Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Veel strijd, helaas weinig punten

Gepubliceerd op 18-03-2023

Het zit niet echt mee, qua uitslagen. In veelal spannend verlopen wedstrijden trokken enkele FD-teams helaas aan het kortste eind. Daarbij kon zelfs het predicaat ‘lichtelijk geflatteerd’ op een wedstrijd worden geplakt.

Futsal Dragten 10 en Futsal Dragten 8 waren op woensdag de eerste teams die deze week in actie kwamen in een onderling treffen. Beide teams speelden precies drie weken geleden ook al tegen elkaar en daarin had FD 8 met de 0-8 eindstand duidelijk laten zien, wie op dat moment de bovenliggende ploeg was. Misschien was er daardoor bij FD 8 sprake van onderschatting, maar bij FD 10 was men absoluut van plan om niet nog eens zo’n nederlaag te accepteren. Vol overgave werd de strijd aangegaan en er werd volop druk gezet op het spel van hun jongere clubgenoten. FD 8 probeerde daar veelvuldig onderuit te komen, wat niet helemaal lukte. Verdedigend hadden beide teams het wel goed voor elkaar, zodat doelpunten uitbleven. Alleen FD 10 wist tot de rust eenmaal te scoren. In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. FD 8 probeerde de gelijkmaker te scoren, maar onzuiverheid was er debet aan, dat dit niet lukte. Ineens sloeg FD 10 voor de tweede maal toe met de 2-0. Wat FD 8 in het vervolg ook probeerde, het lukte niet om het doel te vinden. En zo zorgden beide teams voor een primeur: FD 10 hield deze competitie voor het eerst ‘de nul’ en FD 8 beleefde de eerste wedstrijd zonder zelf te scoren.

Na deze toch wel verrassende uitslag was het de beurt aan Futsal Dragten 4. Ondank het grote verschil in wedstrijden valt op, dat er een duidelijke top-drie is ontstaan. FD 4 is daar één van. Met FVC 2 kwam een team op bezoek, dat tot nu toe het meest aantal doelpunten (83) scoorde, maar ook bijna evenveel tegengoals incasseert. Dragten scoort daarentegen veel minder, maar heeft ook veruit het minst aantal tegentreffers. In dit onderlinge treffen was het dus voor beide teams opletten om niet in elkaars val te lopen. Daarin hield men elkaar goed in evenwicht. Met 2-2 als ruststand was er nog geen zicht op een mogelijke winnaar en na de korte pauze zou dit toch gestalte moeten krijgen. Ook na de hervatting bleek het moeilijk om afstand te nemen. Met een gelijke score als in de eerste helft besloot men tot een puntendeling: 4-4.

De vrijdagavond was gevuld met vier wedstrijden. Futsal Dragten 10 stond deze week met een bezoek aan Drachtster Boys 4 al voor de tweede maal binnen de lijnen. De driepunter van twee dagen eerder lag nog vers in het geheugen en opnieuw was de focus gericht op de verdediging. Die stond ook nu weer als een huis. Wat de Boys ook probeerde, het lukte niet om de keeper te verschalken. Met een minimale voorsprong (0-1) ging men halverwege de wedstrijd in overleg, waar maar één conclusie kon worden getrokken: de eerste helft kopiëren en dan opnieuw drie punten in de tas stoppen. Qua score werd het plan bewaarheid, ook al was het af en toe even zweten. Voor de tweede maal deze week kon na het laatste fluitsignaal worden gejuicht en opnieuw was er de ‘clean sheet’. Sterker nog, ook de uitslag van woensdag was met de 0-2 gekopieerd.

Futsal Dragten 1 ontving in het Sportcentrum kampioenskandidaat vv Westerkwartier 1, dat de wedstrijd acht seconden eerder aan de wedstrijd begon dan de thuisploeg. Die tijd was precies nodig om meteen een 0-1 voorsprong te nemen. Westerkwartier was van plan om daar meteen een tweede doelpunt aan toe te voegen, maar nu was Dragten wel alert. Langzaam maar zeker begon de wedstrijd te kantelen en trok de thuisploeg het initiatief meer naar zich toe. In de 21e minuut viel dan ook de meer dan terechte gelijkmaker, wat ook meteen de ruststand was. In de tweede helft waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. De gasten wisten in de 36e minuut ‘in overtal’ echter een nieuwe voorsprong te nemen. Een ingestudeerde vrije trap zette Dragten in de 42e minuut op het verkeerde been en de 1-3 was geboren. Ondertussen had FD al enkele keren het houtwerk getest en ook in het resterende deel van de wedstrijd gebeurde dit nog tweemaal. “Dit is een beetje het geluk van de koploper”, was na de wedstrijd een van de conclusies.

De tweede thuiswedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 2. Ook nu was met CSVC 1 (Coevorden) een kampioenskandidaat te gast, dat voor de tweede maal in drie weken de verre reis naar Drachten had afgelegd. Eind vorige maand speelde men de bekerwedstrijd tegen Futsal Dragten 1 (4-2 verlies), nu was er de ‘gewone’ competitiewedstrijd. In de gelijk opgaande wedstrijd duurde het lang voor een van de teams het net had gevonden. Pas in de 23e minuut wist CSVC een gaatje te vinden voor de 0-1. Deze tegenvaller voor Dragten werd echter nog binnen de minuut al weer beantwoord met de gelijkmaker. De gasten wilden niet wachten op het rustsignaal van de scheidsrechter en namen in de slotseconde van de eerste helft met 1-2 opnieuw de leiding. In de tweede helft nam CSVC een grotere voorsprong, maar die werd al snel beantwoord met de 2-3. Ook nu liet een tegendoelpunt niet lang op zich wachten. Vanaf de aftrap stootte Dragten meteen naar voren en binnen enkele seconden stond de 2-3 op het bord. Een nieuwe counter bracht voor CSVC de marge weer op twee. Vol overgave zocht Dragten weer het vijandelijke doel, wat vervolgens de 3-4 opleverde. CSVC had het in de laatste minuten nog even moeilijk, maar kon de minimale voorsprong tot het laatst vasthouden.

Ondertussen was Futsal Dragten 7 terug van hun reis naar Roden. Met Nieuw Roden 1 was ook hier de tegenstander een kampioenskandidaat en dus leek het vooraf een moeilijke wedstrijd te worden, temeer door het ontbreken van een paar vaste krachten. Na wat speldenprikken over en weer was het de thuisploeg die na zo’n tien minuten toesloeg met de 1-0. Enkele minuten voor rust werd deze score verdubbeld. Na de hervatting viel ook al snel de 3-0 en leek Dragten verslagen. Men richtte zich echter op en het spel werd steeds beter, hoewel dit niet in de stand zichtbaar was. Pas vier minuten voor tijd kreeg Dragten loon naar werken met de 3-1. Ondanks de korte resterende tijd wist Nieuw Roden alsnog tweemaal te scoren en met deze 5-1 als uitslag werden de kleedkamers weer opgezocht.

De komende week wordt het druk. Er staan maar liefst acht wedstrijden op het programma, te beginnen met twee op maandagavond en afsluitend met vier op de vrijdag.