco Braaksma kwam in de 6e minuut een teenlengte tekort op een voorzet van Mark Kooistra om voor de openingstreffer te zorgen. Deze kwam er wel een minuut later. Tim Hof passte door het midden op Dennis de Vries, die de bal perfect in de voeten kreeg en vervolgens de keeper passeerde: 0-1. Aaron Tahaparij verdubbelde de tussenstand in de 10e minuut door de bal na een prima opbouw beheerst in de verre hoek te plaatsen. Cambuur had veel (kleine) overtredingen nodig om het spel van Dragten te frustreren en dat had deels resultaat. In de 14e minuut werd het 1-2 na een prima aanval vanaf de rechterkant. Amper een minuut later was de marge alweer twee. Een vrije trap van Tim Hof werd breed gegeven aan Dennis de Vries, die de bal tot verrassing van bijna iedereen op doel schoot. Cambuur begon meer aan te dringen en keeper Jelmer Hoekstra moest enkele keren handelend optreden bij gevaarlijke doelpogingen. Bij een van de overtredingen van Cambuur reageerde de boosdoener door commentaar te leveren, wat hem pardoes geel opleverde. In de overtal profiteerde Dragten via Marco Braaksma, door de ruststand naar een comfortabele 1-4 te tillen.

In de tweede helft probeerde Cambuur het spel te maken en kreeg het ook mogelijkheid de stand iets draaglijker te maken. De Dragtster verdediging was goed bij de les, maar kon toch niet voorkomen dat in de 30e minuut de 2-4 werd genoteerd. Cambuur bleef vervolgens aandringen, maar de echte wil leek niet aanwezig. Daarnaast beging men steeds kleine overtredingen op het moment dat Dragten een aanval wilde opzetten, wat hun eigen spel ook niet goed deed. Dat was voor de gasten weer het sein om de wedstrijd in het slot te gooien. Een intrap van Dennis de Vries ging naar Tim Hof, die met een droge knal de 2-5 noteerde (35e min). Maar bijna vanaf de aftrap stond ook de 3-5 alweer op het bord. Definitief werd het in de 39e minuut. Twee minuten daarvoor was Mark Kooistra vlak voor de 6-meterlijn getackeld, waarvoor de 'dader' een directe rode kaart ontving. Door de bal rustig rond te spelen werd gezocht naar mogelijkheden, wat uiteindelijk leidde tot de 3-6 via Tim Hof. Het mooiste wapenfeit in de wedstrijd kwam in de 42e minuut. Een intrap van Dennis de Vries leek naar de naast hem staande Tim Hof te gaan, maar de inzet werd verrassend richting doel geschoten. Tussen meerdere benen door kwam de bal bij de tweede paal terecht, waar Mark Kooistra achter zijn man vandaan kwam en de bal alleen maar hoefde aan te raken om voor 3-7 te zorgen. Dat even later Cambuur nog kon scoren, deed niet meer ter zake. De wedstrijd was gespeeld en bij Futsal Dragten konden met deze klinkende 4-7 overwinning drie punten worden bijgeschreven.

Voor Dragten staat nog één wedstrijd op het programma. Op 28 april komt De Griffioen, die andere Friese club, naar De Drait. Voor die tijd mogen nog liefst vijf (voormalige) concurrenten strijden voor lijfsbehoud. Laat een van deze teams nou De Griffioen zijn....