Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Van cruciaal tot rode lantaarn: de week samengevat in 5 wedstrijden

Gepubliceerd op 13-05-2023

Met in totaal vijf wedstrijden was het voor Futsal Dragten een redelijk actieve week. Opvallend was wel, dat hiervan maar eentje buiten de gemeentegrens werd gespeeld.

De belangrijkste wedstrijd van deze week werd woensdagavond gespeeld. Futsal Dragten 4 ontving Futsal Buitenpost 1 en beide teams zijn de kandidaten om het kampioenschap te veroveren in de 1e klasse 4. Hoewel de competitie nog niet volledig is gespeeld, zou een driepunter voor een van beide teams de opmaat zijn om definitief de eerste plaats te veroveren. Met in het achterhoofd de 2-7 thuisnederlaag van vorige maand was Buitenpost van zins om die zeperd recht te zetten. Vol passie en overgave werd de strijd aangegaan en daar had Dragten uiteindelijk geen antwoord op. De 2-4 ruststand was op zich nog wel te overzien, maar in bet begin van de tweede helft werd Buitenpost ‘geholpen’ door het uitvallen van de Dragtster keeper. Met een flink bloedende hoofdwond na een botsing met de doellat was zelfs een bezoek aan de Eerste Hulp noodzakelijk. Dragten was door dit voorval flink van slag en kreeg het niet meer voor elkaar om het tij te doen keren. Ook het meespelen van de vervangende keeper bracht niet het gewenste resultaat. Buitenpost counterde er meermalen op los en met nog vier doelpunten voor de gasten eindigde de wedstrijd in 2-8. Dragten zal door dit resultaat in de wachtkamer moeten plaatsnemen, omdat Buitenpost door eigen toedoen (maar liefst driemaal(!) niet komen opdagen voor een wedstrijd!) nog vier wedstrijden moet spelen.

De eerste wedstrijd op vrijdagavond was voor Futsal Dragten 8. Zij waren ‘op bezoek’ bij ONT/CHZ 5, het team wat vorige week was verslagen met 8-1. De verwachting was dan ook, dat het opnieuw een overwinning zou worden. Toch liep het in eerste instantie anders. ONT/CHZ kwam in de eerste helft op voorsprong en mede door onzuiverheid lukte het Dragten niet om de stand gelijk te trekken. Ook CHZ wist het even niet meer, met als gevolg dat bij rust nog steeds deze zuinige en toch wel onverwachte 1-0 op het bord stond. Maar toen begon de tweede helft. De doelpuntenmachine werd uit de tas gehaald en dertig seconden na de hervatting lag de bal al achter de CHZ-keeper. Ineens ging het draaien bij de gasten en CHZ had het nakijken. De matige eerste helft werd ruimschoots goedgemaakt: 3-9.

Enkele kilometers verderop verscheen om 20.00 uur Futsal Dragten 10 binnen de lijnen voor hun wedstrijd tegen Drachtster Boys 2. Al snel werd duidelijk, dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Drachtster Boys kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong en bouwde die nog voor rust uit naar een geruststellende 6-0 tussenstand bij rust. De korte pauze kwam als geroepen om het spelconcept nog eens door te spreken. Dat had succes en na de hervatting kreeg FD meer grip op de wedstrijd. Voor Drachtster Boys was er uiteraard geen man over boord bij een tegendoelpunt. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten bij de stand 9-2.

Daarna maar snel terug naar het Sportcentrum. Futsal Dragten 7 ontving Zevenhuizen 2 en dat werd - als wel vaker dit seizoen - een wedstrijd van de gemiste kansen en pech in de afwerking. Daar waar bij Dragten de meer dan een handvol doelpogingen steeds centimeters naast het doel belandden, sloeg Zevenhuizen wel met enig fortuin toe. In het begin van de wedstrijd had men tweemaal het geluk dat na een scrimmage voor het doel de bal kon worden binnen getikt. Dragten kwam vaak een teenlengte te kort om te scoren of men kwam niet verder dan het testen van het houtwerk. De aansluitingstreffer was dan ook niet meer dan een vanzelfsprekend, waarmee ook werd gerust. In de 32e minuut was een van richting veranderd schot opnieuw een mazzeltje voor de gasten, maar amper een minuut later werd ‘uit de draai’ voor de 2-3 getekend. Zevenhuizen loerde op de mogelijkheden om snel uit te breken en vergrootte de marge weer naar twee. Alle pogingen ten spijt lukte het Dragten niet om deze achterstand goed te maken. Zevenhuizens 2-5 in de allerlaatste seconde was alleen maar voor de statistieken.

In dezelfde poule (3e klasse 13) stonden meer wedstrijden op het programma, waaronder TLC 6 – Futsal Dragten 6. Voor beiden geldt dat het seizoen niet datgene heeft gebracht, dan waarop bij het begin van de competitie was gehoopt. Tegen meerdere “promotie-waardige” ploegen vielen dan ook de resultaten meestal tegen. In deze onderlinge wedstrijd was het in de eerste helft moeilijk om het vijandelijke doel te vinden en met de 0-0 ruststand werd dat bevestigd. In de tweede helft veranderde dat. Hoewel het een moeilijke missie was, trok Dragten aan het langste eind en kon na de 2-4 winst drie wedstrijdpunten aan het totaal toevoegen, waarmee TLC 6 vrijwel definitief de rode lantaarn in ontvangst mag nemen.

Mede vanwege het Hemelvaartsweekend is het de komende week behoorlijk rustig op voetbalgebied. Alleen Futsal Dragten 4 (woensdag) en FD 6 (op vrijdag) komen bij thuiswedstrijden in actie tegen respectievelijk zvv Urk 3 en Nieuw Roden 1.